Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Matt2405

Klub Miłośników Zegarków Patek Philippe

Rekomendowane odpowiedzi

Gość The Lord

No ale ja za młody jestem żeby ukoronować swoje pasje...poza tym jak będą wymagać w tym samym roku serwisu ( te dwa PP bo z jednym to sobie w ogóle nie wyobrażam ) to człowiek pół roku bez zegarka będzie chodził , i tak co 5 lat ;-)

Miejskie legendy. Jak masz zegarek z aktualnej kolekcji, to Patek zrobi serwis w 30 dni.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

2 zegarki ze szczytu piramidy - jakie to wygodne i ...nudne ;-)

Dobrze, że one wszystkie mają datę - nie mam pokus...

Robert, bo ja to zegarkowo strasznie nudny jestem i nic na to nie poradzę, że taki typ zegarków podoba mi się najbardziej. Poza tym raczej nie liczę na to, że pojawi się jakaś nowość, która mnie oczaruje, nie czekam z wypiekami na twarzy na coroczne nowości. Nowe trendy idą w kierunku, który leży poza zakresem moich zainteresowań i jak dla mnie to co najlepsze zostało już wymyślone ;)

Ps. A poza tym, to pewnie efekt "miesiąca miodowego" i zobaczymy co przyniesie "proza życia" :) Zresztą, jak trafnie zauważył Bartek, Sub i Pepsi są z zasady "nie do ruszenia"  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam lubią prostotę zegarkową więc byłbym hipokrytą gdybym krytykował Aquanauta czy Calatravę ( choć dla mnie obydwa mają o jedną komplikację za dużo. ;-) Nie design zegarka jest nudny ( on jest ponadczasowy ) ale fakt że cały czas patrzysz tylko na dwie tarcze. No ale Pepsi ratuje sytaucję ;-)

Miejskie legendy. Jak masz zegarek z aktualnej kolekcji, to Patek zrobi serwis w 30 dni.

No to zmienia postać rzeczy. Miesiąc można się z jakimś najtańszym Rolexem przemęczyć.

Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

( choć dla mnie obydwa mają o jedną komplikację za dużo. ;-) 

Jest jeszcze 5196: mała sekunda, manualny naciąg, brak daty... prawie jak PAM ;)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest jeszcze 5196: mała sekunda, manualny naciąg, brak daty... prawie jak PAM ;)  :D

Wiem, wiem...bez tej sekundy byłby ideał

post-55792-0-79913000-1530368688_thumb.jpeg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taki komplet, to ja rozumiem :wub:

post-25547-0-09385100-1530373041_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość The Lord

Wiem, wiem...bez tej sekundy byłby ideał

Miałem kiedyś Patrimony Grand Taille bez wskazówki sekundowej i to nie był ideał. Wskazania sprawiały wrażenie martwych, a gdy któregoś dnia zapomniałem nakręcić zegarek, to spóźniłem się na ważne spotkanie. Wynikało to z faktu, że zegarek przestał odmierzać czas, a ja tego nie zauważyłem. Co do datownika - ładnie wkomponowany w tarczę datownik z dobrze dopasowaną czcionką stanowi atut czego najlepszym przykładem jest Calatrava Ref. 5296-001.

Taki komplet, to ja rozumiem :wub:

Mnie w tym zestawieniu brakowałoby przeszklonego dekla w odniesieniu do Calatravy. Sytuację mogłaby uratować koperta typu "oficer", ale Calatrava Ref. 5196 takowej nie posiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem kiedyś Patrimony Grand Taille bez wskazówki sekundowej i to nie był ideał. Wskazania sprawiały wrażenie martwych, a gdy któregoś dnia zapomniałem nakręcić zegarek, to spóźniłem się na ważne spotkanie. Wynikało to z faktu, że zegarek przestał odmierzać czas, a ja tego nie zauważyłem.

.

Ta mała sekunda przypomina mi kwiatek lub celownik ...Rozumiem że jako codzienny zegarek bez daty i sekundy może być użytkowo kłopotliwy ale dla mnie byłby to raczej ideał zegarka na eleganckie okazje. Idealna symetria i spokój na tarczy. Teraz radzę sobie dwuwskazówkowcami bez daty i jest OK. Nakręcam je przed wyjściem ;-) Edytowane przez desmo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero
Napisano (edytowane)

W oczekiwaniu na gumę... w dzień
post-64114-0-36689900-1530435049_thumb.jpeg
... i w nocy ;) 
post-64114-0-26437800-1530435260_thumb.jpeg

Edytowane przez Passero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta bransoleta coraz bardziej przekonuje wizualnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie Passero - nie idz ta droga - czekaj na gume  ;)

ps

dla mnie osobiscie Aquanaut tylko na gumie, bo ta bransoleta nijak nie pasuje do tego zegarka. I oczywiscie mozna tu mowic o gustach, jednak gdyby dali ta z Nautilusa, to spoko, ale ta wyglada nie ten tegos...  -_-

A swojw droga domyslam sie, ze ta z Nautilusa nie bedzie pasowac nijak do Aquanauta, nie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co wy wszyscy macie z tą gumą? Niestety nie jest to bransoleta jak w Nautilusie, ale na tej też zegarek wygląda jak milion dolarów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Wyglada, bo to Patek?  :rolleyes:

Jesli uwazasz, ze wysokosc/grubosc koperty oraz jej wielkosc/ksztalt pasuja do tak siermieznej i "bulkowatej" bransolety, to ok - dla mnie wyglada zle. A poniewaz zegarki nosze glownie na bransoletach, to byl to jedyny powod dla ktorego nie wymienilem swojego RO na tego dokladnie Aquanauta   :) Ale mozesz mnie za to zabic  :D  ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

Robert, to chyba nie jest ten egzemplarz.

Zgadza się. Mój ma teraz ma -2s/24h.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka

Klub miłośników i znawców ...

W ciągu kilkunastu dni umieściłem fotki czterech PP na ręce.

Bez jakiejkolwiek reakcji...

Gratuluję Passero zegarka (AQ) Jest świetny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Ja rowniez umieszczam fotki RO i mam podobnie - ale jakos nie placze i nie tytułuje ludzi   :)

Chcesz miec odzew - zmien dzial na R - bedzie wiecej wpisow  :D

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eeeee... - to tam juz leci seryjnie, wiec mogl ktos przeoczyc  :D  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość hubex

Aquanaut na gumie... Chyba jedyny zegarek PP, który mógłbym nosić. Idealny na co dzień. Ale mnie nie stać, a poza tym szkoda by go było dla mnie.

Jednak dla tych co go mają - gratulacje!!! Ta płaskość (względna, rzecz jasna, bo jest dużo innych, bardziej płaskich), fajnie to wygląda. Do tego detale - szkiełko, tarcza, wkomponowanie datownika w indeks. Spójność całości, ale właśnie na gumie, bo bransoleta ma chyba zbyt dużo wyobleń - nie pasuje (moim zdaniem). Jest lepszy od AP RO, nie tylko stylistycznie, chociaż niedawno to był mój wzór zegarka codziennego. W PP Aqua można przynajmniej pójść na basen :) Jedyna rzecz, do której bym się przyczepił, to indeksy - mogłyby być nakładane, jak numerki. Ale może tu właśnie tak jest na zasadzie kontrastu (bo numerki są nakładane).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Passero

Ta bransoleta coraz bardziej przekonuje wizualnie...

Coś w tym jest, na początku mnie kłuła w oko, ale powoli się oswajam ;)

No nie Passero - nie idz ta droga - czekaj na gume  ;)

ps

dla mnie osobiscie Aquanaut tylko na gumie, bo ta bransoleta nijak nie pasuje do tego zegarka. I oczywiscie mozna tu mowic o gustach, jednak gdyby dali ta z Nautilusa, to spoko, ale ta wyglada nie ten tegos...  -_-

A swojw droga domyslam sie, ze ta z Nautilusa nie bedzie pasowac nijak do Aquanauta, nie?

Wyglada, bo to Patek?  :rolleyes:

Jesli uwazasz, ze wysokosc/grubosc koperty oraz jej wielkosc/ksztalt pasuja do tak siermieznej i "bulkowatej" bransolety, to ok - dla mnie wyglada zle. A poniewaz zegarki nosze glownie na bransoletach, to byl to jedyny powod dla ktorego nie wymienilem swojego RO na tego dokladnie Aquanauta   :) Ale mozesz mnie za to zabic  :D  ;)

Mariusz, moje odczucia po obejrzeniu zdjęć były takie same, ale na żywo całość jest całkiem spójna i w dodatku bardzo wygodna. Uwierz mi, że nie ma mowy o żadnej "bulkowatej siermiężności", co nie zmienia faktu, że to nie mój styl i jak tylko przyjdzie guma to zegarek nie ujrzy więcej bransolety ;) Dla mnie jej największą wadą jest wygląd "jak milion dolarów", zegarek po prosty wygląda na drogi. Dlatego też "odpadł" Nautilus, który wygląda jak dwa miliony :D

Klub miłośników i znawców ...

W ciągu kilkunastu dni umieściłem fotki czterech PP na ręce.

Gratuluję Passero zegarka (AQ) Jest świetny.

Dziękuję :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)

Jest lepszy od AP RO, nie tylko stylistycznie, chociaż niedawno to był mój wzór zegarka codziennego. W PP Aqua można przynajmniej pójść na basen :)

Kiedys o tym pisalem - po rejestracji wyslalem zapytanie do AP czy w tym zegarku mozna plywac. Dostalem oficjalna odpowiedz, ze mozna plywac, skakac do wody etc. Nalezy tylko co 3 lata zrobic test na wodoszczelnosc (w sumie zrozumiale w zegarkach nie stricte nurkowych). Obecnie normalnie z nim plywam i skacze do wody i na szczescie nic sie niedzieje  ;)

Mariusz, moje odczucia po obejrzeniu zdjęć były takie same, ale na żywo całość jest całkiem spójna i w dodatku bardzo wygodna. Uwierz mi, że nie ma mowy o żadnej "bulkowatej siermiężności", co nie zmienia faktu, że to nie mój styl i jak tylko przyjdzie guma to zegarek nie ujrzy więcej bransolety ;)

To super - jak sie spotkamy, to na zywo chetnie bransolete pomacam - jak dasz  :rolleyes:  :P  ;)

Edytowane przez artme

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pokaż się z nimi na osiedlu Lunik IX - reakcja będzie natychmiastowa... ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mkuka
Napisano (edytowane)

Ja rowniez umieszczam fotki RO i mam podobnie - ale jakos nie placze i nie tytułuje ludzi   :)

Chcesz miec odzew - zmien dzial na R - bedzie wiecej wpisow  :D

A po co mi odzew jakiś ? Zegarki mam dla siebie. Większość na forum reaguje na Omegę,  Seiko, Orient itp. a nie zauważa PP -  i dobrze.

Można nosić PP, LS i inne na co  dzień a i tak nikt się nie orientuje co masz na ręku.

Edytowane przez mkuka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi