Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
piowa

Bardzo tanie Casio w podróży dookoła Polski

Rekomendowane odpowiedzi

A sprawdziłem! beee.gifbeee.gifbeee.gif

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

tongue.gif

No cholera...

chyba ja też sprawdzę :ph34r::P

Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...
Arkadiusz K.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piowa, zegarek dotarł dziś do mnie cały i zdrowy  ;)

Waldzior, aktualizuj mapkę, co prawda nie wiem jak zaznaczysz to na tej małej mapce ale trzymam kciuki  :P

Na razie się zapoznajemy i nie powiem jest śmiesznie, co prawda zegarek ma mnie za debila ale ja mu jeszcze pokażę.. Jutro lecimy w plener pocykać jakieś foty  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość liscak

Daj znać jaka odchyłka, czy złapał zakrzywienie czasoprzestrzeni podczas przesyłki PP :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Edyta: Błędna mapka. Aktualna w następnych postach.

Edytowane przez Waldzior

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra czas na zdjęcia, z racji tego że nie miałem dziś zbyt dużo czasu to miejscówki są trochę oklepane, myślę jednak że tragedii nie ma i zdjęcia mogą być.  ;)

5Fa6PtA.jpgvoCcIWz.jpgzJb8IB7.jpg

d2CasTw.jpg

qqjOOO7.jpg

Zegarek dość delikatny, taki dziecinny trochę ale na reku leży nawet nieźle jak na swoje gabaryty, zdążyliśmy się nawet polubić  ;)

Niestety kontrast wyświetlacza w tym modelu jest tragiczny w porównaniu do chociażby GW-M5610 wypada blado i to dosłownie.  :( Jedna z takich ciekawszych rzeczy korą zauważyłem to trochę inny ton dźwięku, szybkość wybijania godziny i alarmu, zupełnie inna niż w G.  :)

Rekordu Piowy w stoperze nie udało mi się pobić pomimo wielokrotnych prób, dlatego odpuszczam i zostawiam go na 00:00.12 set. Coś czuje że te dwa klawisze start/stop, reset będą ostro przytyrane pod koniec.  :D

Jak dobrze pójdzie to jutro zegarek poleci w dalszą podróż do Waldziora  ;)

Edytowane przez GitBit

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pozwole sobie wyrazic slowa uznania, zdjecia super, widac dobrej klasy lustrzanka i obiektyw makro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starzec, dzięki :)  Możesz mi wierzyć lub nie ale wszystkie zdjęcia robię smartfonem z niższej półki ale co fakt to fakt, skurczybyk ładnie mi ostrzy jak na aparat w telefonie z 8Mpx. Jedyne co mnie czasem razi to spore szumy niestety..

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazałeś na siebie czekać, ale warto było bo zdjęcia świetne :) I jak widać smartfon dobrze się sprawuje jako aparat, chociaż po rozmyciu tła można zauważyć, że to nie lustrzanka  ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość fankaDaktarina

Zdjęcia - zaj****te!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super.

Warto było tu jeszcze zajrzeć nocą :)

Przeżył kąpiel? :P

Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów...  www.mojekrajobrazy.pl

Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki.  :)

Przeżył bez problemu, był nawet z 30cm pod wodą a w domu kąpał się w szklance, miałem plan go jeszcze zamrozić w wodzie ale już mu tego ekstremalnego doznania oszczędziłem  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazałeś na siebie czekać, ale warto było bo zdjęcia świetne :) I jak widać smartfon dobrze się sprawuje jako aparat, chociaż po rozmyciu tła można zauważyć, że to nie lustrzanka  ;)

otoz nie, rozmycie czyli tzw. waski zakres glebi ostrosci daje obiektyw makro,az trudno mi uwierzyc w ten smartfon z nizszej polki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia ponownie rewelacja.  To na Szynie - jeszcze jakbyś koła pociągu z metr przed zegarkiem  uchwycił .... :P

Ale powiem że brakuje mi nadgarstkowych jakoś. 

No i nie zniszcz go w zamrażalniku, szkoda byłoby taką fajną inicjatywę zamrozić :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

otoz nie, rozmycie czyli tzw. waski zakres glebi ostrosci daje obiektyw makro,az trudno mi uwierzyc w ten smartfon z nizszej polki

Wiem co to jest rozmycie bo interesowałem się fotografią ;) ale sam mam lustrzankę i można zauważyć, że większa matryca robi swoje (chodzi mi o jakość rozmycia) :)

Edytowane przez Versus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to każdy aparat, obiektyw rozmyje nam tło lepiej lub gorzej.. inaczej tylko rozmywa tło lustro z obiektywem makro i światłem chociażby 1.8 a inaczej będzie to tło rozmywał smartfon który bardzo dobrze ostrzy z bliska. To zupełnie inna jakość rozmycia co słusznie zauważył Versus. Ładne rozmycie tła widać chociażby u Piowy na zdjęciach kalkulatora. 

rk7000, są i koła pociągu metr przed zegarkiem ale widać praktycznie same koła a nie pociąg dlatego też w drodze selekcji wybrałem to ujecie. ;) 

Ja jakoś za nadgarstkowymi zdjęciami nie przepadam ale czasem zdarza mi się pstryknąć i takie.

Bez obaw, test z zamrażalnikiem zostawię dla jednego z twardszych zawodników z rodziny G  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Generalnie to każdy aparat, obiektyw rozmyje nam tło lepiej lub gorzej.. inaczej tylko rozmywa tło lustro z obiektywem makro i światłem chociażby 1.8 a inaczej będzie to tło rozmywał smartfon który bardzo dobrze ostrzy z bliska. To zupełnie inna jakość rozmycia co słusznie zauważył Versus. Ładne rozmycie tła widać chociażby u Piowy na zdjęciach kalkulatora. 

rk7000, są i koła pociągu metr przed zegarkiem ale widać praktycznie same koła a nie pociąg dlatego też w drodze selekcji wybrałem to ujecie. ;)

Ja jakoś za nadgarstkowymi zdjęciami nie przepadam ale czasem zdarza mi się pstryknąć i takie.

Bez obaw, test z zamrażalnikiem zostawię dla jednego z twardszych zawodników z rodziny G  ;)

w kazdym razie,juz zupelnie abstrahujac od tego czym byly zrobione, sa super, i od strony kompozycji obrazu rowniez..moje uznanie.!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

starzec, dzięki :)  Możesz mi wierzyć lub nie ale wszystkie zdjęcia robię smartfonem z niższej półki ale co fakt to fakt, skurczybyk ładnie mi ostrzy jak na aparat w telefonie z 8Mpx. Jedyne co mnie czasem razi to spore szumy niestety..

Śliczne foty. Jakim smartfonem robione? Mój Samsung s4 mini też ma 8 mpx i robi ładne foty o ile jest dobre światło, bo już w mieszkaniu jak w niektórych pomieszczeniach mam słabe sztuczne światło to szumy biorą górę, a z lampą do zegarków lepiej nie podchodzić, wtedy to mogę się zapisywać do klubu żenujących fotografików, co innego w plenerze jak jasno jest. :]

Edytowane przez Admof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety kontrast wyświetlacza w tym modelu jest tragiczny w porównaniu do chociażby GW-M5610 wypada blado i to dosłownie.  :( Jedna z takich ciekawszych rzeczy korą zauważyłem to trochę inny ton dźwięku, szybkość wybijania godziny i alarmu, zupełnie inna niż w G.  :)

Rekordu Tomaliusza w stoperze nie udało mi się pobić pomimo wielokrotnych prób, dlatego odpuszczam i zostawiam go na 00:00.12 set. Coś czuje że te dwa klawisze start/stop, reset będą ostro przytyrane pod koniec.  :D

Fajne zdjęcia, ładne kolorki jesieni. 

Ale rekord Tomaliusza?

Potwierdzam kontrast wyswietlacza tragiczny. 

A dźwięki bardzo głośne. 

Przeżył bez problemu, był nawet z 30cm pod wodą a w domu kąpał się w szklance, miałem plan go jeszcze zamrozić w wodzie ale już mu tego ekstremalnego doznania oszczędziłem  ;)

I dobrze, bo miało nie być torture testów. 8-)

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piowa, kompletnie nie wiem czemu napisałem że to Tomaliusz.. :huh:

Może podświadomie wyróżyłem i to właśnje on pobije ten rekord.?  :ph34r:

W każdym razie sory, już poprawione.  ;)

Admof, foty robie HTC ONE S ale po zmroku czy w zacienionych miejcach tudzież pomieszczniach mam to samo, szumy i kiepska jakość dają się we znaki..  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maciek, super zdjęcia :) widzę, że poziom będzie wysoki :) Będziemy obserowować po zdjęciach jak zegarek się "zmienia" :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi