murcins 35472 #6376 Napisano 7 Lutego 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #6377 Napisano 9 Lutego 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #6378 Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Widzę Marcin że kosteczki bardzo Ci się spodobały ostatnimi czasy Swoją drogą na tym ostatnim zdjęciu dobrze widać "prostote" jednego modułu Edytowane 9 Lutego 2019 przez GitBit 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #6379 Napisano 9 Lutego 2019 (edytowane) Widzę Marcin że kosteczki bardzo Ci się spodobały ostatnimi czasy Swoją drogą na tym ostatnim zdjęciu dobrze widać "prostote" jednego modułu Przypasowały mi bardzo A co do modułu...taśmą nie dałem rady tego ruszyć, w tygodniu wpadnie zestaw z kluczem i będę działał narazie wymieniłem tylko pasek na ten od 5000. Edytowane 9 Lutego 2019 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #6380 Napisano 9 Lutego 2019 Z taśmą to się trzeba dobrze zaprzeć szczególnie jak zegar zakręcony fabrycznie i nieruszany od nowości 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #6381 Napisano 9 Lutego 2019 Muszę to ogarnąć, obecnie każde spojrzenie na zegarek strasznie mnie irytuje.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6382 Napisano 9 Lutego 2019 I teraz który fajniejszy...? 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #6383 Napisano 9 Lutego 2019 Gw-5000 heheh A tak na serio to chyba 5030 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #6384 Napisano 10 Lutego 2019 Jeszcze w łóżku, więc "kosteczka" na ręce :-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15868 #6385 Napisano 12 Lutego 2019 Panowie nie ma ktoś na zbyciu kostki w jakimś ciekawym ubranku żółtym, niebieskim czerwonym - pozytyw z radiem i solarem tak do 500+. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Conway 640 #6386 Napisano 15 Lutego 2019 Witam wszystkich, dopisuję się do "kostkowców" ze świeżo zakupionym 5610 w pozytywie. Z Casio posiadam jeszcze Protreka PRG-600, a o Seiko to napiszę w innym dziale 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GeRmAnOs 215 #6387 Napisano 15 Lutego 2019 Fajny ciuch ;-):-D 0 Mistrz edycji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CittO 39 #6388 Napisano 21 Lutego 2019 Mój staruszek w nowej budzie, która nabyłem od zegarmistrza droga absolutnego przypadku. Moduł zaczął dźwięczeć ???? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Negatyw 23 #6389 Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Fajny ciuch ;-):-DJak na negatywa, to mega kontrast! :-) Edytowane 23 Lutego 2019 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #6390 Napisano 23 Lutego 2019 Każdemu "negatywu" da się zrobić zdjęcie z czytelnym wyświetlaczem, przy dobrym świetle i jak się go pod odpowiednim kątem ustawi. No chyba, że mu bateria padnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GitBit 645 #6391 Napisano 23 Lutego 2019 Każdemu "negatywu" da się zrobić zdjęcie z czytelnym wyświetlaczem, przy dobrym świetle i jak się go pod odpowiednim kątem ustawi. No chyba, że mu bateria padnie Otóż to, potwierdzam. Poza tym w tym modelu siedzi dokładnie ten sam LCD co w chociażby GW-M5610BC 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23157 #6392 Napisano 23 Lutego 2019 (edytowane) Każdemu "negatywu" da się zrobić zdjęcie z czytelnym wyświetlaczem, przy dobrym świetle i jak się go pod odpowiednim kątem ustawi. No chyba, że mu bateria padnie Dokładnie, to się nazywa oszustwo negatywowe A tak naprawdę wygląda to jak qpa po jagodach Edytowane 23 Lutego 2019 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #6393 Napisano 23 Lutego 2019 Te nowe mają moim zdaniem lepszy kontrast, ale niestety mają BT 0 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #6394 Napisano 23 Lutego 2019 Najczytelniejsze negatywy z jakimi miałem okazję się spotkać (nie piszę tu o STN, ale o starszych wyświetlaczach) są w GD-350, G-7700/7710 i, co było dla mnie zaskakujące, również w G-7800. Casio zatem nie ma problemu z wykonaniem czytelnego wyświetlacza w negatywie, problemem jest jego kolor, bo nie każdy lubi kolor złoty, bo taki właśnie mają kolor wyświetlacze ww. modeli. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że w dość skromnie oświetlonym wnętrzu ww. negatywy są wręcz bardziej czytelne od wyświetlaczy w pozytywie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
starzec 53 #6395 Napisano 23 Lutego 2019 Najczytelniejsze negatywy z jakimi miałem okazję się spotkać (nie piszę tu o STN, ale o starszych wyświetlaczach) są w GD-350, G-7700/7710 i, co było dla mnie zaskakujące, również w G-7800. Casio zatem nie ma problemu z wykonaniem czytelnego wyświetlacza w negatywie, problemem jest jego kolor, bo nie każdy lubi kolor złoty, bo taki właśnie mają kolor wyświetlacze ww. modeli. Pokusiłbym się o stwierdzenie, że w dość skromnie oświetlonym wnętrzu ww. negatywy są wręcz bardziej czytelne od wyświetlaczy w pozytywie. zgadza sięz tych starych,te dwa zlote sa najczytelniejsze, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość mrovka #6396 Napisano 24 Lutego 2019 ....ale nie zaryzykowalbym stwierdzenia ze moga byc czytelniejsze niz pozytyw 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5704 #6397 Napisano 24 Lutego 2019 (edytowane) Pokusiłbym się o stwierdzenie, że w dość skromnie oświetlonym wnętrzu ww. negatywy są wręcz bardziej czytelne od wyświetlaczy w pozytywie. Tak to bym nigdy nie powiedział bo negatyw to jednak negatyw i do pozytywu z czytelnością mu daleko - choć faktycznie "złote" cyferki na czarnym tle to najczytelniejsze negatywy. Edytowane 24 Lutego 2019 przez Daito 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sanik 81312 #6398 Napisano 24 Lutego 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35472 #6399 Napisano 24 Lutego 2019 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
clusca 4903 #6400 Napisano 24 Lutego 2019 Tak to bym nigdy nie powiedział bo negatyw to jednak negatyw i do pozytywu z czytelnością mu daleko - choć faktycznie "złote" cyferki na czarnym tle to najczytelniejsze negatywy.Może się trochę rozpędziłem ze swoim stwierdzeniem, ale różnica nie jest jakaś ogromna. Poniżej dwa zdjęcia w tym samym pomieszczeniu z jednym niewielkim źródłem światła (okno zasłonięte roletą, na zewnątrz już szarawo) i drugim w postaci dwóch monitorów. Oba zegarki ustawione w podobny sposób, każdy wyświetlacz delikatnie obrócony jednak nieco inaczej, aby był jak najbardziej czytelny w zastanych w pomieszczeniu warunkach. W pomieszczeniu panuje półmrok, oba zegarki można "przeczytać" gołym okiem, jednak dla aparatu w telefonie to już wyzwanie: ISO800, czas 1/40s, przysłona 1.7 (maksymalnie otwarta). Parametry takie same dla każdego zdjęcia. Pisząc o lepszej czytelności negatywu chodziło mi o to, że ten złoty wyświetlacz odpowiednio ustawiony do choćby niewielkiego źródła światła w pomieszczeniu zachowuje się jak lustro. Można go tak wypozycjonować, że mamy wrażenie jakby świecił. Jeżeli w pomieszczeniu nie będzie jakiegokolwiek źródła światła, to niestety nie odczytamy godziny ani z negatywu, ani z pozytywu. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach