Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
tomaliusz

Casio do kwadratu

Rekomendowane odpowiedzi

Podpowiedzcie koledzy

Czy bransoleta do GW-B5600BC-1BER będzie pasowała do GW 5000?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pbozek75 napisał(-a):

Podpowiedzcie koledzy

Tak, jak najbardziej, końcówki są takie same od strony koperty. Trzeba się tylko trochę nagimnastykować, ponieważ część końcówki nachodzi na zakręcany dekiel i pręży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, pbozek75 napisał(-a):

Podpowiedzcie koledzy

Tak tylko weź pod uwagę, że kolor bransolety i koperty będą sie dwlikatnie różnić

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
13 minut temu, TomG80 napisał(-a):

Tak, jak najbardziej, końcówki są takie same od strony koperty. Trzeba się tylko trochę nagimnastykować, ponieważ część końcówki nachodzi na zakręcany dekiel i pręży.

Tomku, 

a czy da się przy zachowaniu ostrożności nie porysować koperty i dekla? Tego tylko się boję

Edytowane przez pbozek75

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Tomku, 
a czy da się przy zachowaniu ostrożności nie porysować koperty i dekla? Tego tylko się boję
Sądzę, że tak, kwestia doświadczenia, wprawnej ręki i dobrego narzędzia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Ci dziękuję za odpowiedź

Jak będę miał spróbuję się przymierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nówka za 6 stów czyli w cenie jaką chcą za samą bransoletę
Ale nieważne
Sam nie wiem czy ją przekładać do gw5000 którego boję sie uszkodzić i chyba nie chcę sp.... jego oryginalności czy zostawić na tym ciemnym zbóju? bo szczerze powiedziawszy bardzo mi się podoba jego surowy wygląd 39b3804d462e80824ad22a9781ad74c9.jpg03147efd97c2e234887a036516a3c227.jpg91aea20ea4d46245ba68c913d20eb361.jpg

Wysłane z mojego SM-A546B przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
2 godziny temu, pbozek75 napisał(-a):

Nówka za 6 stów czyli w cenie jaką chcą za samą bransoletę emoji23.png
Ale nieważne
Sam nie wiem czy ją przekładać do gw5000 którego boję sie uszkodzić i chyba nie chcę sp.... jego oryginalności czy zostawić na tym ciemnym zbóju? bo szczerze powiedziawszy bardzo mi się podoba jego surowy wygląd 

Z wszystkich moich G - tego lubię najbardziej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Sądzę, że tak, kwestia doświadczenia, wprawnej ręki i dobrego narzędzia.
Przekładałem i nic nie porysowałem, a bransoleta jest wprost stworzona do niego. Przy okazji, też kupiłem kostkę 5600 dla bransy i ją sprzedałem na pasku. Z tym, że kupiłem orginalny pasek do niej, a ten co był przy 5000, zostawiłem dla siebie. Jest różnica w miękkości pasków i ten od 5000 jest bardziej elastyczny niż taki od GWB5600.
I jeszcze jedno, bezel od zegarka jest odrobinę bardziej matowych niż bransoleta, ale widać to dopiero jak się patrzy w słońcu.
Wysłane z mojego 23127PN0CG przy użyciu Tapatalka

3bec539ec369baa7b5882b8bb91eda60.jpg&key=6220c3c44962c393072987a9a41cbc580f74bfdfdf213c8e6fcec356b2b2071629a700d6ea2621923af621e3aaf4040d.jpg&key=bdc673a9cd81a2c911617391e1f5a615af339c91b5543f32c18ef448eec98879

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Napisano (edytowane)
6 godzin temu, pbozek75 napisał(-a):

Nówka za 6 stów czyli w cenie jaką chcą za samą bransoletę emoji23.png
Ale nieważne
Sam nie wiem czy ją przekładać do gw5000 którego boję sie uszkodzić i chyba nie chcę sp.... jego oryginalności czy zostawić na tym ciemnym zbóju? bo szczerze powiedziawszy bardzo mi się podoba jego surowy wygląd 39b3804d462e80824ad22a9781ad74c9.jpg03147efd97c2e234887a036516a3c227.jpg91aea20ea4d46245ba68c913d20eb361.jpg

miałem ten model ale jak moje oczy są dobre tak czytelność tego wyślwietlacza delikatniemówiąc jest średnia. Dopiero stalowy GMW 5000 z STNem to rozwiązał ale tam z kolei 

nieruchome są ogniwa 1sze bransy... Najpepszy jest imperator jak dla mnie i to na pasku :) i jak @Miszkolc napisał, bransa różni się delikatnie odcieniem od koperty imperatora 

mi to akurat przeszkadzało.

Z nowości ostatnio pojawił się imperator w negatywie ale wyświetlacz niestety z tych tańszych:

1824181044_Zrzutekranu2025-04-02145300.thumb.png.644951c862858158d6ccfa18aaa5b304.png

Edytowane przez Funky_Koval

quartz bandit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrobię jak piszecie, gw5000 zostanie na ori pasku a 5600 na swojej bransolecie i dzięki przemyśleniom mam 2 kostki
A na wyświetlaczu 5600 wszystko widzę, mam okulary progresywne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Godzinę temu, Czwarty Ząb napisał(-a):

Już z nową baterią emoji3526.png20250403_142055.jpg

Sent from my SM-N976B using Tapatalk

Świetny, gdzieś takiego ustrzelił???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosto z Japonii. Finalnie cena była niższa niż za uszkodzone i wytarte na Ebayach. No i jest na metalowej bransie a nie na pasku wiec to dodatkowy plus. Ciekawe kiedy łączenie bransy się złamie? Z tego co wiem to Casio Film są zegarkami z "wyrokiem". Predzej czy pozniej najzwyczajniej pękają. Nie do naprawy a zastępczych pasków a tym bardziej bransolet już prawie nie ma. A jak są to prawie tak drogie jak same zegarki. Chciałbym jeszcze ustrzelić FS-00 no i najlepszy z serii film FS-10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosto z Japonii. Finalnie cena była niższa niż za uszkodzone i wytarte na Ebayach. No i jest na metalowej bransie a nie na pasku wiec to dodatkowy plus. Ciekawe kiedy łączenie bransy się złamie? Z tego co wiem to Casio Film są zegarkami z "wyrokiem". Predzej czy pozniej najzwyczajniej pękają. Nie do naprawy a zastępczych pasków a tym bardziej bransolet już prawie nie ma. A jak są to prawie tak drogie jak same zegarki. Chciałbym jeszcze ustrzelić FS-00 no i najlepszy z serii film FS-10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prosto z Japonii. Finalnie cena była niższa niż za uszkodzone i wytarte na Ebayach. No i jest na metalowej bransie a nie na pasku wiec to dodatkowy plus. Ciekawe kiedy łączenie bransy się złamie? Z tego co wiem to Casio Film są zegarkami z "wyrokiem". Predzej czy pozniej najzwyczajniej pękają. Nie do naprawy a zastępczych pasków a tym bardziej bransolet już prawie nie ma. A jak są to prawie tak drogie jak same zegarki. Chciałbym jeszcze ustrzelić FS-00 no i najlepszy z serii film FS-1020250403_142137.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O widzę, że coś poszło nie tak z wrzucaniem posta

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi