piowa 265 #826 Napisano 11 Grudnia 2015 Fajny wątek dla fanów screwbacków http://forums.watchuseek.com/f17/calling-gw-5000-dw-5000-dw-50xx-owners-lets-get-official-count-810635.html polecam i pozdrawiam, Piowa 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 140 #827 Napisano 11 Grudnia 2015 Udało mi się przywrócił DW-2000 do pełnej sprawności :-) , wyświetlacz teraz ma dobry, równy kontrast i pięknie ładuje akumulator z solara. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #828 Napisano 11 Grudnia 2015 A co było powodem złego kontrastu ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 140 #829 Napisano 12 Grudnia 2015 Okazało się że wyświetlacz w tym module jest montowany od przodu ramki w ten sposób, że górna jego część jest wsunięta w ramkę a dolna mocowana w ramce elastycznym zatrzaskiem z tworzywa. Zatrzask ze starości minimalnie się odkształcił przez co wyświetlacz nie był ułożony równoległe do modułu i elastomery/ gumki przewodzące miały nierówny kontakt. Wystarczyło podłożyć mały dystans 1/10mm pod ten zatrzask i działa jak nowy :-)To istotna informacja dla kogoś kto chciałby mieć DW-2000, mam 2 moduły i oba miały taką samą wadę, więc myślę że większość jeśli nie wszystkie na to cierpią. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #830 Napisano 12 Grudnia 2015 Okazało się że wyświetlacz w tym module jest montowany od przodu ramki w ten sposób, że górna jego część jest wsunięta w ramkę a dolna mocowana w ramce elastycznym zatrzaskiem z tworzywa. Zatrzask ze starości minimalnie się odkształcił przez co wyświetlacz nie był ułożony równoległe do modułu i elastomery/ gumki przewodzące miały nierówny kontakt. Wystarczyło podłożyć mały dystans 1/10mm pod ten zatrzask i działa jak nowy :-)To istotna informacja dla kogoś kto chciałby mieć DW-2000, mam 2 moduły i oba miały taką samą wadę, więc myślę że większość jeśli nie wszystkie na to cierpią.A możesz się zapoznać z moim problemem ? o lcd mi chodzi http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1669-podforum-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-casio-g-shock/page-1065?do=findComment&comment=1613253 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3229 #831 Napisano 12 Grudnia 2015 gcze - wypas. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ziom4671 12 #832 Napisano 12 Grudnia 2015 Dzisiejszy nabytek od starszego kolegi z forum jak się okazało przy zakupie. Dziękuje i pozdrawiam Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #833 Napisano 12 Grudnia 2015 Tyż kwadrat Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #834 Napisano 12 Grudnia 2015 gcze, gratulacje z udanego zabiegu i plusik za podzielenie się cenną wiedzą. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #835 Napisano 12 Grudnia 2015 No to jeszcze raz 5610 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 140 #836 Napisano 12 Grudnia 2015 A możesz się zapoznać z moim problemem ? o lcd mi chodzi http://zegarkiclub.pl/forum/topic/1669-podforum-mi%C5%82o%C5%9Bnik%C3%B3w-zegark%C3%B3w-casio-g-shock/page-1065?do=findComment&comment=1613253 Jeśli nie przygasa przy włączonym podświetleniu to postawiłbym raczej na polaryzator, może być to efekt przegrzania po przeginaniu z wystawianiem na słońce/lampę itp http://forum.pocketcalculatorshow.com/topic/replacing-polarizer Trzeba ogólnie z tym uważać bo nasze zegarki tak naprawdę nie lubią się z ciepłem i światłem. Solary to trochę gwałt na elektronice. Po zalaniu i mechanicznych urazach przegrzanie jest głównym powodem przyspieszonego starzenia się elektroniki, tworzywa też nie lubią się ze światłem słonecznym. Jak macie jakieś kolekcjonerskie egzemplarze to wolą one mieć na co dzień sucho, chłodno i mrocznie ;-) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #837 Napisano 12 Grudnia 2015 (edytowane) Jeśli nie przygasa przy włączonym podświetleniu to postawiłbym raczej na polaryzator, może być to efekt przegrzania po przeginaniu z wystawianiem na słońce/lampę itp http://forum.pocketcalculatorshow.com/topic/replacing-polarizer Trzeba ogólnie z tym uważać bo nasze zegarki tak naprawdę nie lubią się z ciepłem i światłem. Solary to trochę gwałt na elektronice. Po zalaniu i mechanicznych urazach przegrzanie jest głównym powodem przyspieszonego starzenia się elektroniki, tworzywa też nie lubią się ze światłem słonecznym. Jak macie jakieś kolekcjonerskie egzemplarze to wolą one mieć na co dzień sucho, chłodno i mrocznie ;-)No nie przygasza a co to tak właściwie jest ten polaryzator ? da się to naprawić/wymienić ? Edytowane 12 Grudnia 2015 przez murcins 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dapayk 2 #838 Napisano 12 Grudnia 2015 ...Trzeba ogólnie z tym uważać bo nasze zegarki tak naprawdę nie lubią się z ciepłem i światłem. Solary to trochę gwałt na elektronice. Po zalaniu i mechanicznych urazach przegrzanie jest głównym powodem przyspieszonego starzenia się elektroniki, tworzywa też nie lubią się ze światłem słonecznym. Jak macie jakieś kolekcjonerskie egzemplarze to wolą one mieć na co dzień sucho, chłodno i mrocznie ;-) Zgadzam się z Tobą apropos przegrzania i starzenia. Od siebie dodam, że ja też lubię jak jest sucho, chłodno i mrocznie No nie przygasza a co to tak właściwie jest ten polaryzator ? da się to naprawić/wymienić ? Jeśli nie przygasa przy włączonym podświetleniu to postawiłbym raczej na polaryzator, może być to efekt przegrzania po przeginaniu z wystawianiem na słońce/lampę itp http://forum.pocketcalculatorshow.com/topic/replacing-polarizer Jeśli się nie mylę to gcze wkleił linka apropos wymiany. To folia polaryzacyjna naklejona na ekran? dobrze myślę? W jednym z DW-002, które teraz robię, jest na brzegach pofałdowana, dokładnie jak napisałeś - pewnie od lampy. Dzięki za cenne info. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #839 Napisano 12 Grudnia 2015 Czyli jak ja wymienię to kontrast wróci? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gcze 140 #840 Napisano 12 Grudnia 2015 No nie przygasza a co to tak właściwie jest ten polaryzator ? da się to naprawić/wymienić ? Polaryzator to folia naklejona/nałożona na wyświetlacz, upraszczając sprawia że w ogóle na wyświetlaczu coś widać, dokładnie można zobaczyć jak wygląda wymiana szukając informacji na temat jak zrobić negatyw z normalnego modułu , procedura jest ta sama np : http://www.instructables.com/id/How-to-convert-a-plain-G-Shock-DW-5600-to-a-negati/ Zgadzam się z Tobą apropos przegrzania i starzenia. Od siebie dodam, że ja też lubię jak jest sucho, chłodno i mrocznie Jeśli się nie mylę to gcze wkleił linka apropos wymiany. To folia polaryzacyjna naklejona na ekran? dobrze myślę? W jednym z DW-002, które teraz robię, jest na brzegach pofałdowana, dokładnie jak napisałeś - pewnie od lampy. Dzięki za cenne info. Tak to ta folia , czy da to spodziewany efekt można sprawdzić nawet bez wymiany , wystarczy przesłonić polaryzatorem ekran i pokombinować różnie go ustawiając. Jeśli słaby kontrast to jego wina już wtedy powinna być widoczna różnica.W tym linku co podałem autor w obawie przed zniszczeniem w ogóle nie wymienił oryginalnego polaryzatora tylko przykleił kolejny na wierzch szkła. Czyli jak ja wymienię to kontrast wróci? Jeśli to jego wina a wszystko wskazuje że tak, to wróci, efekt powinien być widoczny nawet przed rozebraniem modułu . Wystarczy spojrzeć na wyświetlacz przysłaniając go nowym polaryzatorem , potem trzeba nim trochę "pokręcić" i powinno udać złapać się ułożenie przy którym kontrast powinien się mocno poprawić. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 35643 #841 Napisano 13 Grudnia 2015 Dzięki wielkie za szczegółowe wyjaśnienie; 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #842 Napisano 14 Grudnia 2015 Dzisiaj kwadratowo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Diego04 318 #843 Napisano 14 Grudnia 2015 Bartek rozumiem że nowy zakup?Widzę że krótko odpoczywałeś od G-Shocków i ciagle Cię do nich ciągnie Tapnięte z fona. 0 "Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
barteq891 38 #844 Napisano 14 Grudnia 2015 Ciągnie Akurat 5610 to miałem jednego jeszcze, gw6900 kupiłem ostatnio, ale jeszcze na koniec roku chciałbym zaszaleć z jakim droższym G coś z masterów ale muszę pomierzyć 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Dingo #845 Napisano 14 Grudnia 2015 (edytowane) Polecam gulfmastera Edytowane 14 Grudnia 2015 przez dingo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Michał Lipiński 55 #846 Napisano 14 Grudnia 2015 Jakiś taki mało kwadratowy. 0 GW-9400-1DR(MOD), G-9100-1ER, GW-300A-1V, G-8900A-1, GWX-8900-1(MOD), G-100-1BV, GW-M5610-1ER(MOD), GW-M850-7, BG-141, DW6900MS(MOD), DW-5030D, GST-B100D1AER, G-9300-1ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #847 Napisano 14 Grudnia 2015 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3229 #848 Napisano 14 Grudnia 2015 Fota-brzytwa! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23252 #849 Napisano 14 Grudnia 2015 Dzięki Brakuje mi trochę tego letniego światła do robienia fotek.Teraz nawet za dnia wychodzi kaszanka 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3229 #850 Napisano 14 Grudnia 2015 A czym fotografujesz? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach