Daito 5725 #10951 Napisano 2 Lipca 2021 2 godziny temu, witkacy7 napisał(-a): Czyli w razie reklamacji Zibi nie przyjmie zegarka na gwarancję? Niestety przyjmą - a serwis Zibi to nie jest bynajmniej to co najlepszego może się przytrafić Twojemu zegarkowi... tyle że w działającym DW-5600 nie ma się co zepsuć - chyba że pomożesz 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #10952 Napisano 2 Lipca 2021 Potwierdzam Zibi to patola a nie serwis. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #10953 Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) . Edytowane 3 Lipca 2021 przez tomaliusz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10954 Napisano 3 Lipca 2021 Kto zatem (poza Zibi), ogarnia serwis lepiej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #10955 Napisano 3 Lipca 2021 6 minut temu, lucyfer napisał(-a): Kto zatem (poza Zibi), ogarnia serwis lepiej? Nie wiem czy słowo "lepiej" tutaj pasuje. Zibi to oficjalny serwis Casio. Jak oddajesz zegarek w ramach gwarancji to nie masz wyboru - wyślą go właśnie tam. A jak oddasz do innego zegarmistrza to tracisz gwarancję. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10956 Napisano 3 Lipca 2021 W Poznaniu, jest nawet stacjonarny ich punkt (Paderewskiego 3/5). Opinie na Google, zaskakująco pozytywne.Pytanie, czy 100% zleceń wysyłają, czy ogarniają też coś na miejscu. Wie ktoś? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #10957 Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) 2 godziny temu, lucyfer napisał(-a): W Poznaniu, jest nawet stacjonarny ich punkt (Paderewskiego 3/5). Opinie na Google, zaskakująco pozytywne. Pytanie, czy 100% zleceń wysyłają, czy ogarniają też coś na miejscu. Wie ktoś? A co właściwie potrzebujesz? Baterię idzie wymienić w kostce nawet w domowych warunkach. Ba, ludzie tutaj modują ekrany, bezele, paski, całe moduły... Edytowane 3 Lipca 2021 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10958 Napisano 3 Lipca 2021 Na ten moment nie potrzebuję niczego. Solar (m5610) pewnie nowego aku kiedyś zawoła. Wiem, że wiąże się to z koniecznością wymiany i smarowania uszczelek.Jak jest gdzieś jakiś filmik instruktażowy - to chętnie obejrzę.Co do reszty - nie czuję się na siłach (nerwowo) i nie mam takiej potrzeby. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #10959 Napisano 3 Lipca 2021 Godzinę temu, lucyfer napisał(-a): Na ten moment nie potrzebuję niczego. Solar (m5610) pewnie nowego aku kiedyś zawoła. Wiem, że wiąże się to z koniecznością wymiany i smarowania uszczelek. Jak jest gdzieś jakiś filmik instruktażowy - to chętnie obejrzę. Co do reszty - nie czuję się na siłach (nerwowo) i nie mam takiej potrzeby. aku dobrze eksploatowane 10-12 lat albo i dłużej aż tyle go będziesz mieć ? uszczelko nowa grosza - są nawet w kompletach z aku, , stara można przesmarować silikonem do uszczelek samochodowych koszt silikonu duża puszka (przyda sie i do samochodu) 10-12zł - jak masz nowy zegarek to nie zawracaj siebie głowy teraz oglądaniem filmików tylko go nos i dawaj mu słoneczka do ładowania aktu i tyle... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 67502 #10960 Napisano 3 Lipca 2021 4 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10961 Napisano 3 Lipca 2021 aku dobrze eksploatowane 10-12 lat albo i dłużej aż tyle go będziesz mieć ?Jeśli do czego czasu nie padnie, dlaczego nie? Ja się z zegarkiem wiążę podobnie, jak ze sprzętem audio. Gdy służy, nie szukam na siłę czegoś "lepszego". 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #10962 Napisano 3 Lipca 2021 Teraz, lucyfer napisał(-a): Jeśli do czego czasu nie padnie, dlaczego nie? Ja się z zegarkiem wiążę podobnie, jak ze sprzętem audio. Gdy służy, nie szukam na siłę czegoś "lepszego". to nie mart się 10 lat wcześniej - jak masz nowy i gwarancje za 10 lat będę lepsze konstrukcje 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #10963 Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) 13 minut temu, unadarek napisał(-a): to nie mart się 10 lat wcześniej - jak masz nowy i gwarancje za 10 lat będę lepsze konstrukcje Lepsze konstrukcję niż; 2 godziny temu, lucyfer napisał(-a): (m5610) ???? Nie wierzę Edytowane 3 Lipca 2021 przez Daito 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #10964 Napisano 3 Lipca 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Daito napisał(-a): Lepsze konstrukcję niż; ???? Nie wierzę 10 lat temu też nie wierzyli jak mówiłem mit ponadczasowych konstrukcji Edytowane 3 Lipca 2021 przez unadarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10965 Napisano 3 Lipca 2021 A znasz coś lepszego na teraz (cena/jakość) od m5610? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #10966 Napisano 3 Lipca 2021 Teraz, lucyfer napisał(-a): A znasz coś lepszego na teraz (cena/jakość) od m5610? ja mówię o przyszłości - a teraz ... no cóż każdy ma jakiś gust i każdy moze coś sobie znaleźć co musie podoba -ten jest fajny tylko obyty - prawie wszyscy go maja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #10967 Napisano 3 Lipca 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): prawie wszyscy go maja Jak myślisz - dlaczego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10968 Napisano 3 Lipca 2021 Bo kierują się widać podobnymi wartościami 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #10969 Napisano 3 Lipca 2021 2 minuty temu, Daito napisał(-a): Jak myślisz - dlaczego? bo jest dobry, tani i powszechny.... 2 minuty temu, lucyfer napisał(-a): Bo kierują się widać podobnymi wartościami i tu czasem przydaje się powiew świeżości i czegoś innego .. jeśli wielu ma nie znaczy że ja muszę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Daito 5725 #10970 Napisano 3 Lipca 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): bo jest dobry, tani i powszechny.... i tu czasem przydaje się powiew świeżości i czegoś innego .. jeśli wielu ma nie znaczy że ja muszę Taaaa... bo chcemy być "inni"/ "lepsi"/"wyjątkowi" ... ale tak naprawdę nie jesteśmy inni/lepsi/wyjątkowi - mamy tylko inne/droższe a przez to rzadsze przedmioty 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10971 Napisano 3 Lipca 2021 Robiłem trzy podejścia do 5610. Fajny, wszystkosensownegomający, ale mnie wkurzał nieco mniejszym rozmiarem, niespecjalnym kontrastem i krótkim paskiem. Na ręce, luźniej zapięty, się przekręcał na zewnątrz, co chyba najbardziej mnie wkurzało. Z innymi kostkami tych problemów nie miałem. 4 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
p.r.p. 13123 #10972 Napisano 3 Lipca 2021 Robiłem trzy podejścia do 5610. Fajny, wszystkosensownegomający, ale mnie wkurzał nieco mniejszym rozmiarem, niespecjalnym kontrastem i krótkim paskiem. Na ręce, luźniej zapięty, się przekręcał na zewnątrz, co chyba najbardziej mnie wkurzało. Z innymi kostkami tych problemów nie miałem.Miałem to samo. Seria GW-M5610/s5600 jest dla mnie za, ciasna, za mała. A niby różnice wręcz kosmetyczne.. Za to zwykłe dw-5600/5030/35 czy ulubiony GW-5000, GMW-B5000 leżą perfekcyjnie. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Burns 4489 #10973 Napisano 3 Lipca 2021 4 minuty temu, Sol napisał(-a): Robiłem trzy podejścia do 5610. Fajny, wszystkosensownegomający, ale mnie wkurzał nieco mniejszym rozmiarem, niespecjalnym kontrastem i krótkim paskiem. Na ręce, luźniej zapięty, się przekręcał na zewnątrz, co chyba najbardziej mnie wkurzało. Z innymi kostkami tych problemów nie miałem. Dla mojego syna na komunię podpasowł idealnie, sam też bym nie nosił. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #10974 Napisano 3 Lipca 2021 Jak widać, rozmiar jednak ma znaczenie Podsumowując: 5610 jest dobry dla chłopców 5 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lucyfer 225 #10975 Napisano 3 Lipca 2021 A ja jestem 50+ i do mojego nadgarstka pasuje idealnie. Wolę mieć nadgarstek "chłopięcy", niż dźwigać golonki. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach