Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
kchrapek

DYSKUSJE O WSZYSTKIM

Rekomendowane odpowiedzi

Tak widziałem, a czy jest może przegląd radzieckich nurków. Czy po prostu nie było ich zbyt wiele?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż tak dużo ich nie było i pozostałe są raczej, mniej lub bardziej, rzadkimi okazami. Oprócz Wostoka pojawiały się również Poljoty (rzadkie), Rakiety (też rzadkie) i Slavy (trochę mniej rzadkie).

Ed. Jeszcze Zarie były ;).

Edytowane przez Mike S

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Aż tak dużo ich nie było i pozostałe są raczej, mniej lub bardziej, rzadkimi okazami. Oprócz Wostoka pojawiały się również Poljoty (rzadkie), Rakiety (też rzadkie) i Slavy (trochę mniej rzadkie).

No i Zlatousty ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i Zlatousty ;)

No i jeszcze bardzo rzadkie Czajki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie jako niedouczony, nic nie wiedzący, a lubiący się rozwijać (tak żart z tym rozwijać :))

Mam pytanie jaką literaturę dotyczącą zegarków z terenów Carskiej Rosji, CCCP powinienem poczytać aby liznąć temat.

Szukałem na forum (może słabo) lecz nic nie znalazłem.

Polećcie proszę  jakąś literaturę czy też prasę...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szukaj książek takich jak na tych zdjęciach - ja mam sporo zdjęć i opisów zegarków - kto komu za co - są trzy tomy, tanie nie są bo około 170 zł sztuka 

Poza tym jest fajne opracowanie pod tym tytułem Призовые часы в Российской Императорской армии.  ja mam to w wersji elektronicznej ale jest też w formie papierowej koszt podobny co u góry - na rosyjskich stronach można pewnie taniej kupić 

Opracowania są w jezyku Rosyjskim

post-68206-0-13783600-1487779156_thumb.jpg

post-68206-0-94388700-1487779168_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

No zayebiście !

Rakieta z kamienną tarczą, która kupiłem, się sprzedającemu wzięła i zepsuła.

Uwielbiam takie numery

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No zayebiście !

Rakieta z kamienną tarczą, która kupiłem, się sprzedającemu wzięła i zepsuła.

Uwielbiam takie numery

Bo za wczesnie wkleiłeś - trzeba było poczekać aż wyśle 

Nagminne jest pisanie maili juz po zakończeniu aukcji - witam zapomniałem o zakończeniu aukcji dam 50-100zł więcej niz najwyższa oferta.Ktos podkupił Ci ten zegarek pewnie 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Być może, a niech się udławi ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To napisz że weźmiesz taki uszkodzony - przecież mechanizm zrobisz sobie za grosze 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Rzekomo wnuczek bawił się zegarkiem i tarcza się rozpadła. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noo ewidentnie sprzedał bokiem za więcej - ten zegarek był tak beznadziejnie obfotografowany i opisany że sam nie zauważyłem że to ta kamienna - jak już zrobiło się głośniej TU NA FORUM to ktoś Ci czmychnął eksponata 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Jeśli to prawda to gratuluję "szczęśliwemu nabywcy" tego wrodzonego kur****a.

Wcześniej czy później gdzieś wypłynie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda. Nauczka żeby się nie chwalić póki nie ma się zegarka w ręku.

Jest też opcja że dowiedział się że sprzedał rzadki zegarek i że sprzedał za tanio.

Miałem przypadek że sprzedawca po kupieniu zegarka odpisał że zegarek uległ uszkodzeniu po czym po miesiącu wystawił go ponownie po dużo wyższej cenie.

Miałem też inny przypadek.   Kupiłem z 5-7 lat temu białą uszatą na Alle Była w pieknym stanie. Kosztowała sporo kasy. Sprzedawca odpisał że zegarek się zgubił i oddał mi kasę. Po 2 miesiącach zobaczyłem zegarek w Nowych nabytkach już nie pamiętam czy na tym forum czy też sąsiednim.

Prowadziłem nawet spór na Alle... , pokazywałem zdjęcia i nic. Alle... odpisało że nie wie o co chodzi bo przeciez sprzedający jest uczciwy i oddał kasę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Czyli ruskie okazje na aukcjach do likwidacji !!!

:)

Przynajmniej nauczka na przyszłość/

Nie chwalić się zawczasu !!!

Nie podawać istotnych informacji !!!

Nie pisać w tym i żadnym innym temacie !!! :D

Od dzisiaj nie udzielam żadnych informacji wyprzedzających ewentualne zakupy.

Nie napiszę słowa o oryginalności czy poprawności zestawienia.

Ostatecznie skomentuję już posiadane przez Was i przez siebie zegarki, a i to nie zawsze.

Od teraz dbam o swoje ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E tam Yako. Przeżyjesz, wiem jakie to uczucie. Ale jak patrzę na tą rakietę to mój wk***w byłby pewnie taki jak Twój bo żadnej kamiennej nie posiadam. A jeszcze w tych pieniądzach .... stąd też mam zasadę, że wystawionych przedmiotów nie ściągam z aukcji nawet dla klubowiczów. Kurde a taka ładna była, radziecka ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

E tam Yako. Przeżyjesz, wiem jakie to uczucie. Ale jak patrzę na tą rakietę to mój wk***w byłby pewnie taki jak Twój bo żadnej kamiennej nie posiadam. A jeszcze w tych pieniądzach .... stąd też mam zasadę, że wystawionych przedmiotów nie ściągam z aukcji nawet dla klubowiczów. Kurde a taka ładna była, radziecka ...

Pewnie jutro mi przejdzie, a za za kilka dni zapomnę, ale tu chodzi o zasadę.

"Sprzedałeś coś za określoną, wg ciebie za niską kwotę, to twoja wina. Trzeba było dać wyższą w "Kup teraz" lub ustawić cenę minimalną

A skoro dałeś d*py jako sprzedawca z braku wiedzy, to przyjmij na klatę i podziękuj za naukę, a nie kombinujesz jak dzieciak.

Następnym razem będziesz mądrzejszy."

(To powyżej nie jest adresowane do nikogo z Was, a do sprzedawcy)

Zostałem inaczej wychowany i tak nie potrafię. Nie umiem robić takich numerów.

Mnie można zrobić w ch*** tylko raz, pierwszy i ostatni.

Ale biada temu, kto się tego dopuści ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Umowa to sprawa honoru, ale mało kto się trzyma zasad, jak może 5 zł przytnie

Wymacane na szkle

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jacku - szkoda nerwów. Naprawdę.

Druga sprawa jest taka że sprzedający może mówić prawdę. Tarcza wygląda na pękniętą co w przypadku tych Rakiet nie jest rzadkością a skoro tak to mogła się po prostu wysypać.

Kupiłem kiedyś kwadratową kamienną z pękniętą tarczą, trzyma się ale nawet nakręcają coś c,asami mam świadomość że może się wysypać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi