Paweł Bury. 5729 #401 Napisano 19 Lutego 2016 Nie tutaj na forum - ale temat ograniczył się do PW 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #402 Napisano 19 Lutego 2016 Koperta super, ale tak między Bogiem a prawdą, za tego Roskopfa, na miejscu Marszałka, bym się obraził Ja też ale tak musiało być bo wszystkie te zegarki jakie widziałem były właśnie z roskopfem w środku 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #403 Napisano 19 Lutego 2016 Paweł, gratulacje - obiekt prawdziwie rzadki i piękny (zewnętrznie i historycznie) To dobre pytanie - czy pamiątkowe "Marszałki" kryły w sobie tylko werk roskopfowy? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #404 Napisano 19 Lutego 2016 Paweł, gratulacje - obiekt prawdziwie rzadki i piękny (zewnętrznie i historycznie) To dobre pytanie - czy pamiątkowe "Marszałki" kryły w sobie tylko werk roskopfowy?Widziałem już kilka sztuk tych zegarków - mówię o oryginałach a nie tych robionych przez jednego sprzedawcę z allegro (chyba nawet teraz jakiegoś twora sprzedaje) one zawsze były z roskopfem w środku - nie wiem czemu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #405 Napisano 25 Lutego 2016 (edytowane) Pochwalę się antyczną Eterną z trójpalczastym werkiem Charakter ma kolejowy Średnica 53mm. Walczę z pokusą usunięcia tej nalepki na tarczy... Edytowane 27 Lutego 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #406 Napisano 25 Lutego 2016 Walczę z pokusą usunięcia tej nalepki na tarczy...Koniecznie usuń ta kalkomanię, bo strasznie szpeci. 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #407 Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Piotrze, masz rację - operację wykonano, aby przywrócić oryginalny wygląd: Edytowane 27 Lutego 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #408 Napisano 27 Lutego 2016 (edytowane) Pokażę przy okazji pewne cudeńko wielkości 12s (przed czyszczeniem)... Edytowane 27 Lutego 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #409 Napisano 27 Lutego 2016 Grześ..pamiętasz zenitha z ciekawą regulacją balansu i tym że poluje na drugiego.... 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #410 Napisano 27 Lutego 2016 ... takich rzeczy się nie zapomina 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #411 Napisano 27 Lutego 2016 Eterna wyszła super - zupełnie inny zegarek 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #412 Napisano 27 Lutego 2016 Dzięki Paweł Dobra rada zawsze w cenie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #413 Napisano 27 Lutego 2016 Ale Eternami sypnęło... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #414 Napisano 27 Lutego 2016 Postaram sie przerwać ten strumien.. 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #415 Napisano 28 Lutego 2016 (edytowane) Uprzedzę Cię Piotrze i strumień przerwę takim "patriotykiem" helweckim (nie-eternowym) - czy rozpoznajecie taką scenę?Podpowiem,że jedna z postaci obecna jest w polskiej poezji romantycznej XIX w. Podpowiedź kolejna: Edytowane 28 Lutego 2016 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #416 Napisano 28 Lutego 2016 Arnold Winkelried ze Stans (XIV wiek) – średniowieczny fikcyjny bohater szwajcarski.W bitwie pod Sempach wojsk szwajcarskich z wojskami habsburskimi księcia austriackiego Leopolda III Habsburga w 1386 roku Arnold Winkelried z okrzykiem „Droga dla Wolności!” ruszył do boju, kierując na siebie uderzenie przeciwników. Czynem tym spowodował powstanie wyłomu w szykach bojowych nieprzyjaciela, dzięki czemu atak Szwajcarów zakończył się pokonaniem wrogich wojsk. Przez swój czyn Winkelried uznawany jest za symbol poświęcenia własnego życia dla dobra ojczyzny.Winkelried jest uważany za postać fikcyjną. Wynika to z faktu, że jego czyn na polu bitwy nie mógł mieć wpływu na jej przebieg oraz z długiego milczenia źródeł na temat tego zdarzenia. Kilkadziesiąt lat po bitwie Szwajcarzy rozpoczęli własną kampanię propagandową, która była skierowana na zwalczanie austriackiej propagandowej historii tej bitwy. Pierwsza kronika, która wspomina w ogóle o ataku na nieprzyjacielskie kopie, powstała dopiero w roku 1476, a opisany żołnierz jest w niej anonimowy. Prawdopodobnie dopiero nagłośniona śmierć Arnolda von Winkelrieda w bitwie pod Bicoccą (1522) sprawiła, że legendarnego bohatera w 1532 roku w źródłach nazwano Winkelriedem, jednak bez imienia lub innego opisu przybliżającego tę postać. Współczesną postać legenda przybrała do końca XVI wieku, kiedy określono dzielnego żołnierza jako Arnolda von Winkelrieda z Unterwalden[1].Postać Winkelrieda wspomniana jest w dramacie Juliusza Słowackiego Kordian. Tytułowy bohater, wygłaszając monolog na górze Mont Blanc, porównuje Polskę do Winkelrieda (Polska Winkelriedem narodów!). 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #417 Napisano 28 Lutego 2016 Polska Leberwurstem narodów... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #418 Napisano 28 Lutego 2016 Nie miałem wątpliwości - Paweł w takich sprawach jest najlepszy Niestety stan całości jest średni, a werk nierozpoznany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #419 Napisano 28 Lutego 2016 no i nastepny z patentem Rosata.. parka chowa sie lepiej 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr Ratyński 407 #420 Napisano 28 Lutego 2016 no i nastepny z patentem Rosata.. parka chowa sie lepiej 0 Piotr Ratyński Adhibe rationem difficultatibus. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #421 Napisano 28 Lutego 2016 Ja też kce taki! 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #422 Napisano 28 Lutego 2016 Grześ juz jakis czas szuka ..i nic podobno rzadkie 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #423 Napisano 28 Lutego 2016 Szczere gratulacje Piotr!Rozkręciłeś się ,,, przy dziesiątym stanie się to nudne ... a mnie pozostaje nieustanne polowanie - rachunek prawdopodobieństwa mówi, że kiedyś się uda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LMed 111 #424 Napisano 29 Lutego 2016 (edytowane) Zenith palce lizać . Wszystko gra : mechanizm , stan , wielkość ( 55 mm nie wyjęte ) .Gratulacje . Edytowane 29 Lutego 2016 przez LMed 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sneer 147 #425 Napisano 1 Marca 2016 Sie wlasnie skończył podobny tylko z pęknięta tarcza http://m.ebay.com/itm/VINTAGE-CHARLES-ROSAT-BALANCE-ZENITH-PRIMA-REGULATOR-CHRONOMETER-POCKET-WATCH-/311553023980?nav=WATCHING_ENDED 0 Omega Speedmaster 105.002, Rolex GMT 1675, Zenith El Primero A384, Tag Heuer Monaco cal12, Heuer Montreal cal12, Breitling Long Playing, Certina Chronolympic cal234, Zenith Defy Subsea 600mt, Breitling Chronomatic... parę, ...i sam nie wiem kiedy to się skończy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach