Grigoris1 437 #1551 Napisano 2 Stycznia 2020 Dzięki Romanie za życzenia - wzajemnie Trudno oprzeć się amerykańskim kieszonkom - wiem coś o tym... Noworocznie - nie wiem co to jest, ale ładne 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1552 Napisano 4 Stycznia 2020 U mnie - zmęczony życiem Cortebert... Mechanizm ma ciekawe wykończenie - nikiel wypolerowany na połysk z delikatnym wzorkiem. Tarcza kiedyś posiadała sporo farby świecącej (rad?), ale do dziś zostało... nie za wiele 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1553 Napisano 4 Stycznia 2020 (edytowane) Za radem nie ma co tęsknić A Cortebercik klasa - piękne znalezisko.... Co. nasuwa skojarzenie ze szwajcarami exportowymi - tutaj raczej rynek brytyjski. Ładny opis na tarczy Szlif zawsze cieszy Koperta bez oznaczeń? Edytowane 4 Stycznia 2020 przez Grigoris1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1554 Napisano 4 Stycznia 2020 Tylko tyle... 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1555 Napisano 4 Stycznia 2020 Tylko i aż. Często spotyka się C w niesygnowanych.Ładne oznaczenie - takiego z Co. nie widziałem jeszcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1556 Napisano 5 Stycznia 2020 (edytowane) U mnie - zmęczony życiem Cortebert...........Tarcza kiedyś posiadała sporo farby świecącej (rad?), ale do dziś zostało... nie za wiele Za radem nie ma co tęsknić ...... Chcesz bez radu ? Proszę PozdrawiamRoman Edytowane 5 Stycznia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1557 Napisano 5 Stycznia 2020 Spróbuje dorwać brązowa lumę i opravit 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1558 Napisano 6 Stycznia 2020 Spróbuje dorwać brązowa lumę i opravit Przecież Ci pokazałem nie musisz szukać. Robimy z kolegą moim zdaniem jedną z lepszych lum (Koledzy z forum chyba mogą poświadczyć)Zaletą jej poza czasem świecenia jest to że jest wodorozpuszczalna czyli po pierwsze jak coś pójdzie nie takto dopóki nie zaschnie to można ją łatwo usunąć a po drugie łatwo ją podbarwić na dowolny kolorfarbkami wodnymi typu akwarela, tempera, tusz i.t.p.Tak właśnie zrobione są wskazówki które pokazałem na "vintage" (może być taka od razu ale wtedy trudno utrafić z kolorem). PozdrawiamRoman 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1559 Napisano 9 Stycznia 2020 (edytowane) Nowy zakup... Znad morza... Edytowane 9 Stycznia 2020 przez kiniol 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1560 Napisano 9 Stycznia 2020 Z Gdańska > 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiniol 2281 #1561 Napisano 9 Stycznia 2020 Nie... 380 km na lewo... 0 Porządek na serwisie o niczym nie świadczy. Często najlepsze usługi świadczone są przez geniuszy w totalnym bałaganie… Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1562 Napisano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Nowy zakup... Znad morza... DSC_0977.JPG To nie mój - swoje uniony sprzedałem do Szczecina Miało już nie być zakupów żadnych kieszonek .......... Takich prezentów w Nowym Nadchodzącym 2020 Roku Wam (i sobie oczywiście też) życzę Dalszy ciąg życzeń w tym temacie http://zegarkiclub.pl/forum/topic/182677-rockford-z-1886-wyprodukowany-w-ilo%C5%9Bci-500-szt/?do=findComment&comment=2686915 PozdrawiamRoman Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1563 Napisano 15 Stycznia 2020 Zakupiłem Elgin model 5 z lat1884-91] resztę zobaczymy jak dotrze.. 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #1564 Napisano 20 Stycznia 2020 Witam, potrzebuję pomocy w identyfikacji, z jakich lat pochodzi i czy nie składak. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1565 Napisano 20 Stycznia 2020 A.W.W.Co. / Coin Waltham Watch Co. Waltham (MA), USA 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Carrot 2432 #1566 Napisano 21 Stycznia 2020 A może fani kieszonek zechcą zerknąć na nasz konkurs fotograficzny? Mamy kilka fajnych zegarków w podeszłym wieku Wystarczy kliknąć sygnaturę pod moim postem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1567 Napisano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Przecież Ci pokazałem nie musisz szukać. Robimy z kolegą moim zdaniem jedną z lepszych lum (Koledzy z forum chyba mogą poświadczyć) Ale ja głupi jestem - teraz zrozumiałem (tak to jest jak się przegląda posty na szybko w wolnej chwili...) Corteberta naprawiłem, ale użyłem zielonej lumy kupionej na eBay.Wprawdzie w zestawie był też brązowy barwnik, ale jego dodanie znacznie pogarszało jej właściwości i zabarwiona poszła do kosza... Pokażę dokładniejszą relację, ale efekt jest przyzwoity. Mechanizm chodzi ładnie, ale szybko (chyba ma podpiłowane niektóre wkręty) - na "R" robi wciąż około 30 sekund na dobę. Niemniej jest w bardzo fajnym stanie, bez istotnych uszkodzeń czy zużycia. nie chciał chodzić z powodu zaklejonego jakimś szlamem centralnego łożyska, ale ogólnie jego stan techniczny jest bardzo dobry. Co do lumy - nie mam doświadczenia z jej nakładaniem i - zwłaszcza na wskazówkach - wyszło z grubo.Do tego mam pewien kłopot z usunięciem niepożądanych resztek z zaprawki, ale to chyba naturalne (do zaprawki lepi się bardziej niż do porcelany) Tarcza w zasadzie może być, na wskazówkach za bardzo wystaje od spodu, a i grubość jest trochę nierównomierna, ale to można poprawić następnym razem (wczoraj i tak kończyłem prace grubo po północy i mi się nie chciało zaczynać wskazówek od nowa)... Świeci to ładnie, a po 6 godzinach wciaż można było w ciemności odczytać godzinę - całkiem niezły wynik, choć pewnie po części dzięki temu, ze nałożyłem... dużo Pełna relacja wkrótce... tylko kiedy ja znajdę na to czas??? Edytowane 30 Stycznia 2020 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1568 Napisano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Ale ja głupi jestem - teraz zrozumiałem (tak to jest jak się przegląda posty na szybko w wolnej chwili...) Corteberta naprawiłem, ale użyłem zielonej lumy kupionej na eBay.Wprawdzie w zestawie był też brązowy barwnik, ale jego dodanie znacznie pogarszało jej właściwości i zabarwiona poszła do kosza... Pokażę dokładniejszą relację, ale efekt jest przyzwoity. ......... Witaj, nie gniewaj się ale moim zdaniem powiem delikatnie wyszło coś nie tak Wiem faceci nie rozmawiają o kolorach - a śliwka to owoc nie kolor Twoja stara luma miała kolor i wyglądała tak Nasza robiona na "vintage" wygląda tak i ma moim zdaniem kolor zbliżony do Twojej starej A twoja nowa luma wygląda tak i nie ma w sobie nic z charakteru "vintage' i na dodatek moim zdaniem świeci na niebiesko z nie na typowy zielony vintage. I jedyną jej zaletą jest chyba tylko czas świecenia (chociaż nasza też potrafi świecić do 18 godzin) no i cena bo kupiona za $, €, £ PozdrawiamRoman Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1569 Napisano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Swieci na zielono, zdecydowanie co do „starej” lumy - sam się zastanawiam czy ona od początku była brązowa, czy brązowiała z czasem... ale to osobny temat. Moim zdaniem wyszło zupelnie dobrze. Edytowane 30 Stycznia 2020 przez pmwas 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kieszonkowe 736 #1570 Napisano 30 Stycznia 2020 (edytowane) Swieci na zielono, zdecydowanie ........... Napisałem faceci o kolorach nie rozmawiają Dobrej nocyRoman Edytowane 30 Stycznia 2020 przez Kieszonkowe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pmwas 9093 #1571 Napisano 30 Stycznia 2020 Nie, przyznaję, ze telefon widzi to na niebiesko, ale tak naprawdę jest zielona 0 Miłego dnia! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mercel 966 #1572 Napisano 30 Stycznia 2020 Uwaga będzie lokowanie produktu Taką lumę miałem dopóki Romana nie spotkałem A jak Go spotkałem to taką miałem 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1573 Napisano 6 Lutego 2020 Dla podtrzymania ciepła - reklama dla oka i podpowiedź/zmyłka (do wyboru) i zagadka przy okazji: Co to?(konkurs bez nagród 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mkl1 6200 #1574 Napisano 6 Lutego 2020 The Conqueror (mit Ritter) Antoine Castelberg Uhrwerke, Gehäuse; La Chaux-de-Fonds, Schweiz; registriert am 2.10.1883 chyba bodobny ale nie ten "ryczerz" 0 Pozdrawiam Mirek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grigoris1 437 #1575 Napisano 6 Lutego 2020 Brawo za próbę, ale to nie to 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach