Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Filipeczek

Longines hydroconquest pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Dzien dobry,

Rozgladam sie za uzywanym longinesem i mam jeden problem. W niektorych modelach na kopercie znajduje sie napis ''300m/1000ft'' a na innych ''300 m / 1000 ft'', chodzi mi o ta przerwe (w jednych jest a w innych nie). Jak powinno byc poprawnie, czy moze jedna i druga wersja jest ok tylko zwyczajnie jest roznica w roku produkcji czy cos. Przewertowalem rozne tematy itp i nie znalazlem jednoznacznej odpowiedzi, wiec moze wypowie sie ktos kto ma zegarek od dystrybutora lub wie. :)

https://www.youtube.com/watch?v=6uTmGBjnGOs   tu sa oddzielnie a na innych polaczone tak jak w obecnym modelu 30bar (300meter)

a tu razem

http://www.chrono24.pl/longines/hydroconquest--id3769858.htm

Pozdrawiam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poprawnie to 300m=984ft 3in

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam 30bar/300m - kupowałem nowego w autoryzowanego dilera. Różnica może zależeć od rocznik produkcji. 90062c32a14136a398e5bc0e0caf463b.jpg

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam wersję z liczbowymi indeksami i napis 30bar (300meter). Także kupione u autoryzowanego dealera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to nie jest czasem tak, że te z oznaczeniem 300m/1000ft są przeznaczone np. na rynek amerykański (gdzie używają innych miar)?

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie.

Btw co się stało z Twoim postem, gdzie hyperlinki, co się dzieje!?

Instagram.com/horlobby.watches

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak widzisz cały czas się samodoskonalę. 1. Etap - długie posty z masą hiperlinków, 2. Etap - długie posty bez hiperlinków. 3. Etap - krótkie posty bez hiperlinków. 4. Etap (poziom bliski perfekcji) - posty minimalistyczne o treści "Tak." lub "Nie." 5. Etap - (perfekcja) całkowite zniknięcie z forum ;)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Az z ciekawości zobaczę starsze modele i obecne ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat już dawno wyjaśniony, ale dziękuję za pomoc. Różnica w dacie produkcji, od 2012 bodajże jest wprowadzone 30bar (300meter). Wcześniej było 300 m / 1000 ft (ze spacja model 2010-2012 bodajże). 300m/1000ft model jeszcze wcześniejszy 5-6 lat +. Zmienili, bo nie do końca im się zgadzało tak jak powinno być poprawnie czyli tak jak napisał MAYOR ''Poprawnie to 300m=984ft 3in'' a i zawsze łatwiej rozróżnic na rynku wtórnym jak jest bez dokumentów z którego roku może być :) . No, ale tak to wszystkie są oryginalne :). I wyżej w filmiku jest ''starsza wersja''.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmienili, bo nie do końca im się zgadzało tak jak powinno być poprawnie czyli tak jak napisał MAYOR ''Poprawnie to 300m=984ft 3in'' 

Rolexowi to jakoś nie przeszkadza na Submarinerze. Longines to ma jednak wysoki standard :)

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Cyrhla

Podepnę się z pytaniem o inny element HQ. Miałem kilka tych zegarków i w nowszych modelach na deklu napis HYDROCONQUEST był duży w starszych mniejszy. Koś wie kiedy dokładnie była zmiana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.