Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

zegarkowynoob1

ADRIATICA A8210.1111Q proszę o opinie i pomoc :wub:

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Jestem nowy, na zegarkach się nie znam, ale z tego co wyczytałem to Adriatici są dobrymi zegarkami. Znalazłem fajną adriaticę z przystępną ceną (chyba?). Szukam zegarka od święta, dlatego też chciałbym by był złoty. Czy ktoś może potwierdzić oryginalność tego zegarka i czy cena nie zawysoka? Generalnie, gościu pisze, że zegarek praktycznie nowy i jeszcze na gwarancji. Co myślicie?

Tutaj link:

http://allegro.pl/zegarek-meski-szwajcarski-adriatica-a8210-1111q-i5797870105.html

Jest mało wyświetleń, dlatego prosiłbym o szybką odpowiedź i wyrażenie swojej opinii, by nikt nie sprzątnął mi go z przed nosa :P 

Pozdrawiam wszystkich!! :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak na szybko, nie mam 100% pewności ale to poziom Casio, tyle że swiss made, jeżeli nie chcesz koniecznie szwajcara to może Lorus, Casio. W tym budżecie na pewno będą porównywalne. Czy jest originalny? Może być ale to nie jest żaden szał cenowy ;) popatrz może na Casio Mtp e304Gb, Lorus Mariner :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek raczej oryginalny (na 99%). Adriatica nie jest firmą, którą się podrabia - bo raczej nie ma flagowych modeli, które są na tyle rozpoznawalne/kultowe i drogie, by opłacało się to robić. Adriatica jest właściwie znana z tego, że nie ma wypracowanego własnego stylu tylko zgapia różne designy od innych marek - tutaj mamy przykład mocnej inspiracji Rolexem - ale tego chyba nie muszę pisać. Ładna bransoleta typu president - tak w ogóle - wygląda na solidną.

Nie wiem tylko jak z tą nowością u niego, w sensie prawdziwym stanem. "Był założony kilka razy" i "nieudany prezent" to slogany często spotykane na aukcjach zegarków, a rzadko prawdziwe. Mógł być noszony intensywnie i jeszcze być na gwarancji.

Jeżeli jest rzeczywiście w stanie idealnym, to biorąc pod uwagę wykonanie i szafirowe szkło, 460zł za ten zegarek to nie jest zdzierstwo. Sam mam Adriaticę na tym mechanizmie i nie narzekam.

Decyzja należy do Ciebie. Ja przeciwwskazań - oprócz jawnej zrzynki z wyglądu Rolexa (co zdarza się i bardziej renomowanym firmom) - nie widzę.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można "udrzeć" do 531zł. Jeśli Ci się podoba ten zegarek, bez dwóch zdań bierz nowy w zegarowni i po temacie :).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za odpowiedzi. Jeszcze się zastanowię, a jeśli będę miał pytania to będę was dalej męczył. 

Pozdrawiam :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś może potwierdzić oryginalność tego zegarka i czy cena nie zawysoka?  :)

Nie słyszałem żeby ktoś podrabiał Adriatice bo niby po co miałby to robić... to nie jest ani prestiżowa ani droga marka i na dodatek znana głownie w Polsce - tak że o podróbkę bym się nie martwił.

Przed zakupem przemyśl jeszcze decyzję... chyba wolałby dołożyć i kupić nowy - ta powłoka PVD jakoś do mnie nie przemawia specjalnie i wolałbym mieć gwarancję.

Edit: a jak chcesz coś "w złocie" na specjalną okazje to może rozważysz "bambino" - niewiele droższy zegarek, napędzany automatycznym sprawdzonym mechanizmem - w/g mnie dużo lepsza alternatywa na "zegarek na specjalne okazję" w przyzwoitym budżecie   http://www.sklep.zegarkisc.pl/zegarki/orient/2380-orient-automat-er24001b

Fota z sieci: FER24001B0_4_LRG.jpg

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

760 to niestety to nie mój budżet, do tego chciałbym bransoletę. Jednak muszę przyznać, że zegarek bardzo ładny. Tak czy siak, dzięki za propozycję :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A nie myślałeś kupić za tyle automatu od seiko 5 ? Albo orienta bambino , Reya, Mako?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.