radekvintage 341 #826 Napisano 1 Listopada 2016 AS 1475 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paweł Bury. 5729 #827 Napisano 1 Listopada 2016 Zbiorek widzę liczy więcej eksponatów ciekawy GP 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekor 2595 #828 Napisano 1 Listopada 2016 125 0 "Co mi tam czas! Bywa, że i cały miesiąc odda się chętnie za pół rubla, a innym razem za żadne skarby nie sprzedałoby się nawet pół godzinki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #829 Napisano 1 Listopada 2016 Szczerze zazdroszcze. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #830 Napisano 2 Listopada 2016 Cal. 342 Bumper 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #831 Napisano 2 Listopada 2016 Cal. 342 Bumper Werk fajny, ale tarcza malowana (podmalowana) i wskazówki też mi nie pasują 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #832 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) @radekvintage tak z ciekawości ty kupujesz już tak odnowione zegarki?Czy kupujesz w kiepskim stanie i sam się z nimi bawisz? Np.zlecajac komuś? @arekor fajniutka ta 125 Edytowane 2 Listopada 2016 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loituma 286 #833 Napisano 2 Listopada 2016 0 Cierpię na chroniczny brak czasu... dlatego kupiłem stary zegar, żeby łapać każdą jego chwilę...Arkadiusz K. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #834 Napisano 2 Listopada 2016 W odpowiedzi zainteresowanym Panom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #835 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) @radekvintage ale o co b.Nie rozumiem?!Tarcze to ona ma odnowiona!A ze jakiś certyfikat ma to nic nie zmienia bo widać ze jest to Orginalny produkt omegi! Edt.Moje pytanie dotyczyło tego czy ty wiesz ze kupujesz odnawiane zegarki czy ktoś ci je sprzedaje pomijając ten fakt renowacji.A może sam zlecasz takie naprawy. Edytowane 2 Listopada 2016 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
radekvintage 341 #836 Napisano 2 Listopada 2016 @radekvintage ale o co b.Nie rozumiem?!Tarcze to ona ma odnawiana!A ze jakiś certyfikat ma to nic nie zmienia bo widać ze jest to Orginalny produkt omegi! OK. Chciales wiedziec w jaki sposob staje sie posiadaczem zegarkow. To jeden ze sposobow. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #837 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) OK!Już rozumiem kupujesz takie odnowione.Oto mi chodziło! Dziękuje Ps.Widzę, ze pasjonujesz się vintage i doceniam to bo nie jest nas aż tak wielu na forum ale nie myślałeś nigdy o tym żeby kupować zegarki które nigdy nie byle poddane takim odnowa?!I są 100% vintage. Edytowane 2 Listopada 2016 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekor 2595 #838 Napisano 2 Listopada 2016 Dziś JLC @szwedDzięki 0 "Co mi tam czas! Bywa, że i cały miesiąc odda się chętnie za pół rubla, a innym razem za żadne skarby nie sprzedałoby się nawet pół godzinki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #839 Napisano 2 Listopada 2016 @arekor nono co jeden to lepszy! Co prawda nie w moim stylu ale zegarek ładny! Gratuluje! Ps.Co tam jeszcze skrywasz bo wydaje mi się, ze może być więcej rodzynków 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #840 Napisano 2 Listopada 2016 W odpowiedzi zainteresowanym Panom Szwed już Ci napisał swoją opinię, nie mam nic więcej do dodania, poza tym, że szkoda kasy na takie składaki/malowanki. 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arekor 2595 #841 Napisano 2 Listopada 2016 @szwedBędę udostępniał po 1 na dzień. Kilka jeszcze zostało... 0 "Co mi tam czas! Bywa, że i cały miesiąc odda się chętnie za pół rubla, a innym razem za żadne skarby nie sprzedałoby się nawet pół godzinki." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #842 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Werk fajny, ale tarcza malowana (podmalowana) i wskazówki też mi nie pasująMoże po prostu odświeżona, lecz nie malowana na nowo. Nie wszystko co stare, a ładnie wygląda musiało być malowane. Edytowane 2 Listopada 2016 przez pływak_wodnik 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #843 Napisano 2 Listopada 2016 Może po prostu odświeżona, lecz nie malowana na nowo. Nie wszystko co stare, a ładnie wygląda musiało być malowane.Przyjrzyj się i sam ocen!!! @szwedBędę udostępniał po 1 na dzień. Kilka jeszcze zostało... już mi się buzia cieszy 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #844 Napisano 2 Listopada 2016 Przyglądam się i przyglądam i jakoś nie widzę Może jakaś podpowiedź? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #845 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Przyglądam się i przyglądam i jakoś nie widzę Może jakaś podpowiedź?Nie widzisz jak są namalowane kreski pod indeksami?! Nie pokrywają się, na 27 min tez nie jest dobrze jak i na 33! Kreska pod kropka na 3! A na 9?!Napisy za grube jak dla mnie. Tarcza popsuta i to bardzo! EdtI jeszcze tarcza ma niby "masę świecącą" a na wskazówkach już brak! I tak jak pisał @Gregory_70 są dziwne podejrzewam, ze nie są one oryginalnym produktem omegi! Edytowane 2 Listopada 2016 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gregory_70 510 #846 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Może po prostu odświeżona, lecz nie malowana na nowo. Nie wszystko co stare, a ładnie wygląda musiało być malowane.A jakie to ma znaczenie czy odświeżone napisy czy malowane na nowo dla oryginalności egzemplarza ? Ta tarcza jest spiepszona totalnie. Edytowane 2 Listopada 2016 przez Gregory_70 0 Only vintage .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pływak_wodnik 119 #847 Napisano 2 Listopada 2016 @szwed: teraz widzę @Gregory_70: malowanie to już zdecydowana ingerencja w tarczę. Wg mnie odświeżenie rozumiane jako kosmetyczne usunięcie kurzu i starych zabrudzeń, bez wpływu na oryginalny wizerunek - nie szkodzi, choć wiem, że są i przeciwnicy nawet takich drobnych zabiegów. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mayor 225 #848 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) Cal. 342 Bumper Nie chciałbym żebyś się obraził ,.Fajnie ,że lubisz zegarki w tym klimacie,ale nie musisz się dawać ..... oszustom., Ten certyfikat jest tak samo prawdziwy jak miłość na De Wallen.,Ten zegarek według nr referencji 2657-3 był w złoconej stalowej kopercie i został przerobiony ze złoconego na stalowy.,Oryginał powinien mieć ref 2657-1 w tym systemie kodowania ostatnia cyfra po "dash" ,albo minus odpowiada materiałowi koperty i przy stalowej powinno być 1 (2494 to rodzaj koperty "jumbo case" 36.5 mm).,To czy tarcza jest odnawiana nie ma znaczenia w sytuacji kiedy koperta jest spolerowana do białej kości i pozbawiona krawędzi.,Prawidłowy zegarek powinien mieć takie dziary wewnątrz dekla: Edytowane 3 Listopada 2016 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szwed 1069 #849 Napisano 2 Listopada 2016 (edytowane) @mayor czapka z głowy na to nawet nie spojrzałem! + @radekvintage vintage to ciężki klimat i czasami warto ryzykować ale i czasem warto spytać na forum bo szkoda wtapiac nie potrzebnie pieniądze! Sprzedać ja bedzie teraz ciężej bo i sumienie nakazuje poinformować nowego nabywcę o mankamentach danego egzemplarza! A sie okazało ze jest ich sporo. Edt.No niby tez można poznać, ze cos nie tak po tym, ze ma złote indeksy które do niczego nie pasują ani do wskazówek ani koperty! Edytowane 2 Listopada 2016 przez szwed 0 Zegarkow!!! Ile by nie bylo to i tak jest za malo!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #850 Napisano 2 Listopada 2016 @mayor, dokładnie.W każdym kraju istnieja "sopockie antyki"...niestety-i wydają 'certyfikaty" P.S Kiedys kolega pokazal mi swoja 'certyfikowaną internetem' kolekcję Omeg vintage, WSZYSTKIE BYLY SKLADAKAMI.Oczywiście zostalem wysmiany, w koncu wydał na ,kolekcję' ponad 50 tysiecy pln.... 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach