Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

Turniej W samo południe.

Ankieta dotyczy prezentacji ze str.22 tego wątku. Każdy Forumowicz typując swoich faworytów odpowiada na wszystkie 3 pytania punktowane : 1 miejsce – 3pkt. 2miejsce – 2pkt. 3 miejsce – 1 pkt.  

40 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Postanowiłem zaryzykować i nie wystawiać zegarka z Czystopola.
Moim zawodnikiem w tej rundzie jest mały kadet - Poljot w wojskowym stylu. Trochę zmęczony koszarowym życiem :)

post-58026-0-87461900-1449863765_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W dzisiejszej rundzie wystawiam 100% wojaka. Jako pasjonat polskiej Marynarki Wojennej jak i że sam służyłem na okręcie Orp Warszawa zdobycie tego zegarka było moim obowiązkiem. Posiadany prze zemnie egzemplarz podczas swojej służby w Marynarce Wojennej odbył wiele zejść po wodę - był  miedzy innymi przy zatopionym wraku uboota na Helu czy podczas ćwiczeń na sławnej torpedowi w Gdyni. Zapraszam do oglądania.

post-34995-0-84959900-1449863332_thumb.jpg

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziś taki maluszek. Lume, niestety zżarł czas, ale ma swój urok. I chyba mieści się w ramach kategorii.

post-73391-0-50428800-1449863519_thumb.jpg

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W imieniu kolegi Gregorian

Komandirski w słynnej wersji „Red Rising Star” -  złocisty i lśniący stanem (zegarek w stanie NOS)

Po pierwsze – Komandirski (czyli dla dowódców)

Po drugie – kultowy ale jednocześnie szczególnie ważny w tej kategorii ЗАКАЗ МО СССР (na zamówienie Ministerstwa Obrony ZSRR)

Po trzecie – symbolika potęgi (głównie militarnej) czyli czas wschodzącej/nadchodzącej czerwonej gwiazdy (Armii Czerwonej) opromieniającej świat.

post-47356-0-74292800-1449863303.jpg

post-47356-0-45820100-1449863316.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Możliwości manewru są niewielkie więc z całej masy kolorowych Komandirów wybrałem czysty ,biały najprostszy ale przez to lubiany :)Komandir%20walter.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mój wybór na "militarny klimat" - Amfibia beczka z zasobów Marynarki Wojennej o numerach MW-83-73. Ten sam numer widnieje na deklu.

post-27093-0-78769900-1449863752_thumb.jpg

post-27093-0-95210800-1449863754_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

3913075_10488265_871760386246028_2801686

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiem szczerze że mam dzisiaj wielki dylemat z wystawieniem zawodnika do tej rundy  :wub: . Kategoria jest z jednej strony bardzo wąska i ograniczona ale z drugiej strony to mnóstwo zegarków może spełniać to kryterium i " kojarzyć się z wojskowością ". Przez myśl przewijało się mnóstwo pomysłów: 3133, Amfibie, Komandiry, Poljoty.....

Wybór padł na .....

Poljot 3133. - Szturmańskie

DSC_0013%252520%2525282%252529.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kwiatek ja CIę jednka zwolnię B) Jaki dubel ? Ja mam łuski :P - a tak serio to dzięki temu mamy szansę zobaczyć ten zegarek pod różnymi kątami - nie jest źle, konkurencja była bardziej przewidywalna ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kuźwać przekombinowałem :(

spokojnie, daj się ocenić jury ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał Szturmańskiego to bym go wystawił (choć może właśnie kupiłem??? :huh:) Więc wybór Krisa jak zawsze trafny. 

Miałem wystawić "starego" Szturmańskiego, ale to bardziej loty kosmiczne niż wojsko choć kosmonauci to zawsze byli żołnierze.

Beczki Marynarki Wojennej to również strzał w dychę :wub:

"Rising" też mnie kusił swoją urodą i dobrze że nie wybrałem bo znów byłby dubel z Gregorianem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OK, idę nalać czegoś na ukojenie nerwów.
Beczki marynarskie chetnie bym przygarnął, rasowe wilki morskie. Wostok z giloszowaną tarczą przepiekny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdybym miał Szturmańskiego to bym go wystawił (choć może właśnie kupiłem??? :huh:) Więc wybór Krisa jak zawsze trafny. 

Miałem wystawić "starego" Szturmańskiego, ale to bardziej loty kosmiczne niż wojsko choć kosmonauci to zawsze byli żołnierze.

Beczki Marynarki Wojennej to również strzał w dychę :wub:

"Rising" też mnie kusił swoją urodą i dobrze że nie wybrałem bo znów byłby dubel z Gregorianem :(

a mi tam się najbardziej Twój podoba ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkurencję ogląda się o wiele ciekawiej, gdy patrzy się z boku. Świetny pokaz, i bardzo ciekawy. Kris świetnie wybrnął z dubli komandirów i amf :) a kwiatek do zwolnienia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Konkurencję ogląda się o wiele ciekawiej, gdy patrzy się z boku. Świetny pokaz, i bardzo ciekawy. Kris świetnie wybrnął z dubli komandirów i amf :) a kwiatek do zwolnienia :D

Żeby ktoś jeszcze miał takiego szturmana to też by go pokazał ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - to miał być zegarek w militarnym stylu a nie stricte wojskowy, wszystkie fajne :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wg sprzedających na allegro - każdy z czarną tarczą  :)

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Kwiatek

kwiatek do zwolnienia :D

Poproszę o łagodny wymiar kary... wypaliłem nie myśląc. Przepraszam.

Moi faworyci to Kris

i oczywiście yorki_man! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piękne sztuki Panowie. Myślałem że więcej kolegów wystawi szturmance... Więc kolejna runda i kolejna niespodzianka . Wiadomo, król jest tylko jeden - w mojej ocenie to stracie wygrał bezapelacyjnie Kris.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję koledzy za uznanie. Pamiętajcie jednak ze to sędziowie oceniają.  A ich odczucia mogą i czasami są całkiem inne.

Dzisiaj wg mnie była to naprawdę trudna i wyrównana runda. Pokazaliście naprawdę piekne zegarki :D Współczuję sędziom :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a wojskowe w jakim były stylu ?

W Google wpisujemy vintage military watch i wszystko jasne

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.