Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

rk7000

Turniej W samo południe.

Ankieta dotyczy prezentacji ze str.22 tego wątku. Każdy Forumowicz typując swoich faworytów odpowiada na wszystkie 3 pytania punktowane : 1 miejsce – 3pkt. 2miejsce – 2pkt. 3 miejsce – 1 pkt.  

40 użytkowników zagłosowało

Nie masz uprawnień do głosowania w tej ankiecie oraz wyświetlania jej wyników. Aby zagłosować w tej ankiecie, prosimy się zalogować lub zarejestrować.

Rekomendowane odpowiedzi

Jako, że telewizorki mnie nie pociągają, dam dziś rakietę którą każdy chyba zna ( i może pokaże), w poprzedniej rundzie też pasowała, dobrze, że nie dałem :)

6ccee3839bfb639f9fc8af7840f489e6.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czajka Medyczna... kosztowała mnie trochę krwi :D
g23ykXj.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem dwóch liderów z którymi się niedawno rozstałem :(

Jakoś mi nie po drodze z takimi zegarkami.

Wystawiam więc jednego z moich ulubionych reprezentantów tej rodziny zegarków.

Poljot Stadion :wub:

post-49869-0-95753400-1449690752_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dzisiejszej rundy wytypowałem zegarek niezwykle rzadko – w tym stanie wizualnym i technicznym – spotykany.

Rakieta rezonator kwarcowy. :wub:

Zegarek sprawny, na punktualnym chodzie, z oryginalnym mechanizmem.

Szkiełko nie tylko nie jest okrągłe ale również nie jest płaskie: na swojej powierzchni posiada 9 płaszczyzn ustawionych pod różnymi kątami. Ciężko to opisać, ale udało mi się to uchwycić na zdjęciach.

Można  na nich zaobserwować charakterystyczne odbicia oraz załamania (szczególnie widać to przy wskazówce godzinowej i minutowej).

I ogólnie jak to mówią: duża męska linia… 20mm w uszach J

Tak więc DO BOJU!!!!!!!!!!

post-31719-0-72310000-1449691005_thumb.jpg

post-31719-0-77266300-1449691011_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do kolejnej rundy wystawiam Czajkę medyczną, co prawda bez duszy, ale działa idealnie.

Szkiełko jak najbardziej fasonowe.

post-58026-0-45462200-1449690904_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Wojciech1500

Oto i wyczekiwany Ljuks :)

3898676_11231687_907779809310752_4607015

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no do boju na kolejny etap wystawiam rakiete

post-34995-0-76927500-1449690948_thumb.jpg

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Taka sztabka przyszła mi do głowy. Zwykła, ale z fajną, mieniącą się tarczą.

post-73391-0-02848300-1449690074_thumb.jpg

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja dzisiaj wystawiam chyba "Dawida na pojedynek z Goliatami". Jak przeczytałem wczoraj kategorię to od razu wiedziałem kogo wystawię. Ale zanim zdjęcie to trochę tytułem wstępu :)

Dlaczego "Dawid" ?  Bo to damski zegarek. Generalnie zegarki damskie nie są zbyt popularne i poszukiwane i jeszcze nie odkryte. Moim skromnym zdaniem to bogate wzornictwo, niestandardowe rozwiązania, bogactwo a czasami nawet przepych......

Ale do sedna.

Dzisiaj do "walki" wystawiam damskiego Łucza. Już go kiedyś pokazywałem. Jego unikatowość i rzadkość docenił kol. yorki_man. Pomijam bardzo rzadkie wzornictwo, piękno i prostotę.

A w kwestii dzisiejszego turnieju - to chyba jedyny zegarek jaki spotkałem z fasonowym szkiełkiem w kształcie trójkąta.

Oto i ON a może raczej ONA  :D

DSC_0002.JPG

Ps. Dzisiaj zdjęcie z albumu bo niestety nie zdążyłem przed zachodem słońca :wub:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Męski kwarcowy Łucz z jajowatym szkłem chyba się mieści w kategorii?%C5%82ucz%20owal.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Dziś postawię na kwarca (w poprzednim turnieju mnie to zgubiło - wiem) :)  . 

Ale to najładniejsze szkło fasonowe w zegarku jakie widziałem. Niestety bardzo ciężko zrobić zdjęcie tak żeby było widać szlify na szkle. Tym bardziej że fotograf ze mnie marny...

post-27093-0-10080000-1449691209_thumb.jpg

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W imieniu kolegi Gregorian

Jeżeli szkła fasonowe to czuję się zobowiązany wstawić coś co ma więcej niż zwykły kształt prostokątny (i pochodne)

Zatem sześciokąt. Sława heksagonalna ale w jeszcze rzadszej niż zwykle wersji czyli ..eksportowy Cornavin!

A do tego najładniejszy (według mnie) wariant kolorystyczny. Czekoladowo-czarno-złoty.

post-47356-0-75158900-1449691308.jpg

ta ryska z prawej strony to jest na szkiełku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kris jak zwykle rozbiłeś bank. Przepiękny i wyjątkowy zegarek.

Panowie daktarin i gregch, to wasze zegarki miałem na myśli pisząc o dwóch liderach. Tak niestandardowe szkło występuje chyba tylko w tych zegarkach i idealnie tu pasują. Miałem, sprzedałem i żałuję :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dziś ja na ostatnie miejsce w kolejności spadam. To pewnie poślizg sekundowy w telefonie, moja wina, pośpiech ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wystawiłem lodówki bo się bałem dubla... nie wystawiłem czajki stadion bo się bałem dubla... ehhh

zaprotestował bym co do czasu publikacji bo było dobre 15 sekund po 21 i na zegarku na komputerze i na komórce ale pewnie to niewiele da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

atomowa dameczka super

Do zdobycia : Rakieta wieczny kalendarz i  Rakieta 24h

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też liczyłem na lodówki i slavy sześciokątne.

Są tacy, co mają rozum, a są tacy, co go nie mają, i już.  Kubus Puchatek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie daktarin i gregch, to wasze zegarki miałem na myśli pisząc o dwóch liderach. Tak niestandardowe szkło występuje chyba tylko w tych zegarkach i idealnie tu pasują. Miałem, sprzedałem i żałuję :(

No właśnie tak myślałem - u Ciebie była chyba nieco inna wersja kolorystyczna tej Rakiety o ile pamiętam... Dwa zegarki, które zdecydowanie przypadły mi do gustu w tym zestawieniu to Sława gregach (mam zdecydowaną słabość do kwarców i takiej "ciężkiej" stylistyki) oraz Łucz kolegi Krisa.

Spodziewałem się, ze ktoś pokaże Czajkę rezonator - a tu zaskoczenie!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wystawiłem lodówki bo się bałem dubla... nie wystawiłem czajki stadion bo się bałem dubla... ehhh

zaprotestował bym co do czasu publikacji bo było dobre 15 sekund po 21 i na zegarku na komputerze i na komórce ale pewnie to niewiele da.

Też z tego powodu ich nie wystawiłem, a i tak jest dubel :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.