Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Jarzab93

Klasyczny zegarek do 800 zł

Rekomendowane odpowiedzi

Korzystając z okazji pragnę wszystkich przywitać na forum, troszkę musiałem poczekać by napisać pierwszy post :)

Kieruję do Was pytanie, szukam zegarka, zegarka o wyglądzie Daniela Wellingtona, jednak mam świadomość, że w tym przypadku jest jest to sprzęt warty kilka dolarów. Znalazłem więc:

1. Paul Hewitt 

http://www.paul-hewitt.com/Men/Watches/Silver-Line/PAUL-HEWITT-Silver-Line-Watch-Leather-Brown::1280.html

2. Brathwait

https://brathwait.com/products/the-classic-slim-wrist-watch-stainless-steel-burgundy-handmade-italian-calf-leather-strap

Mam na myśli prosty, minimalistyczny zegarek, jednak praktycznie nic innego przez blisko 2 tygodnie nie udało mi się znaleźć. Jakie są Wasze opinie na temat tych dwóch zegarków powyższych, ewentualnie polecacie jakiś inny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak na dwa tygodnie poszukiwań to niewiele znalazłeś.

Z zegarków kwarcowych to może Certina Caimano?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze ten Orient jeszcze, Doxa d-light, Rodina niestety z dodatkowa tarcza nie jest na tyle minimalistyczna jak bym oczekiwał. A co powiecie na temat tych zegarków z 1 postu. Zależy mi zeby Koperta była srebrna, pasek brązowy, szkło szafirowe i możliwość wymiany pasków na paski NATO.

Słyszał ktos zeby Daniel Wellington sie rysował? Szczerze mówiąc jest to zegarek który najbardziej mi sie podoba i to tez pokazuje jak na ogromnym rynku zegarków panowała luka w zakresie zegarków minimalistycznych.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słyszał ktos zeby Daniel Wellington sie rysował?

pewnie nikt nie słyszał, bo od kogo? pewnie sporo osób pierwszy raz czyta o tej "marce".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, nie wiem czy szukasz zaczepki czy wyżywasz się w internecie, ale jesli nie chcesz pomóc to może się nie wypowiadaj :)

Gdyby jednak chciał cos pomoc to bede bardzo wdzięczny :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiej zaczepki? po prostu piszę Ci to co pozostali tylko wyraźniej. szukałeś, szukałeś i znalazłeś "coś" nad czym nie warto się zastanawiać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale co się ma rysować? Jeśli koperta jest stalowa , to nawet Patek się porysuje. Szkło mineralne się porysuje . Szkło szafirowo prawie nie da się zarysować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a może takie coś :

prs40-2.jpg

tylko nieco ponad budżet 195-

GBP

może nie do końca "klasyczny" ,ale minimalizm w fajnej formie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ciekawy, a dlaczego ten Paul Hewitt Twoim zdaniem sokolow jest taki nie warty zastanowienia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie nikt nie słyszał, bo od kogo? pewnie sporo osób pierwszy raz czyta o tej "marce".

sokolow, jesteś trochę za ostry dla DW za 2-3$ z przesyłką z Chin ;)

Jarzab93, jeżeli DW Ci się podoba to go sprawdź, 10zł to nie majątek, jak się rozpadnie to chociaż nato zostanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytając te wypowiedzi na prawdę się uśmiecham :) Pytałem o zegarki marki Paul Hewitt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Stary  kłopot w tym że to nie marka od zegarków. Z tego co widzę to firma robi jakieś bransoletki, wisiorki i inne ozdóbki, a przy okazji jakiś spec od marketingu uznał że fajnie byłoby sprzedać kilka zegarków z tym logiem. Z samymi zegarkami pewnie nie mają większego doświadczenia, ktoś im to tłucze w Chinach po niewielkich kosztach. W środku pewnie jakiś tani mechanizm, po jakości wykonania i trwałości też bym cudów nie oczekiwał. Jak kupisz to pewnie zdrowo przepłacisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytałem o zegarki marki Paul Hewitt.

Dla miłośników zegarków, takie marki, jak Paul Hewitt nie przedstawiają żadnej wartości.

"No-name" z kwarcową Rondą za blisko 800 zł to kompletne nieporozumienie. W tej cenie można dostać lepiej wykonany czasomierz, zarówno kwarcowy, jak i mechaniczny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli zamierzasz wydać 800zł na minimalistyczną kwarcówkę która pachnie jeszcze chińską fabryką, to lepiej wydać 260zł na zegarek tej samej jakości, a dodatkowo sterowany radiowo. I nie. Nie jest to żart, tylko poważna propozycja. Ktoś ostatnio na forum kupił/testował i był zadowolony. Niestety zegarek nie ma szafiru (no ale instalowanie go w tej cenie jest równie zasadne, co instalowanie pancernych szyb do malucha).

Z innych propozycji, minimalistyczne slimy od Adriatica - gdyby nie ta subtarcza identyczne z tym PH. Tutaj również bardzo podobny, tyle że złocony - ale z szafirem. Tutaj ten sam, tylko stal i niebieskie wskazówki.

ng6mnrm.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mozesz zalozyc nato do Orienta np jak tu 9c9435809ef1395495af080c2119bd54.jpg

Sent from my iPad using Tapatalk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

zniesmaczony odpowiedziami poprzedników postanowiłem założyć konto i odpowiedzieć na ZADANE PYTANIE:

- Zegarki marki Paul Hewitt cenowo wahają się między 600 a 1300 zł. W świecie zegarków "modowych" wyróżniają się szafirowym szkiełkiem oraz szwajcarskim mechanizmem Ronda. Ciężko w tym przedziale cenowym przebić ich ofertę. Z pewnością nie jest to marka "prestiżowa", a już tym bardziej w świecie zegarmistrzowskim. Uważam natomiast, że jest warta wzięcia pod uwagę. Moja narzeczona ma zegarek tej marki i jest bardzo zadowolona. Zegarki wykonane są w całości ze stali szlachetnej, a nie jak to często bywa z zegarkami modowymi - chromowane. Dodatkowo mają 5 atm wodoszczelności, co również je wyróżnia (DW, Clusa są tylko bryzgoszczelne).

Pozdrawiam

Robert

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.