Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gcze

Casio-dział techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Przyszedł nowy lcd do mojego MTG 910D, ze starym wszystko ok ale to nie jest ten kontrast jaki powinien być w tych modelach :) nowy to groszowe sprawy bo 25zł ale w moim mieście żaden zegarmistrz nie podejmie się próby wymienienia :D szok.... będę musiał do Wrocka do serwisu zibi podrzucić, już tam był kiedyś i byłem zadowolony z usług

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło Panie ani nie mów takich rzeczy w tym dziale. Bierz go na stół i działaj sam ;) A do tego jeszcze foto relacje prosimy :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie mam pytanie, bo w swoim DW-9100 mam wrażenie że wszystko widzę najlepiej pod jednym kontem, bo pod innym już nic nie widać i teraz pytanie... Szykować się na zmianę baterii czy ten typ tak ma? Oczywiście wiem, że kilka lat ten G ma. b034c1403b4424e8f1fbd2d55ad6a938.jpg

Wysłane z mojego MX4 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyszedł nowy lcd do mojego MTG 910D, ze starym wszystko ok ale to nie jest ten kontrast jaki powinien być w tych modelach :) nowy to groszowe sprawy bo 25zł ale w moim mieście żaden zegarmistrz nie podejmie się próby wymienienia :D szok.... będę musiał do Wrocka do serwisu zibi podrzucić, już tam był kiedyś i byłem zadowolony z usług

W dziale technicznym piszesz, że zegarek do zegarmistrza wysyłasz? ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@murcins udam że nie widziałem tego posta

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@murcins udam że nie widziałem tego posta

Ja też,bo w przeciwnym razie

saFgkBu.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Heheh :) Ja się ograniczam tylko do wymiany bezela i paska

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ło Panie ani nie mów takich rzeczy w tym dziale. Bierz go na stół i działaj sam ;) A do tego jeszcze foto relacje prosimy :)

+1 :D

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam dodatkowe pytanie, mianowicie czy ktoś odnawiał bądź kleił bezele? :Dcb562e0549f43d884091dcd08fae7524.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale śmieszne :D Nie no, na prawdę pytam jak to jest?

Edytowane przez stolipl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nivea nie pomoże :)

:lol:

No fakt, już za późno na natłuszczanie, zsechł i popękał  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak skleisz w jednym miejscu... pęknie w drugim.

Nie uratujesz tego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli cicha powolna śmierć :( nic, trzeba szukać części... Już nawet poza polską patrzę i czekam na odpowiedź jedną.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej nasmarować całą kopertę superglutem i przykleić bezel w częściach :D a tak na poważnie to raczej tylko pozostały Ci poszukiwania nowego bezela, używanie bez bezela lub odłożenie zegara na wieczny odpoczynek ;)

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chciałem go właśnie wziąć na ten weekend w góry i może na narty a tak to się trochę boję że wilgoć wpadnie do sensora i padnie zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zostaw go sobie w pudełku i nic nie kombinuj. Może gdzieś przypadkiem trafisz bezel ale to będzie trudne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No mam pewne miejsce gdzie jest bezel tzn może być bo były, Tylko czekam na wiadomość czy się znalazł, ale tanio nie będzie i będę musiał sprzedać inny zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popytałem w Zibi o LCD do gw-7900 i okazuje się, że pozytyw kosztuje 15 złociszy. Wniosek nasuwa się sam. Jak się komuś nie spieszy z przeróbką, albo boi się że uszkodzi zegarek to nie ma sensu bawić się w folie polaryzacyjne. No i zawsze możemy w dowolnej praktycznie chwili wrócić do oryginału.

:) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Od razu nasuwa się pytanie ile kosztuje wyświetlacz do Romana :D kupić oliwkę po taniości i tadam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, w weekend wrócę do mojego edifice'a zasmarkanego wd40. Czy izopropanol będzie ok do wyczyszczenia uszczelek? Pisaliście, że do elektroniki jest ok, ale gumie też raczej nie zaszkodzi, prawda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej wymoczyc je w oleju silikonowym. Izopropanol raczej ich nie zabezpieczy przed twardnieniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie próbował. Jak koniecznie chcesz umyć te uszczelki to użyj ludwika zwykłego, a najbezpieczniej po prostu wymocz w oleju silikonowy,

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wymoczenie w oleju silikonowym oczywiście tak, ale myślałem o tym, żeby wcześniej zmyć wd40 izopropanolem.

Edit: Kamil, nie doczytałem Twojego posta, bo chyba w tym samym czasie skrobnęliśmy. OK, Koledzy, to nie będę ryzykował, wypluszczę w oleju silikonowym i tyle. Dzięki. :)

Edytowane przez Gość

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi