Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gcze

Casio-dział techniczny

Rekomendowane odpowiedzi

Muszę wgrać do swojego :D może zyskam nowe funkcje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Dingo

Ciekawe jakby zadać pytanie w timetrend o wgranie nowego softu

Edytowane przez Dingo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nowy modzik

Kermit, Shrek czy "na GitBita" ?

Miałem pozbyć się swojego DW5600 ale zobaczyłem jak wygląda z zielonym ... ;) Gdzie można dorwać taki wyświetlacz? Przeszczep z innego modelu?

Edytowane przez DawPi
Nie cytujemy zdjęć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetlacz ten można zamówić w Zibi, koszt około 15PLN. Jest to wyświetlacz od DW-5600CS-9 jakby co.  ;)

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie zdejmować napisy z bezela DW-6900MS tak jak w oryginale czy zostawić?

W oryginale ms nie ma napisów.

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W oryginale ms nie ma napisów.

Wiem dlatego pytam jak wygląda z napisami.

Może kiedyś zdejmę.

"Kiedyś traktowałem ludzi dobrze. Teraz z wzajemnością."

Cierpliwość popłaca...jeśli Cię na nią stać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyświetlacz ten można zamówić w Zibi, koszt około 15PLN. Jest to wyświetlacz od DW-5600CS-9 jakby co.   ;)

Dzięki! Rozumiem że zamówienie poprzez e-mail?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie mam pytanie. Moj G-shock GW-810BXD często przechodzi w stan uśpienia pomimo tego że bateria wskazuje H i była wymieniana na nową (wymieniłem bo myślałem że powodem jest właśnie zużywa bateria). Nawet kiedy wciskam przyciski zegarek się nie budzi. Dopiero po jakim stanie czasie sam się wybudza i robi to po godzinie lub kilku. Strasznie to denerwuje. Ps. Ostatnio wyłączyłem nawet funkcje power saving ale to też nic nie dało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam wymieniałeś baterię czy zlecałeś to komuś? 

W tym zegarku nie siedzi zwykła bateria tylko akumulator który jest ładowany poprzez panel słoneczny. Jeśli została włożona zwykła bateria to takie cuda mają prawo się dziać. 

SYGNATURA.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem dlatego pytam jak wygląda z napisami.

Może kiedyś zdejmę.

zdejmuj - bez wygląda lepiej :)

obecnie: DW-5600C-9CV * DW-5300G-9V * DW-6600E-1V * G-2000BM-1MJF* G-3011F-1V   *  G-700-3AV  *   GW-9010-1 *  GW-9200-1 *  EF-535SP-1AV  * DW-5030-1
kiedyś : DW5600E-1 * DW-8150-1V * GT-000D-7 * DW-8030-1 * DW-8600J-8A * GX-56-1A * G-9000-8V * G-9000-3V * GW-9000A-1 * G-2900-1A  * G-7700-1 * G-3000LV-7 * GR-8900A-7 * GA-100-1A1 * GX-56-1A

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam wymieniałeś baterię czy zlecałeś to komuś?

W tym zegarku nie siedzi zwykła bateria tylko akumulator który jest ładowany poprzez panel słoneczny. Jeśli została włożona zwykła bateria to takie cuda mają prawo się dziać.

Wymienił mi zegarmistrz na oryginalny akumulatorem panasonic. Poza tym przed wymianą już był ten problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pewnie,że warto! Coraz trudniej o takie zegarki.Może miałeś baterię lekko nadgryzioną zębem czasu- kup baterię z pewnego źródła która nie leżakowała.Jeżeli to nie pomoże,to pewnie rozbiórka modułu na czynniki pierwsze i weryfikacja(imo)..Wrzuć zdjęcia.

Starałem się zamówić baterie z dobrego źródła. Ale różnie mogło z nią być. Jak trochę czasu wygospodaruję to postaram się wrzucić fotki. Moduł nie jest w najlepszej kondycji. Miejscami brakuje tego zielonego lakieru/żywicy. Miejsca styków ktoś kiedyś czyścił raczej nieudolnie bo w powiększeniu widać rysy.   

1. Sprawdź pobór prądu. 2. Czy oscylator pracuje. Dwie podstawowe sprawy. Niestety do sprawdzenia rezonatora jest niezbędny na przykład oscyloskop

Niestety elektronika to dla mnie czarna magia. Oscyloskopem nie dysponuję a oscylator kojarzy mi się z panem B :)

Panowie czy możecie polecić zegarmistrza który bawi się w takie rzeczy? A może ktoś z forumowiczów będzie miał ochotę się przyjrzeć takiemu zabytkowi?

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Koledzy, pamiętacie jeszcze nasz eksperyment z uszczelką? Jeśli nie, to <TU> jest przypomnienie.

Wyniki naszego amatorskiego eksperymentu opisałem w osobnym wątku, bo mogą być ciekawe nie tylko dla fanów casio. LINK  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przycisk podświetlenia z dw-6900 będzie pasował do gw-6900? Czy trudno go wymienić i czy trzeba robić test szczelności żeby mieć pewność że zegarek jest szczelny?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy przycisk podświetlenia z dw-6900 będzie pasował do gw-6900? Czy trudno go wymienić i czy trzeba robić test szczelności żeby mieć pewność że zegarek jest szczelny?

Nie wymienia się trudno. Test szczelności w wannie zawsze wskazany A tak serio jak dobrze skręcisz i nie podwinie się uszczelka to będzie szczelny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyciski z DW-6900 nie będą pasowały do GW-6900 i na odwrót. 

Pytałem o sam przycisk podświetlenia. Chyba że to tyczy się wszystkich przycisków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Kupiłem zegarek Casio HDA-600. Zawadziłem koronką która się wygięła. Naprostowałem ją i teraz pytanie: czy to ma wpływ na wodoszczelność a jak tak to jaki. Pozdrawiam. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Chyba trudno jednoznacznie odpowiedzieć na to pytanie. Na pewno może mieć wpływ, a jaki, to wiadomo... może być rozszczelniony. Jedynie test w urządzeniu do testów szczelności dostarczy odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spotkaliście się z dość mocno ruszającym modułem w kilku, kilkunastoletnich G podczas wciskania przycisków? Co może być przyczyną?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi