TomcioMiki 72977 #2951 Napisano 30 Stycznia (edytowane) 4 godziny temu, TomG80 napisał(-a): Takie tam wieczorne dłubanko relaksacyjne. W zegarku wszystkie przyciski niemal stały dęba, teraz po wyczyszczeniu i przesmarowaniu chodzą, jak masełko. Fuuj ☣️☣️☣️ Edytowane 30 Stycznia przez TomcioMiki 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12328 #2952 Napisano 30 Stycznia 6 godzin temu, TomcioMiki napisał(-a): Fuuj ☣️☣️☣️ Co tam fuj? było używane zgodnie z przeznaczeniem, a teraz jest czysto. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12328 #2953 Napisano 7 Lutego Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9732 #2954 Napisano 7 Lutego Słuchajcie, ja mam pytanie, ile w praktyce wytrzymują akumulatory w Casio z Tough Solar bez wymiany na nowy? Miałem kilka, ale żadnego dłużej niż rok, dwa lata, może ktoś z Was ma dłużej, dużo dłużej?Jakim cudem?Ja mam wiele zegarków, które mają po 6-7 lat, kilka, co mają ponad 10 lat i w żadnym akumulator nie jest jeszcze do wymiany.Zegary nie są obciążane autopodświetleniem (najbardziej prądożerna funkcja), zawsze są naładowane na H, jak nie są używane, leżą sobie przy oknie i jedzą światło. Zastanawiam się, co trzeba robić, żeby rozładować akumulator w zegarku po roku? Chyba musi cały czas jeździć na autopodświetleniu? 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nav 12328 #2955 Napisano 7 Lutego 32 minuty temu, TomG80 napisał(-a): Jakim cudem? Ja mam wiele zegarków, które mają po 6-7 lat, kilka, co mają ponad 10 lat i w żadnym akumulator nie jest jeszcze do wymiany. Zegary nie są obciążane autopodświetleniem (najbardziej prądożerna funkcja), zawsze są naładowane na H, jak nie są używane, leżą sobie przy oknie i jedzą światło. Zastanawiam się, co trzeba robić, żeby rozładować akumulator w zegarku po roku? Chyba musi cały czas jeździć na autopodświetleniu? Możliwe, że nie napisałem zbyt klarownie - nie posiadałem tych zegarków dłużej niż rok, dwa lata, bo po prostu je sprzedawałem. Nie miałem na myśli, że ulegały awarii. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9732 #2956 Napisano 7 Lutego Możliwe, że nie napisałem zbyt klarownie - nie posiadałem tych zegarków dłużej niż rok, dwa lata, bo po prostu je sprzedawałem. Nie miałem na myśli, że ulegały awarii.Aha, no to zmienia postać rzeczy. Tak, jak pisałem powyżej: przy prawidłowym użytkowaniu około 10 lat to norma, zaś bywają przypadki, że po dobre kilkanaście lat akumulator potrafi działać bez zarzutu. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomG80 9732 #2957 Napisano 2 Marca Przycinające się przyciski w GWG-1000-1A, zegarek z 2017r. Uszczelki zbierające błoto sparciały i popękały, a nie są dostępne osobno, więc trzeba zamówić nowe przyciski. Nie ma to wpływu na szczelność zegarka, ponieważ uszczelki główne, te na trzpieniach, są nietknięte.Jak za parę tygodni przyjdą nowe przyciski, to zostaną zamontowane, przesmarowane i zegarek będzie śmigał, jak nowy. 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach