Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
gienek_mkb

Klub Miłośników Zegarków ALPINA

Rekomendowane odpowiedzi

Heheh szalony :) Ale to dobrze bo bez takich pozytywnych ludzi nudno by było :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może i szalony, ale ja wolę myśleć, że pozytywnie zakręcony ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki koledze mazik77 stałem się nie tylko miłośnikiem ale i posiadaczem.

Piękny zegar :) :) :)attachicon.gifIMG_20170208_161723.jpg

fajny zegar jakie przedziały cenowe obowiązują na ten model :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Ci tu wyceny modelu nie zrobi, popatrz na bazarku od czasu do czasu, to się dowiesz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nikt Ci tu wyceny modelu nie zrobi, popatrz na bazarku od czasu do czasu, to się dowiesz ;)

Chyba piszemy o dwoch roznych rzeczach mi chodzi o ceny w sklepie z metki to chyba nie wycena :-)

Aha Panowie

który wybrać cena podobna choć ten heritage wydaje się wyższym modelem

alpina heritage pilot chronograph al860s4h6 czy alpina alpiner automatic chronograph

za zegarkiem mazika z kolei przemawia bransoleta

Acha mam maly nadgarstek 16,5 a na zywo ich nie widzialem ktory bedzie lepiej lezal

Edytowane przez rafio77

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie napisałeś poprzednio czy zegarek ma być nowy czy używany. Jeśli nowy to pisz na PW do Jasha :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafio77 powoli sam odpowiadasz sobie na pytanie który. Za zegarkiem mazika przemawia jeszcze cena połowa ceny sklepowej, ale zegarek będzie twój więc i decyzja musi być twoja. Ja ostatnio nabyłem hertige 130 i jestem bardzo zadowolony

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rafio77 w Galerii Katowickie - salon Jubiler Waldemar Śliwiński jest w sprzedaży za 12 tyś zł przymierzałem dwa dni temu 

za oceanem na wyprzedażach kupisz za 3 tyś + cło + vat i transport = około 4 tyś więc ceny naprawdę różne !!!

Edytowane przez valdoro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przy stosunkowo nowych wzorach zakup za oceanem bym odpuścił, bo w PL dostaniesz też dobrą cenę :) Będzie nieco wyższa, ale za to bez ryzyka i z gwarancją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na bazarku jest teraz Alpina Heritage Pilot Chronograph[/size]

Oba podane zegarki sa :-) tylko ktory wybrac :-)

rafio77 powoli sam odpowiadasz sobie na pytanie który. Za zegarkiem mazika przemawia jeszcze cena połowa ceny sklepowej, ale zegarek będzie twój więc i decyzja musi być twoja. Ja ostatnio nabyłem hertige 130 i jestem bardzo zadowolony[/quit

Ten heritage tez ponad polowa ceny nowego ,nawet wieksza roznica niz w przypadku zegarka mazika

rafio77 powoli sam odpowiadasz sobie na pytanie który. Za zegarkiem mazika przemawia jeszcze cena połowa ceny sklepowej, ale zegarek będzie twój więc i decyzja musi być twoja. Ja ostatnio nabyłem hertige 130 i jestem bardzo zadowolony[/quit

Ten heritage tez ponad polowa ceny nowego ,nawet wieksza roznica niz w przypadku zegarka mazika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

który wybrać cena podobna choć ten heritage wydaje się wyższym modelem

(...)

Acha mam maly nadgarstek 16,5 a na zywo ich nie widzialem ktory bedzie lepiej lezal

Ten, który Tobie się podba i będzie dobrze leżał. Nie my go będziemy nosić.

Odnośnie do  zakupów za oceanem:

• Ktoś sprawdzał gwarancję? Z reguły jest to dość ogr. gwarancja sklepu. 
  • Cena: ((KOSZT TOWARU + WYSYŁKA) * KURS WALUTY * 1.05) * 1.23 + ok 4PLN cło = CENA W PLN, gdzie 5% - tyle mniej więcej trzeba założyć na spread.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten, który Tobie się podba i będzie dobrze leżał. Nie my go będziemy nosić.

Odnośnie do  zakupów za oceanem:

• Ktoś sprawdzał gwarancję? Z reguły jest to dość ogr. gwarancja sklepu. 
  • Cena: ((KOSZT TOWARU + WYSYŁKA) * KURS WALUTY * 1.05) * 1.23 + ok 4PLN cło = CENA W PLN, gdzie 5% - tyle mniej więcej trzeba założyć na spread.

Chodzi o to ze byc moze bede musial kupic uprzednio nie przymierzajac dlatego jak sadzicie ktory bardziej nadaje sie na maly nadgarstek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodzi o to ze byc moze bede musial kupic uprzednio nie przymierzajac dlatego jak sadzicie ktory bardziej nadaje sie na maly nadgarstek

To nie do końca tak. Sama wielkość koperty to jedno. Do tego dochodzi jeszcze L2L, rozstaw uszu, ich profil no i wygoda... Na taki nadgarstek im mniejszy tym lepszy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tts bardzo dobrze przedstawił zakup za oceanem, bo ok 30% do ceny zakupu należy doliczyć na koszty. W przypadku nowszych modeli nie warto ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie do końca tak. Sama wielkość koperty to jedno. Do tego dochodzi jeszcze L2L, rozstaw uszu, ich profil no i wygoda... Na taki nadgarstek im mniejszy tym lepszy.

Rozstaw l2l dla tych modeli chyba jest podobny ,szkopul w.tym

ze wazne jest jak jest wyprofilowany zegarek ,czasem ten mniejszy gozej lezy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Alpina chrono jest np. nieco bardziej rozległa od Alpinera. Alpiner 4 ma uszy stromo opadające ku dołowi i dzięki temu imo lepiej przylega do nadgarstka. Różnią się choć zarys koperty mają podobny. Takie moje zdanie, miałem swego czasu na ręce obydwa. Najlepiej jednak przymierzyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli alpiner of mazika bedzie lepiej lezal ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli alpiner of mazika bedzie lepiej lezal ?

Może tak a może nie. Ogarnij się troszkę! Chcesz kupować zegarek za kilka tysięcy bez przymierzania i do tego nie mając wiedzy teoretycznej od czego zależy "dopasowanie" koperty do nadgarstka? Nikt Ci tu nie odpowie: ten dla Ciebie OK, a ten nie. Każdy nadgarstek jest ciut inny i najlepiej jest przymierzyć, poczuć zegarek na ręce. Jeśli nie masz w okolicy sklepu z zegarkami Alpina, to IMO warto pojechać tam, gdzie taki sklep jest. Unikniesz rozczarowań.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Seba ma absolutną rację. Nie można jednoznacznie stwierdzić , który zegarek będzie lepszy dla Ciebie. Równie dobrze można by zapytać wróżki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może tak a może nie. Ogarnij się troszkę! Chcesz kupować zegarek za kilka tysięcy bez przymierzania i do tego nie mając wiedzy teoretycznej od czego zależy "dopasowanie" koperty do nadgarstka? Nikt Ci tu nie odpowie: ten dla Ciebie OK, a ten nie. Każdy nadgarstek jest ciut inny i najlepiej jest przymierzyć, poczuć zegarek na ręce. Jeśli nie masz w okolicy sklepu z zegarkami Alpina, to IMO warto pojechać tam, gdzie taki sklep jest. Unikniesz rozczarowań.

Teoretycznie wiem od czego zalezy dopsaowanie koperty do nadgarstka :-) bezel ,profil szkielka-w czy jest wypukle czy nie ,zagiecie lug-ow ,czy grubosc

Zadaje takie pytanie dlatego ze mysle iz sa tu ludzie ktorzy mieli te dwa zegarki na rece I zapewne maja jakies przemyslenia

bo niestety tylko jeden z nich moglbym ogladnac na zywo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teoretycznie wiem od czego zalezy dopsaowanie koperty do nadgarstka :-) bezel ,profil szkielka-w czy jest wypukle czy nie ,zagiecie lug-ow ,czy grubosc

Zadaje takie pytanie dlatego ze mysle iz sa tu ludzie ktorzy mieli te dwa zegarki na rece I zapewne maja jakies przemyslenia

bo niestety tylko jeden z nich moglbym ogladnac na zywo

Każdy nadgarstek jest inny. W praktyce okazuje się, że to co teoretycznie wiemy jest o kant tyłka rozbić. Zobacz ile jest dysput na temat wygody danego modelu. O wygodzie decydują nie tylko szczegóły ale i osobiste preferencje. Masz mały nadgarstek, tak że teoretycznie ;) nie pakowałbym się w rozmiary 42 i więcej. Do tego chrono czyli 15mm i więcej wysokości - będziesz miał betoniarkę na ręce. To oczywiście czysto teoretycznie. ;) Jeżeli planujesz zegarek nosić i ma cieszyć, to jak już Koledzy napisali, musisz zmierzyć. Z ciekawości, tego Tridenta w rozmiarze 38 czy 43 kupiłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie kupilem jeszcze dalej szukam :-)

Ups... faktycznie. Pomyliłem nicki. Tak czy siak, po mojemu przymierzyć, jeżeli masz zamiar nosić. Przymiarka też nie bywa miarodajna, dlatego dobrym patentem jeżeli się da jest kupić tani zegarek o zbliżonych/takich samych wymiarach (vide. "kisiel). ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi