Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

EnamelDial

Regulateur Penta - zegarek pięciu.

Rekomendowane odpowiedzi

Zazębienia w zegarkach to inna bajka i inne kalosze... a robi się tak od praktycznie zawsze.

Poza tm nie chcę aby mnie  ograniczało to co można kupić

Trochę odpocznę i zrobię tych kilka propozycji loga na dole

Nie kłopocz się części łącznie z "wydrążoną" ośką leżą u mnie w biurku :lol: :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blase, najfajniejsza chyba ta PR...To jest mój typ. Myślę,że tak powinno wyglądać nasze logo. Czcionka, którą zaproponowałeś też mi tu pasuje.

Wcześniej myślałem bardziej o "dawnej" stylistyce (vide "moje" logo tysiąc postów wcześniej :) ). To Twoje jest bardziej nowoczesne, z tą czcionką i literami PR daje odpowiedni wydźwięk i prezentuje się elegancko, stylowo i nowocześnie...

e x p a n d     y o u r     t i m e

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

blase, najfajniejsza chyba ta PR...To jest mój typ. Myślę,że tak powinno wyglądać nasze logo. Czcionka, którą zaproponowałeś też mi tu pasuje.

Wcześniej myślałem bardziej o "dawnej" stylistyce (vide "moje" logo tysiąc postów wcześniej :) ). To Twoje jest bardziej nowoczesne, z tą czcionką i literami PR daje odpowiedni wydźwięk i prezentuje się elegancko, stylowo i nowocześnie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Próbowałem inna czcionką, bardziej kaligraficzną ale jakoś mało czytelne to było... Ogólnie zegarek jest pomieszaniem stylów nowoczesnego z klasycznym więc może rzeczywiście nie robić na siłę kaligrafii...

Jak różyczka nie przejdzie na logo to może na wskazówki się nada :) a na koronkę też pójdą literki... zobaczymy co na to reszta ...

post-27986-0-26655000-1459023399_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O tak! Różyczka fajnie wygląda na wskazówce... po chwili sprawia jednak wrażenie babcinej...ale może być :)

A jako logo widziałbym literki. Będzie mowocześnie, ale i klasycznie (różyczka). Ideologię się dorobi:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to jeszcze na koniec żeby oferta wskazówkowa była dopięta... Pytanie kto nam wytnie te wskazówki? Zna ktośpost-27986-0-68337800-1459024344_thumb.jpg jakiegoś Jedi?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

PR chyba jednak do mnie najbardziej przemawia...

Czyli podsumowując dzisiejszy dzień (jak dla mnie):

- wzór giloszu: "moja" penta zmodyfikowana przez blase

- logo: PR

- wskazówka: PR

- kolor tarczy: niebieski

- mechanizm możemy kupić nawet bez pasów moskiewskich - widziałem nowy temat Leszka :) da się niebieskie śrubki, Leszek ozdobi bo ma talent i już :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W regulatorze wskazówki raczej nie powinny mieć przeciwwag, aby być bardziej czytelnymi.

Pomysł świetny do sekundnika w innym projekcie :)

Zresztą nie ma co z tymu logsmi przesadzać, jedno na tarczy, drygie na koronce wystarczy. Ewentualnie na klamrze od paska.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W regulatorze wskazówki raczej nie powinny mieć przeciwwag, aby być bardziej czytelnymi.

Pomysł świetny do sekundnika w innym projekcie :)

Zresztą nie ma co z tymu logsmi przesadzać, jedno na tarczy, drygie na koronce wystarczy. Ewentualnie na klamrze od paska.

Może i racja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczywiście masz rację , na froncie damy tylko jedno...zresztą pewnie jak dojdzie do wskazówek to się okaże , że założymy jakieś fabrykaty

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli podsumowując dzisiejszy dzień (jak dla mnie):

- wzór giloszu: "moja" penta zmodyfikowana przez blase

- logo: PR

- wskazówka: PR

- kolor tarczy: niebieski

- mechanizm możemy kupić nawet bez pasów moskiewskich - widziałem nowy temat Leszka :) da się niebieskie śrubki, Leszek ozdobi bo ma talent i już :)

1- tak

2- tak

3- nie

4- tak

5- tak/tak :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrzućcie ten link do tego tematu Leszka z mechanizmem jak możecie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1- tak

2- tak

3- nie

4- tak

5- tak/tak :)

Po przemyśleniu tematu zgadzam się z Tobą sanik w 100%!!!

Wrzućcie ten link do tego tematu Leszka z mechanizmem jak możecie

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/132756-mechanizm-zegarka-zdobienie-grawerowanie-giloszowanie-lk/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to PR mamy dobry :)....

Nie sądzicie , że lepiej by było zrobić coś mniej drastycznego?:

post-27986-0-50853800-1459028102_thumb.jpg

post-27986-0-09141000-1459028091_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temat do przemyśleń... Fajnie wyglądają te niebieskie elementy (a najfajniej jakby były pasy moskiewskie).

Ale ciekawie to wygląda...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... (a najfajniej jakby były pasy moskiewskie).

Tez tak myślę... trzeba będzie polować , nawet na takie co mają balanse pouwalane balanse  i dokupi się części zamienne na ussrwatch.

Są też w zestawach takie zegarki całe na ebayu ...

Do przemyśleń tak ale już na początku bo inaczej mogą wyjść wymiary tarczy lub pierścieni dystansujących bo z tego co wiem to te mechanizmy bez pasów są chyba grubsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie najlepiej wyglądają z pasami. Jak będzie trzeba, to kupimy całe zegarki. Ja się na tym nie znam (w sensie na mechanizmach) więc ktoś kto się zna, będzie musiał zakupić (chyba Ty :) )

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najlepiej popytać na forach i przejrzeć allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Teraz sobie pomyślałem o logo: mamy PR, nie powinno być RP...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wszystkiego najlepszego z okazji świąt Panowie, samych sukcesów i spełnienia marzeń. Alleluja...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A na jutro mokrego zegarka jajka! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.