Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Krzysiek_W

KUPIĘ, SPRZEDAM, ZAMIENIĘ, ODDAM

Rekomendowane odpowiedzi

może ma ktoś jeszcze w podobnej cenie chorągiewke?

Daniel, ty to zawsze musisz się spóźniać ^_^ 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masakra ale też i mało tu ostatnio zaglądałem. no ze złotą tarczą dam ponad 100zł hehhe a może się trafi 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3. Pabieda PCZ, werk stoi, 25pln + 7,8pp

post-58041-0-35473100-1486310586_thumb.jpg post-58041-0-78035000-1486310600_thumb.jpg post-58041-0-98644000-1486310616_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja, tę pierwszą i kostkę. Zgłoszę się osobiście.

Wymacane na szybie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

szukam takich kopert  do mechanizmów kirowa 2409 2408

wiadomość pw 

180076943758975766693bd-313318-wm.jpg

14397755635897574dee1ee-313293-wm.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1. Rakieta, przegląd robiony ok 3 lata temu, nie noszę więc nie znam dokładności chodu 160pln + 6,5 pp

attachicon.gifP1020523.JPG attachicon.gifP1020526.JPG

2. Łucz, przegląd robiony ok 3 lata temu, nie noszę więc nie znam dokładności chodu 160pln + 6,5 pp

attachicon.gifP1020412.JPG attachicon.gifP1020414.JPG

3. Pabieda, przegląd robiony ok 3 lata temu, nie noszę więc nie znam dokładności chodu, na szkiełku rysy do spolerowania, sprzedaję bez paska 100pln + 6,5 pp

attachicon.gifDSC_0125.JPG attachicon.gifP1020849.JPG

3. Rakieta historia serwisowa nieznana, po zakręceniu koronką ruszył 70pln + 6,5pp

attachicon.gifDSC_0298.JPG attachicon.gifDSC_0300.JPG

4. Stoliczny giloszowany, przegląd robiony ok 3 lata temu, nie noszę więc nie znam dokładności chodu, sprzedaję bez paska 150pln + 6,5pp

attachicon.gifDSC_0142.JPG attachicon.gifDSC_0141.JPG

5. Stoliczny historia serwisowa nieznana, po zakręceniu koronką ruszył 80pln + 6,5pp

attachicon.gifDSC_0306.JPG attachicon.gifDSC_0307.JPG

Wostok, historia serwisowa nieznana, po nakręceniu koronką ruszył 70pln + 6,5pp

attachicon.gifIMG_20161030_101257.jpg attachicon.gifIMG_20161030_101309.jpg attachicon.gifIMG_20170125_214652.jpg

Pabieda, przegląd robiony ok. 3 lat temu, od 2 lat na ekspozytorze więc dokładności chodu nie znam, sprzedaję bez paska 80pln + 6,5pp

attachicon.gifDSC_0306.JPG attachicon.gifDSC_0305.JPG attachicon.gifP1020845.JPG

Przypomnę się

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Kupię w normalniej - nie Alledrogiej cenie Poljot De luxe Automatic 29 kam. W jak najlepszym stanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, Kupię w normalniej - nie Alledrogiej cenie Poljot De luxe Automatic 29 kam. W jak najlepszym stanie :)

Witam - jaka to jest normalna cena?

Mam kilka i chciałby w normalnej cenie sprzedać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisz na PW w jakim stanie i jaka cena jak można.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam - jaka to jest normalna cena?

Mam kilka i chciałby w normalnej cenie sprzedać.

Prosze o wiadomosc na priv, podeślij fotki i proponowane ceny.

Cena alledrogo to np. 400 PLN za zegarek składany z czterech. Chińska tarcza, koperta z np. łucza, wskazówka każda z innej bajki,  ale w opisie sprzedawany jako pełny oryginał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie - nie mylmy pojęć.

My tutaj nie porównujemy się do allegro i nigdy nie będziemy ( z całym szacunkiem dla tego serwisu ) 

Korzystamy z niego wszyscy ale to co ktos tam wystawia/ kupuje to jest sprawa pozaforumowa .

Ja proponuję tylko unikać sformułowań typu "normalna cena" , "rozsądna cena" itp.

400 za składankę to drogo, 100 byłoby też drogo.  A za oryginał trzeba tyle zapłacić ile sprzedający będzie sobie  życzył . A w dobrym stanie tanio nie będzie.

W bardzo dobrym/dobrym stanie i okazyjnie to mamy na forum specjalistę od wyławiania  w  trzy sekundy takich okazji więc też nie ma co liczyć     :)  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

1. Ponieważ to nie jest Allegro ( z którego sam korzystam) właśnie dlatego tu zadałem pytanie.

2. Poprosiłem o informację prywatną na temat zegarka który chcesz sprzedać (Poljot De luxe Automatic) Poprosiłem żebyś zasugerował swoją cenę, i albo kupię albo nie :) Dalej chętnie otrzymam od ciebie priva z tym co chciałbyś sprzedać.

3. Jak widać po ilości postów jestem tu nowy, jednak obserwuję forum od dłuższego czasu.  Lubię starą technikę ogólnie, nie tylko zegarki. Lubie radia i wzmacniacze lampowe, gramofony, itp. Zegarki to pewna nowość w moim życiu.

4. O Poljota zapytałem na forum, bo chyba jak wielu, zacząłem swoją przygodę od bycia zrobionym w tzw. Jelenia na Alledrogo. Bardzo mi się podoba ten zegarek, mechanizm ma dobre opinie. Zanim jednak poczytałem o zegarkach i czegoś się dowiedziałem, to dałem się naciąć znanemu na tym forum sprzedawcy ze Skawiny. Wziąłem kupiony zegarek do zegarmistrza, którego sam mi zaproponował, i okazało się ze oryginalny to może być werk....... Jedyne co dobre, to to, że nauczyłem się sporo od tej pory. 

5. Nigdy w życiu nie myślałem, ze ktoś może oszukiwac/podrabiać zegarki warte najwyżej kilkaset złotych. Rozumiem, że fałszuje się mega drogie zegarki, warte kilka/kilkanaście tysięcy PLN lub więcej. Ale żeby podrabiać (czyt. składać z kilku różnych, często firm i modeli i sprzedawać jako oryginał 100%) zegarek za 200 PLN?????? Tego się nie spodziewałem.

6. Daleko mi do niektórych forumowiczów, którzy po średniej jakości zdjęci poznają nieoryginalne wskazówki i źle przeprowadzone naprawy. Szczerze podziwiam takich specjalistów.

7. Mam wrażenie, że większość zegarków na Allegro o radzieckim pochodzeniu, jest mniej lub bardziej podrobiona (mniej to np. chińska tarcza, a bardziej to werk z zupełnie innego modelu) Nie ogarniam tego i dlatego postanowiłem szukać tu na forum, kogoś kto ma na sprzedaż poszukiwany model. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ludzie co się dzieje ceny po 2 stówki i chętnych brak :)

ja jeszcze 2 lata temu za swoje płaciłem po 2,5 stówki i to były ceny "po znajomości", świat się kończy

KUPIĘ - TROCHĘ WOLNEGO CZASU ! 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie jakby tu były oferty kupię,sprzedam tylko bo robi się nie potrzebny bałagan

A rozmowy są fajne ale na priv:)

Lub w innych tematch

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupię rakiete kwarc z podwójną datą w ładnym bardzo stanie sprawną lub jakiś inny kwarc ruski ,ważne żeby stan był ładny bo to na prezent :)

Proszę o wiadomość priv

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

1. Ponieważ to nie jest Allegro ( z którego sam korzystam) właśnie dlatego tu zadałem pytanie.

2. Poprosiłem o informację prywatną na temat zegarka który chcesz sprzedać (Poljot De luxe Automatic) Poprosiłem żebyś zasugerował swoją cenę, i albo kupię albo nie :) Dalej chętnie otrzymam od ciebie priva z tym co chciałbyś sprzedać.

3. Jak widać po ilości postów jestem tu nowy, jednak obserwuję forum od dłuższego czasu. Lubię starą technikę ogólnie, nie tylko zegarki. Lubie radia i wzmacniacze lampowe, gramofony, itp. Zegarki to pewna nowość w moim życiu.

...........

Nie do końca się zrozumieliśmy.

Generalnie to chodziło mi tylko o wpis "normalna cena" Wiem dlaczego lepiej kupić zegarek tutaj, ale często kupuje na różnych portalach aukcyjnych. Kupować zegarki trzeba się po prostu "nauczyć" i nie da się uniknąć błędów.

W razie wątpliwości zawsze można tutaj zapytać o oryginalność - zawsze ktoś podpowie.

Co do pdl - jak będę chciał sprzedać to wystawie na bazarku ze zdjęciami i ceną. Tak tutaj wyglądają normalne oferty sprzedaży.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie do końca się zrozumieliśmy.

Generalnie to chodziło mi tylko o wpis "normalna cena" Wiem dlaczego lepiej kupić zegarek tutaj, ale często kupuje na różnych portalach aukcyjnych. Kupować zegarki trzeba się po prostu "nauczyć" i nie da się uniknąć błędów.

W razie wątpliwości zawsze można tutaj zapytać o oryginalność - zawsze ktoś podpowie.

Co do pdl - jak będę chciał sprzedać to wystawie na bazarku ze zdjęciami i ceną. Tak tutaj wyglądają normalne oferty sprzedaży.

Tak tylko ze te zegarki są najczęściej już słusznego stanu i wieku, wiec nikt ci nie da pełnej gwarancji ze  werk nie jest składany z kilku lub z części zaczerpniętych od złomków.  

Ja kupując taki zegarek z  kilkadziesiąt zł z góry zakładam ze trzeba z nim coś zrobić  

Za takiego poljota z kwitami w pudełku z epoki w stanie bdb (NOS) trzeba pewnie dać około trzech zer od  kolekcjonera a nie od handlowca oczywiście, 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahoj!

Poszukuję srebrnej lub białej tarczy do krytej kieszonkowej Mołnii...

Na pasówkę...

Kupiłem nawet trupa na części, ale był zbyt strupiały - jakiś patafian nóżki połamał :( 

Miłego dnia!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ahoj!

Poszukuję srebrnej lub białej tarczy do krytej kieszonkowej Mołnii...

Na pasówkę...

Kupiłem nawet trupa na części, ale był zbyt strupiały - jakiś patafian nóżki połamał :(

Jak coś mam czerwoną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.