Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
igory76

Klub Miłośników Zegarków Jaeger-LeCoultre

Rekomendowane odpowiedzi

Świetny. Dziwie się, że tak mało na forum JLC. Każdy wybiera ścieżkę po linii partii, czyli Rolex lub Omega.

Karol, sprowadzaj a my będziemy kupować ...w Aparcie nawet z 15 % rabatem euro wychodzi po 5 PLN ;-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba będzie pomyśleć :)

Jak dobrze pomyślisz, to masz już pierwszego klienta :)

I'm not myself, but not dead and not for sale...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozwolę się nie zgodzić, chociażby ze względu na klasykę - Deep Sea w każdym wydaniu jest świetny!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Eleganckie zegarki też są potrzebne ...mężczyznom.

A oferta sportowa JLC potrafi być magnetyczna , no i Reverso to w gruncie rzeczy sportowy zegarek

post-55792-0-00706200-1486464055.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedys sie mierzylem do tego Deep Sea ale jak go sprowadzili to po 10sek wiedzialem ze to nie zegar dla mnie. Sub przy nim to zegar z ogromem smaczkow :-D

Nuda, nuda, nuda. Werk fajny, brand tez ale to za malo zeby wydac na ten zegar taka kase imo

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rolex lepiej wykonany..JLC bardzo lubię i cenię,ale jeżeli chodzi o wykonanie kopert i wykończenie,różnie bywa.Np. W kompresorach blokady koronki są wypełnione farbą tak tandetnie,że koledzy kyśleli,że sam to robiłem :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie Akis, ja kiedys w Navy Seals widzialem trojkacik na bezelu przesuniety o niemal jeden "klik"(tak centrował)!

Edytowane przez Bartek79

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Werki mają świetne,garniturowce także ok,komplikacji multum,niewielu może stawić im czoła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokladnie Akis, ja kiedys w Navy Seals widzialem trojkacik na bezelu przesuniety o niemal jeden "klik"(tak centrował)!

Bartek - akurat jeśli chodzi o centrowanie, to u Rolexa lepiej nie jest ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bartek - akurat jeśli chodzi o centrowanie, to u Rolexa lepiej nie jest ;)

W nowych modelach tak, w starszych bylo lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgoda, choć ostatnio wśród nowych też widzę coraz więcej poprawnych wersji - może kontrola jakości się zmobilizowała ;) 

A żeby nie było do końca OT, ja chętnie bym nadal przygarnął Mastera Chrono, ewentualnie Mastera Geographic :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś z tą partyjnością jednak jest na rzeczy :) Przecież za cenę divera Rolexa można mieć dwa, odpowiadające, divery Omegi. I jakoś nikt nie podaje tego jako argument za bezsensownością kupowania Rolexa :) Myślę, że po prostu JLC ma ofertę, która nie do każdego trafia. Reverso to, relatywnie, nie aż tak duże pieniądze, a historia dużo bogatsza niż jakiegokolwiek modelu Panerai, eleganckich Rolexów itp. Ktoś mógłby napisać, "po co kupować DJ, skoro Reverso GT to 2/3 ceny" :) Chyba to nie o cenę chodzi. Bo przecież manufaktura z piękną historią i dorobkiem, sympatyczna i bezproblemowa. I faktycznie mało obecna na naszych nadgarstkach :/

Czas ma sens tylko wtedy, kiedy robi się z nim coś sensownego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jaeger-LeCoultre nie ma startu do Rolexa? Interesująca koncepcja.

Jedną i drugą markę lubię równie mocno, może Rolexa nawet bardziej, ale nie przesadzajmy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeżeli chodzi o poziom komplikacji mechanizmów to Jaeger zjada rolexa na śniadanie.Od JLC werki kupowali najlepsi,z patkiem włącznie o ile dobrze pamiętam..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jaka to bogata historia? Polo którym są zainteresowani prawdopodobnie tylko gracze i ich rodziny? Gimmi a brejk, do Rolexa to nie ma nawet startu. No i jak sam napisałeś, ten model można porównać z eleganckimi Rolexami których też na forum jest bardzo mało. Mają fajną ofertę elegantów i komplikacji które mało kogo obchodzą, a w dziedzinie sportowej konkurencja ich po prostu miażdży, deal with it.

Hmm, między JLC a Rolexem jest taka różnica jak na przykład między operą a rockiem. Jedno i drugie jest muzyką, jedno i drugie może dawać przyjemność ale jedno na zawsze pozostanie niszowe a drugie masowe. Prawie zawsze właściciele JLC budzą we mnie uzasadnione eleganckie skojarzenia. Z Rolexem bywa różnie a czasem wręcz odwrotnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam i oczom nie wierzę . Kolega Desmo ujął mnie normalnie .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytam i oczom nie wierzę . Kolega Desmo ujął mnie normalnie .

To dobrze że wreszcie wyzbyłeś się stereotypowego myślenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To była zwarta wykładnia systemowa  zagadnienia  JLC vs. Rolek .

Ja bym tak tego trafnie ująć nie zdołał .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Kurcze. Nie polemizuję... bo zgadzam się w stu procentach :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

manufaktura z piękną historią i dorobkiem, sympatyczna i bezproblemowa. I faktycznie mało obecna na naszych nadgarstkach :/

Ale od czasu do czasu można coś wypatrzeć :-)

jlc.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ślicznie. I nie takie oklepane :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...Natomiast mnóstwo ciekawych wydarzeń, ekspedycji, przygód, w których brały udział zegarki Rolexa oraz liczba ciekawych osobistości które noszą lub nosiły zegarki tej firmy powoduje że ładunek historyczno/emocjonalny jest w przypadku Rolexa znacznie większy.

Czy naprawdę tak ważne jest to w ilu wyprawach uczestnicy musieli zakładać do zdjęć Rolexa bo firma dorzuciła się do budżetu?

Nie mówię o historycznych czasach, ale obecnie używa się takiego sprzętu jaki dostarczy sponsor. Marketing i tyle.. nie ma się czym podniecać.

O "osobistościach" noszących Rolexa za kasę nawet nie wspominam..

Edytowane przez krysza2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie Rolex bardzo traci z powodu zbyt nachalnego marketingu..ale to nie ten temat.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi