Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

tarant

Nie jest OK...

Rekomendowane odpowiedzi

Z jednej strony "Państwo istniejące teoretycznie" i miliardy na kredyt przeciekające przez palce z drugiej Wenezuela...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Obecna władza to prawdziwe debeściaki . Chłopaki zabrali kasę emerytowanym generałom z bezpieki i rozdzielili między siebie - no pięknie!!!

Jeszcze kilka lat i będziecie tęsknić za obsraną i wyśmiewaną przez wszystkich komuną. :D

To ile zabrali Panu Panie Generale......? :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co partyjny byłeś czy generałem w bezpiece że tak tęsknisz? Ja rozumiem że tu niektórzy mają różne sentymenty do dawnych czasów, ale poglądu "za kumuny było lepij" to się nie spodziewałem.

Wiesz, ja jestem już w takim wieku że obsraną komunę pamiętam bardzo dobrze. Do żadnej partii nie należałem i w żadnych służbach nie pracowałem, ale też i nie narzekałem na swój żywot w tym czasie. Mnie osobiście komuna nie zrobiła nic złego, więc wspomnień z tego okresu nie mam złych.

Co innego mój ojciec.  On obsraną komunę poznał z tej najgorszej strony, bo komuna przy pomocy Sądu Wojskowego w Olsztynie wsadziła go w roku 1951 na pięć lat do więzienia w Barczewie po wcześniejszych półrocznych przesłuchaniach w UB w Działdowie. A po wyjściu z ciupy dostał w prezencie od komuny dożywotni ''wilczy bilet", co w Jego przypadku było znacznie większą karą niż te w sumie 4 lata odsiadki, bo po trzech latach odsiadki w Barczewie załatwił sobie przeniesienie do pracy w kopalni wapna koło Inowrocławia, a tam liczyło się dwa dni odsiadki za jeden dzień pracy.

Edit. Przypomniało mi się. Parszywi komuniści nie dali mi dwa razy paszportu. Ale za to dali mi za darmo mieszkanie, całe 50 m2 koło Warszawy. Właściwie to nie mnie, tylko mojej żonie.  :)

Natomiast mnie proponowali też za darmochę, prawie 90 m2 w Połańcu. :)

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I czego to niby dowodzi? Bo jak dla mnie to zwykłe następstwo postępu technicznego. Nie wszystkie aplikacje to głupie gierki. Dzisiaj zamiast lecieć po atlas drogowy mogę skorzystać z aplikacji, cała wiedza encyklopedyczna i słownikowa jest w Internecie w zasięgu aplikacji przeglądarki więc nie ma potrzeby przechowywania opasłych tomów encyklopedii.

Tylko to wszystko wiedza płyta i powierzchowna a dodatkowo zanika potrzeba przyswajania wiedzy bo wszystko można sprawdzić na smartfonie w minutę.

Dzisiaj internet to taka współczesna biblia pauperum. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co się dzieje w przypadku rozwodu i ponownego małżeństwa w trakcie prezydentury?

To akurat prosta sprawa- zostaje była pierwsza damą i dostaje mniejsze uposazenie.

Mnie zastanawia, co w przypadku gdy Prezydent będzie w związku partnerskim z innym byłym prezydentem? Czy jego partner dostanie dwie pensje? I czy będzie pierwszą damą w myśl prawa? I jak to się skończy to czy można jednocześnie być była pierwsza damą i byłym prezydentem?

cyt.-Wszystkie Ryśki to porządne chłopy !

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja bylem w zuchach, harcerstwie, nalezałem do ZSMP, TPPR i...,bardzo sobie chwalę ten czas-bo, tu informacja dla forumowego Freuda był to okres mojego dziecinstwa, dorastania i początków samodzielnego życia.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To akurat prosta sprawa- zostaje była pierwsza damą i dostaje mniejsze uposazenie.

Mnie zastanawia, co w przypadku gdy Prezydent będzie w związku partnerskim z innym byłym prezydentem? Czy jego partner dostanie dwie pensje? I czy będzie pierwszą damą w myśl prawa? I jak to się skończy to czy można jednocześnie być była pierwsza damą i byłym prezydentem?

No i owszem, ciekawe, ale skupiłbym się raczej na byłych pierwszych damach... i czy będą miały się w co ubrać.

post-6402-0-73062800-1468942525.jpg

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet, nawet. Tylko nie szalejmy, nie wszystkie pierwsze damy powinny tak się "ubierac" powiem więcej- powinno to być zakazane ustawą...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nawet, nawet. Tylko nie szalejmy, nie wszystkie pierwsze damy powinny tak się "ubierac" powiem więcej- powinno to być zakazane ustawą...

No nie przesadzaj. :)  

Moim zdaniem, Pani Kwaśniewska i Pani Duda spokojnie mogłyby tak się ubrać, bo obydwie wyglądają i prezentują się bardzo dobrze. 

Każdy stary człowiek ma swoją historię i powód, dlaczego jest taki, a nie inny. Pomyśl o tym, zanim mnie osądzisz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pełna zgoda ale to nie wszystkie nasze pierwsze damy...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to fakt, ale te pozostałe to tylko jakiś desperat może nazwać damami. :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maria Kaczyńska damą była niewątpliwie. A że urodę miała specyficzną, to fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Maria Kaczyńska damą była niewątpliwie. A że urodę miała specyficzną, to fakt.

Przepraszam, faktycznie, przyznaję Ci rację, zapomniałem o Pani Kaczyńskiej. Też uważam że była damą. Jeszcze raz przepraszam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam widzisz, masz córkę która czyta i syna który nie lubi pomimo że są praktycznie z tego samego pokolenia. Nic się nie zmieniło, mój ojciec też czyta bardzo mało, głównie branżowe gazety i książki dotyczące jego hobby, natomiast mama czyta czasem 7 książek w miesiącu.

To prawda, wiele osób woli książki papierowe, bo np. lubią zapach papieru, ale od tego będzie się odchodzić. Jeżeli rząd czegoś kretyńskiego nie wymyśli, bo słyszałem że pracują nad "obroną książki papierowej" (czytaj: obroną lobby wydawniczego) które ma polegać na przymusowym ustaleniu ceny książki tak żeby ebooki nie mogły być tańsze od papieru. Jak ten pomysł nie przejdzie to ebooki będą coraz tańsze a papier coraz droższy i jak różnica będzie odpowiednio wysoka to mało kto kupi książkę papierową. Z gazetami już się to dzieje, wystarczy popatrzeć jak spadają statystyki sprzedaży wydań papierowych.

http://www.polskieradio.pl/42/273/Artykul/1499385,Sprzedaz-prasy-wciaz-spada-Zyskuja-cyfrowe-wydania

http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/prasa;jako;biznes;umiera;te;dane;cie;zaskocza,67,0,1306435.html

Co ciekawe nie wzrasta sprzedaż elektronicznych wydań tych samych gazet, bo ludzie mają darmowy dostęp do wiadomości w Internecie.

Lenistwo to jest właśnie motor postępu :). Większość ludzi tak rozumuje dlatego stety/niestety za jakiś czas książki papierowe będą tylko luksusem dla miłośników (jak zegarki mechaniczne ;)), będą wydawane w ładnych oprawach, jakieś edycje kolekcjonerskie do ułożenia na półce itd. A jak ktoś będzie potrzebował po prostu skonsumować książkę to ją kliknie z Internetu za pół ceny papierowej i przeczyta.

To jest trochę podobnie jak z samochodami elektrycznymi, jeszcze nie wiem jak się to potoczy, ale jest spora szansa że elektryki wyprą całkowicie samochody spalinowe. Ja np. lubię dźwięk fajnego silnika, natomiast większość ludzi kieruje się obiektywnymi kryteriami. Jeżeli elektryki będą tańsze w eksploatacji, a do tego już są cichsze, wygodniejsze, mniej skomplikowane, to samochody spalinowe będą tylko fanaberią miłośników motoryzacji i podzielą los papierowych książek. Wtedy na forum będzie lament: "Stacje benzynowe upadają! Ładowarki powstają! Świat schodzi na psy..."

Nie wyobrażam sobie czytania książek innych niż papierowe, przeglądanie sieci w celu znalezienia informacji, nowości, przeglądanie sieci w celu znalezienia opinii o czymś, czy zwykłe przeglądanie np. tego forum, w celu obcowania z osobami o zbliżonych zainteresowaniach to owszem, często; ale czytanie książki na ekranie - nie, nigdy.

Był czas, gdy czytałem i po kilkanaście książek w miesiącu. Obecnie praca i rodzina zajmują mi dużo czasu, do tego zegarki :) i czytam znacznie mniej, ale tylko Prawdziwe Książki, czasem kupuję, ale przeważnie skorzystam z bibliotek publicznych.

Nie mogę i nigdy nie zgodzę się z cytowanym powyżej twierdzeniem.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O której?

Tej kwiaciarce co to jej chłop grał w totolotka i ciągle wygrywał. :)  

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli dziś ktoś wypowiada słowa:arab, szlachetny, dumny...itd, to ma na myśli....post-48316-0-59339900-1468948793.jpg

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co 25 minut umiera z głodu tyle dzieci w byłych koloniach francuskich i belgijskich ile było ofiar terroryzmu w Nicei. Co każde 25 minut.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A niemiecka partia Zielonych żąda wyjaśnień w kwestii bestialskiego zastrzelenia przez policję muzułmańskiego wojownika uzbrojonego jedynie w siekierę i nóż.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Uzbrojonego" to nadinterpretacja i duża przesada, najnormalniej miał przy sobie...

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej  :)

Generalnie unikam tematów "utyskiwań"  na coś -  ale dziś mi się tu podoba  :rolleyes:

Wczoraj mi się nie podobało  :angry:   

Generalnie wolę jak mi się podoba bo wtedy  jakiś taki luz i klimat tego forum  czuję. 

Czy ktoś ma podobne odczucia?  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No nie jest ok  :lol:

2mdgp5d.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej :)

Generalnie unikam tematów "utyskiwań" na coś - ale dziś mi się tu podoba :rolleyes:

Wczoraj mi się nie podobało :angry:

Generalnie wolę jak mi się podoba bo wtedy jakiś taki luz i klimat tego forum czuję.

Czy ktoś ma podobne odczucia? :D

Pewnie trafiłeś na obronę suwerenności, przecież gdyby tak było codziennie to by wszystkich zemdliło.

Piotr.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.