Prim192 0 #1 Napisano 13 Maja 2016 Witam wszystkich,od kilku tygodni jestem szczęśliwym posiadaczem Grand Seiko hi-beat. Zegarek jest produkowany tylko na bransolecie i stąd moje pytanie, czy ktoś z Was słyszał może o skórzanym pasku, który podszedłby do koperty GS, musi to być pasek profilowany (ang. curved) z wysokim progiem. Znalazłem model z Hirscha Leonardo, który prawdopodobnie by się nadał (ale pewność jest tylko w przypadku fizycznej przymiarki) - w Polsce na allegro jest tylko wersja brązowa, a ja szukam czarnej (20 mm). Nie jestem pewny, czy na pewno pasuje, może ktoś z Was przerabiał temat? Profilowane paski ma też Albert Riele (ale znalazłem tylko 22 mm, nie wiem czy w ogóle jest 20 mm) i Seiko Premier, ale nie znalazłem w sprzedaży samych pasków, tylko zegarki…Na ebayu jest wersja czarna 20 mm, ale póki co szukam w kraju na wypadek zwrotu…Z góry dziękuję za pomoc. Adrian 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukebor 8696 #2 Napisano 13 Maja 2016 Zobacz Rios 1931 - fajne, profilowane paski. Czarny croco powinien fajnie pasować.Można je kupić u nas w kraju. IP6s 0 I'm not myself, but not dead and not for sale... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Master Yoda 2171 #3 Napisano 13 Maja 2016 Napisz tu- http://zegarkiclub.pl/forum/topic/95368-jfs-ostatnio-powsta%C5%82y/Kolega Filip zrobi Ci prawdopodobnie pasek jaki chcesz, i z czego chcesz 0 Pozdrawiam, Marek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vitriol #4 Napisano 13 Maja 2016 Cześć,Ilekroć szukałem profilowanych pasków od Seiko, wszystkie drogi prowadziły do "Seiko curved calf", jak wspomniałeś chyba tych montowanych do Premier.http://www.seiyajapan.com/collections/seiko/products/p-z20calfhttp://www.watch-band-center.com/watchstrap-p17385h1821s1865-Replacement-watch-st.htmlIch cena pozwala się zastanowić nad handmadem. I to też bym zrobił na Twoim miejscu - odpuścił wszystkie gotowe paski, zamówił robiony ręcznie i dokupił klamrę GS. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1704 #5 Napisano 13 Maja 2016 Ja przerabiałem pasek do GS(mam sbgh) i szkoda pieniędzy. Te zegary są stworzone do bransolet poza tym koperta jest stosunkowo wysoka i pasek będzie kiepsko jeśli chodzi o proporcje wyglądał. Ale wiadomo każdy ma swój gust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prim192 0 #6 Napisano 14 Maja 2016 dziękuję Wam wszystkim za podpowiedzi. Szukałem na necie tego Rios 1931, ale znalazłem tylko zwykłe paski (proste na końcu). Kiedyś (parę lat temu) pisałem do Filipa w sprawie profilowanego paska do Citizena, też hi-beata (bo takie głównie zbieram), ale odpisał mi, że nie da rady zrobić takiego profilowanego......No i nie wiem gdzie szukać handmade, bo znalazłem parę (może za słabo szukałem...) takich firm, ale jakość wykonania odbiega od oczekiwań..nie żebym był przesadnie "estetyczny" , ale te które widziałem wyglądały dosyć siermiężnie.... Zatem , albo pozostanę przy bransolecie (chociaż czasami mnie męczy, bo zegarek sam w sobie jest ciężki - to chyba jedna z jego nielicznych "wad"), albo zaryzykuję na ebayu Hirscha Leonardo....ale to może być strzał w ciemno...... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27760 #7 Napisano 14 Maja 2016 Jeśli miałby być profilowany w łuk (ale nie na sztywno z kopertą) to aktualnie jestem w stanie taki zrobić. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1723 #8 Napisano 14 Maja 2016 Na pasku od Filipa 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27760 #9 Napisano 14 Maja 2016 Niech się dobrze nosi. Dawid a Ty przypadkiem nie sprzedawałes tego gsa? 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dawid82 1723 #10 Napisano 14 Maja 2016 Sprzedawałem ale mi przeszło 0 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bugs 4764 #11 Napisano 14 Maja 2016 Cokolwiek wykombinujecie to ja chętnie popatrzę na efekty bo co prawda mój to nie hi-beat ale koperta zdaje się taka sama. Póki co też jestem zwolennikiem bransolety ale czasem, dla odmiany - czemu nie, poprzedni na pasku wyglądał świetnie. 0 Nikt nic nie czyta, jeśli czyta to nie rozumie, jak rozumie - zapomina. St. Lem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Prim192 0 #12 Napisano 18 Czerwca 2016 Cześć,No i zdecydowałem się na pasek. Podałem Filipowi wymiary (najlepszym rozwiązaniem byłaby przymiarka fizyczna, ale zbyt duża odległość…) i po trzech tygodniach dostałem gotowy produkt . Pasek jest piękny, profesjonalnie zrobiony (forma jego dostarczenia w pudełeczku ze złotymi wytłoczeniami że to ręczna robota robi wrażenie; idealnie nadaje się na prezent), no i ten zapach skóry… Na pierwszy rzut oka stwierdziłem, że może nie pasować, ale zegarmistrz przełożył i pasuje . Jestem bardzo zadowolony. GS na czarnym pasku prezentuje się rewelacyjnie…Dla mnie dodatkowym smaczkiem jest fakt, że jestem chyba jednym z nielicznych (jeśli nie jedynym), który ma ten model na pasku…. Załączam parę fotek (średni ze mnie fotogram, ale starałem się…). Dziękuję Filip za świetną robotę!!! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 27760 #13 Napisano 18 Czerwca 2016 Dziękuję również, bardzo się cieszę że udało się wpasować, temat był dosyć ryzykowny ze względu na półokrągłe zakończenie paska tak aby mocniej wypełniał sporą przestrzeń w uszach. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Szymsocho 3 #14 Napisano 18 Czerwca 2016 Zawsze zastanawiałem się jak Hi-beat będzie prezentował na pasku i jest lepiej lepiej niż myślałem. Gratuluje i niech się nosi. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bartek79 1704 #15 Napisano 19 Czerwca 2016 Tragedii nie ma ale mysle ze szybko wrocisz do bransolety. Ja tez mam zarabisty pasek od Filipa ale jak go zaloze to kolejnego dnia wracam do bransolety. Wg mnie bransoleta w GS to poziom co najmniej Rolexa (pomijam brak mikroregulacji) a subtelne male i mega wygodne zapiecie to wisienka na torcie. Tak czy siak gratuluje! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach