Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

grzesiek8111

GG-1000 MUDMASTER

Rekomendowane odpowiedzi

czy mozna uzywac wszystkich funkcji (czyli naciskac te boczne guziki) podczas plywania i w ekstremalnych warunkach? Chodzi o to czy dostanie sie woda do niego?

Pewnie że można używać wszystkich funkcji podczas pływania i w ekstremalnych warunkach.

Oczywiście że w czasie wciskania przycisków podczas pływania może się do zegarka dostać woda. :)

Aaa jeszcze jwdno pytanie, czy pasek od gwg bedzie pasowal do tego? Gdzie zolty pasek ewentualnie moglbym znalezc

Pasek od GWG może Ci pasować ale tylko połowicznie - tzn ta cześć z klamerką i owszem a ta druga nie - co widać na pierwszy rzut oka jak popatrzysz na oba zegarki. Z tego co się orientuje nie ma GG na żółtym pasku.

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przejrzałem wszystkie strony tematu,  dziś wieczorem dokonam zakupu w eglobal i będę mógł się pochwalić i cieszyć razem z Wami z GG :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, słuchajcie w którym sklepie najlepiej kupić ten model? Słyszałem o eglobal, ale nie jestem pewien jak tam wygląda sprawa z gwarancją lub zwrotem towaru, a podobno te zegarki trafiają się wadliwe. Na watchshopie z kolei cena jest pośrednia między TT, a globalem, ale w sumie nic nie wiem o tym sklepie. Z góry dziękuję za odpowiedzi, pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, 

W związku z zainteresowaniem G-Shockiem zacząlem szukać czego potrzebuję. Gdyż okazało się, że nie tylko kolorem się różnią. Czytam od rana ten post i ... poszła decyzja wypad na miasto i jest zegarek na ręku. Tylko pytanie czy ktoś ma do GG-1000 1A5ER instrukcję PL w pdf? (ponieważ brałem zegarek od kumpla ze sklepu to wziąłem zegarek a reszte mi podrzuci wieczorem) ale lipa chodzić z nieustawionym zegarkiem bo patrzcie, jest 13 a on pokazuje 8. :)

post-99661-0-91168000-1504177470_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

W związku z zainteresowaniem G-Shockiem zacząlem szukać czego potrzebuję. Gdyż okazało się, że nie tylko kolorem się różnią. Czytam od rana ten post i ... poszła decyzja wypad na miasto i jest zegarek na ręku. Tylko pytanie czy ktoś ma do GG-1000 1A5ER instrukcję PL w pdf? (ponieważ brałem zegarek od kumpla ze sklepu to wziąłem zegarek a reszte mi podrzuci wieczorem) ale lipa chodzić z nieustawionym zegarkiem bo patrzcie, jest 13 a on pokazuje 8. :)

Może to chociaż przez chwilę pomoże :)

https://youtu.be/Rk2tvGfQjfo

Wysłane przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki właśnie ten film znalazłem wcześniej i już ustawiłem godzinę :) i jest zegareczek MEGA :D 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Poczytałem, przemyślałem i kupiłem. :)

post-67542-0-48011800-1504542745_thumb.jpg

Super szybka dostawa z eglobal.

Zamówiłem  29.08. zapłaciłem paypalem i dziś do mnie dotarł.

Szczególne podziękowania dla kolegi Matej, za mega fajne filmiki instruktażowe.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Poczytałem, przemyślałem i kupiłem. :)

attachicon.gifP1070670.JPG

Super szybka dostawa z eglobal.

Zamówiłem 29.08. zapłaciłem paypalem i dziś do mnie dotarł.

Szczególne podziękowania dla kolegi Matej, za mega fajne filmiki instruktażowe.

Graty i to ja dziękuję za oglądanie i poświęcony czas :)

Niech się nosi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

jestem posiadaczem zegarka Casio mudmaster gg-1000 i od pewnego czasu zauważyłem że minutnik wskazówki analogowej względem czasu elektronicznego późni się 1min , natomiast sekundnik porusza się synchronicznie z sekundnikiem cyfrowym.

Czy zaobserwowaliście takie zjawisko w swoich mudmasterach? czy zegarmistrz jest w stanie to wyregulować żeby nie trzeba było co jakiś czas kalibrować wskazówkę minutową?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest opisany sposób ręcznej kalibracji wskazówek dla GWG-1000.

Może zadziała też w GG-1000? Nie wiem. 

pozdrawiam, Piowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu jest opisany sposób ręcznej kalibracji wskazówek dla GWG-1000.

Może zadziała też w GG-1000? Nie wiem. 

pozdrawiam, Piowa

To jest ciekawe, widziałem już jakiś czas temu, a w instrukcji cisza na ten temat chyba :) a rozwiązało to problem wielu osób które chciały reklamować/wymienić swój egzemplarz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy znam metodę ręcznej kalibracji wskazówek,  tylko czy jest to normalne żeby kalibrować co dwie doby aby wskazówki prawidłowo wskazywały czas względem  czasu na wyświetlaczu zegarka ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Koledzy znam metodę ręcznej kalibracji wskazówek, tylko czy jest to normalne żeby kalibrować co dwie doby aby wskazówki prawidłowo wskazywały czas względem czasu na wyświetlaczu zegarka ?

Na moje niestety nie :/

A nie trzymasz zegarka gdzieś blisko pola magnetycznego ? Może to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może to być także oznaką słabej baterii, lub trzymania zegara w pobliżu tv lub głośników które mogą faktycznie zakłócić pracę wskazówek.

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już sobie poradziłem, jeszcze raz sprawdziłem w ustawieniach zegarka i zobaczyłem że mam wyłączoną funkcję DST , włączyłem i  zegarek trzecią dobę chodzi równo.

Dziękuję wszystkim za porady.  Uważam temat za zamknięty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
GG-1000 gdzieś w Jaskini Mylnej w Tatrach :)

20170911-DSCF0359.jpg

Panerai... so much more than just a watch.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne foto. Mud w swoim naturalnym środowisku.

Mistrz edycji :lol:7FnFWZl.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noszę się z zamiarem zmiany mojego "zielonego" na wersję z wyświetlaczem w negatywie. Przyszło mi na myśl, że fajnie mógłby wyglądać także na czarnym pasku. Jakby ktoś jeszcze się zastanawiał jak różne modele wyglądają na czarnym pasie, to proszę, szybka symulacja. I w sumie juz sam nie wiem, bo ten mój też nieźle będzie w takiej wersji się prezentował.

Pytanie dodatkowe: w realu ten negatyw to jest bardzo nieczytelny? Jakby miał podświetlanie, to bym się nie zastanawiał, ale nie ma niestety. Widac coś na tym LCD w mocno pochmurny dzień? Np. tak jak teraz, listopad godzina 16ta? Ustawianie alarmu wieczorem... widać sensownie?

gg1000_blk3.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A tak jest w realu...

ggblack_web.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo fajna fotka PiterM. A i pasek bardzo dobrze się komponuje :)

Mnie ten w negatywie niebezpiecznie zaczyna się podobać ..

I gdyby nie brak solara, to brakłoby argumentu na NIE  :P

GW-9400-1ER, MTG-910DA, GD-350-1BER, GWG-1000-1A3ER, G-9000-1VER, GW-3500B-1AER, G-9300-1ER, GWN-1000B-1BER, MTG-960DE-2VER, GWG-1000-1AER, GX-56-1AER, GW-6900A-9ER, GW-7900RD-4ER, GW-4000-1A3ER, GW-M5610BC, DW-003H-4T, PRW-3500-1JF, G-7800-1ER, GW-7900-1ER, SPF-60D-7AVER, GW-9300CM-1ER, OC-108D-1A, GST-W100D-1A4ER, GDF-100-4ER, GW-A1000, GXW-56-1BER, GW-3000M-4AER, GW-A1100R-4AER,  GX-56-4ER, GX-56GB-1ER, GWF-D1000-1ER, GWN-1000-2A, GD-X6900-1ER, GW-9400-DCJ, GD-X6930E-9ER, GPW-1000GB-1AER, GW-A1100-1A3ER, GB-6900B-1ER, GW-9200-1E, GWF-D1000B-1ER, GD-400-4ER, GD-X6900SP-1, GWX-8900C-3ER, GD-X6900SP-1JF, GD-X6900 SUPRA, MTG-S1000BD-5AER, GD-X6900FB-8, GW-M5610-1ER, MTG-G1000D-1A2ER, GWF-1000-1C, GWN-Q1000-1AER, GF-8250CM-2ER, GX-56BB-1DR, GA-100ST-2AER, GWX-8900B-7ER, GAW-100-1AER, MTG-S1000D-1AER, GPW-1000-4AER, GPW-2000-1AER, GPW-1000-1BER, GD-X6900CS-7CR, MTG-S1000D-1A4ER, GW-6900BC-1JF., GPW-1000TBS-1AER, MTG-S1000BD-1AER, MTG-S1000V-1AER, GD-X6900MH, GR-B100-1A3ER, GPR-B1000-1ER.

Instagram

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki! To jednak fajny zegar... miałem się z nim rozstać, ale jednak zdecydowanie zostaje!

IMG_3714.JPG

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam serdecznie,

bardzo podoba mi się gg-1000 i zdecydowałem się go kupić. Myślę o zamówieniu go na eglobal bo cena jest bardzo konkurencyjna. Zastanawiam się nad oryginalnością oferowanych tam produktów ( różnica w cenie jest spora). Po przeczytaniu tego wątku widzę, że sporo osób kupiło tam ten model. Mogłyby te osoby się wypowiedzieć na ten temat? Boje się utopić kasy. 

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.