Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
pk_kamil

Klub Miłośników Zegarków FORTIS

Rekomendowane odpowiedzi

Ale na jaki temat ma się ktoś wypowiedzieć? bo ja dalej nie rozumiem do końca o co pytasz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

I gdzie ma swój początek a gdzie koniec...

Dobra... Wychodzi na to, że w procesie produkcji podczas grawerowania nikt nie patrzy gdzie zaczyna się gwint i nie ustawia perfekcyjnie każdego dekla w tej samej pozycji aby po pełnym jego dokręceniu literki, grawer czy cokolwiek były w każdym zegarku w tym samym położeniu... Odwrotnie jeżeli gwint robiony jest jako pierwszy. Tak na logikę.

Edytowane przez Spatz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarmistrz twierdzi, że jednak ma, ale już sobie wszystko wyjaśniliśmy ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Ale (jak, pośrednio, powiedział Mazik) to chyba nie ma żadnego znaczenia dla czegokolwiek...? ;)

Dla czegokolwiek nie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarmistrz twierdzi, że jednak ma, ale już sobie wszystko wyjaśniliśmy ;)

i co?

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Głównie chodziło o ustalenie czy dekiel był ruszany. Przy zegarku przeznaczonym do pływania to raczej ważne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Wystarczy zrobic test szczelnosci... :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To zrobię obowiązkowo, nie zamierzam ryzykować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na koszt i odpowiedzialność sprzedającego :]

szczerze mówiąc myślałem, że mowa o nowym nabytku - stąd nie wiedziałem do końca po co komu widok ustawienia dekla...

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istotnie, dobrze myślałeś - mowa o nowym nabytku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem nie zabierać głosu, ale widzę z Krzysiem ciężka sprawa jest. Kupiłeś ode mnie nowy zegarek i stwierdziles ze twój zegarmistrz do którego nosisz niby wszystkie nabytki, stwierdził ze zegarek był otwieramy - na podstawie przesunięcia tego smiesznego dekla. Oczywiście nie podałeś mi namiarow to tego zegarmistrza po mojej prośbie. Nie skorzystales również z mojej propozycji odesłania zegarka i zwrotu kasy z mojej strony. Chciałeś natomiast 200 czy tam 400zł za rzekomą naprawę. Tylko czego? Nowego zegarka w filiach?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Miałem nie zabierać głosu, ale widzę z Krzysiem ciężka sprawa jest. Kupiłeś ode mnie nowy zegarek i stwierdziles ze twój zegarmistrz do którego nosisz niby wszystkie nabytki, stwierdził ze zegarek był otwieramy - na podstawie przesunięcia tego smiesznego dekla. Oczywiście nie podałeś mi namiarow to tego zegarmistrza po mojej prośbie. Nie skorzystales również z mojej propozycji odesłania zegarka i zwrotu kasy z mojej strony. Chciałeś natomiast 200 czy tam 400zł za rzekomą naprawę. Tylko czego? Nowego zegarka w filiach?

Wiedziałem, że to ma drugie dno... Traczu jak coś wal na PW znam biegłego w tej dziedzinie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spoko, dzięki. W razie czego na pewno skorzystam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Uwielbiam go daje koloryt fantasy trochę ;)

Po swoich doświadczeniach napisałbym więcej. LSD.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Traczu jak zwykle przeinaczyłeś fakty tylko nie wiem po co. Pominąłem Cię w dyskusji tylko dlatego żeby nie siać pogłosek. Odmówiłeś jakiejkolwiek współpracy bo wziąłeś kasę i masz klienta gdzieś. Ja sobie poradzę i jak wcześniej pisałem nic od Ciebie nie chcę. To tyle tytułem uczciwości. Ta wypowiedź kończy temat definitywnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zmienię temat, gdyż zrobiło się zbytnio gorąco i Moderator zaraz może wkroczyć, a nie taki miałem zamysł tworząc Klub Miłośników FORTISa.

Czy zna ktoś może dokładną i rzetelną historię tej jakże ciekawej i lubianej przez nas marki zegarkowej? Jeśli tak to poproszę o info, lina, etc.

Dzięki :)

Czas zmienia perspektywę

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Koledzy,

Znalazłem coś takiego: http://kraff.pl/fortis/5742-fortis-cockpit-one-automatic-7042118-l01.html , bardzo lubię piloty, poważnie się nad nim zastanawiam, szczególnie, że cena chyba nie najgorsza J. Niestety mam nikłe doświadczenie zegarkowe, a z fortisami to już w ogóle nie miałem do czynienia. Estetycznie mi się podoba, natomiast cała reszta (techniczna) jest dla mnie zagadką.  Może ktoś z Koleżeństwa miał/ma takowy i zechciałby podzielić się wiedzą? Bardzo wskazane byłyby zdjęcia, jak wygląda na nadgarstku, ja mam szczupłą rękę (17 cm) i obawiam, czy nie będzie dla mnie za duży.

Z góry dziękuję za pomoc  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Spatz

Fortis jakosciowo to pewniak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fortis jakosciowo to pewniak.

a mechanizm  2836-2? to "surowa" eta, czy ulepszają ją jakoś? Czy tylko dają napis na rotorze?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Normalna ETA z napisem na wahniku. Ale dobra ETA nie jest zła. Nie ma problemów z serwisem, a w obecnych czasach gdy większość producentów spoza SG stosuje Selitttę to nawet można się poczuć wyróżnionym ;-)

Wysłane z mojego F5321 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi