andrzejp1242 1144 #201 Napisano 3 Września 2020 Ręczne synchro jest proste , wciskasz prawy dolny i trzymasz aż "piknie" odłóż i nie ruszaj zegarkiem , pojawi się siła sygnału od L1 do L3 jeżeli się uda wyskoczy GET jeżeli nie ERR . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Robert74 569 #202 Napisano 3 Września 2020 Dziękuję, pomogło. Pozdrawiam 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #203 Napisano 20 Kwietnia 2024 To może ten temat warto odświeżyć ☺️ Moje GST-y Dobrałem zamiennik bransy (jakościowo identyczny) i siedzi elegancko bo niestety ori kajdan to koszt prawie nowego zegarka 😉 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1457 #204 Napisano 20 Kwietnia 2024 (edytowane) @tomaliusz Podeślij jak możesz skąd masz zamiennik bransolety? Edytowane 20 Kwietnia 2024 przez pazikk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #205 Napisano 21 Kwietnia 2024 7 godzin temu, pazikk napisał(-a): @tomaliusz Podeślij jak możesz skąd masz zamiennik bransolety? Właśnie udało mi się znaleźć ten świetny produkt na platformie AliExpress, zobacz! US $42.42 https://a.aliexpress.com/_EzC9dmL 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #206 Napisano 21 Kwietnia 2024 No szok, gdyby nie brak napisu na zapięciu i wewnątrz to jak Ori. Ale jakościowo wygląda super. Może będzie okazja zobaczyć na żywo kiedyś, choć możliwe że sam przetestuje polecajke 😉 a różnica w cenie heh, można kupić kilka 0 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #207 Napisano 25 Kwietnia 2024 Kolejny GST zawitał 😊 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #208 Napisano 26 Kwietnia 2024 (edytowane) Co się dzieje gdy GST używasz jak mudmaster'a 😁 pacjent miał problem braku działającego przycisku, wyglądało na problem z modułem ale okazało się że będzie to łatwiejsze i tańsze rozwiązanie. Trochę zabawy i gotowe można ponownie używać spokojnie 🙂 Edytowane 26 Kwietnia 2024 przez G-szok 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #209 Napisano 28 Kwietnia 2024 W dniu 26.04.2024 o 14:11, G-szok napisał(-a): Co się dzieje gdy GST używasz jak mudmaster'a 😁 pacjent miał problem braku działającego przycisku, wyglądało na problem z modułem ale okazało się że będzie to łatwiejsze i tańsze rozwiązanie. Trochę zabawy i gotowe można ponownie używać spokojnie 🙂 Dobra robota 👍 🥰 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #210 Napisano 3 Maja 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #211 Napisano 8 Maja 2024 Pachy na lato wjechały 😁 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz9a 20296 #212 Napisano 9 Maja 2024 @tomaliusz Jak dla mnie to czerwony fajniejszy 😄 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #213 Napisano 9 Maja 2024 (edytowane) Powinniśmy wspólna fotkę zrobić 🙂 a jeszcze drugi z innym kolorem czeka też 🙂 na ostatni element i wtedy przedstawienie Edytowane 9 Maja 2024 przez G-szok 5 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tofiks_th 13459 #214 Napisano 18 Maja 2024 Elo bracia gst😀. Ten oryginalny pasek strasznie sztywny, ale te chińskie gumy dają radę. Mam jeszcze nie odpakowane chińska branzolete, ale to na inny moment. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #215 Napisano 22 Maja 2024 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #216 Napisano 23 Maja 2024 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #217 Napisano 31 Maja 2024 ☢️🚁☢️🚁☢️🚁 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #218 Napisano 4 Czerwca 2024 Rodzinka w komplecie 🙂 7 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23164 #219 Napisano 9 Czerwca 2024 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #220 Napisano 15 Czerwca 2024 (edytowane) Hej hej, A podzielę się z wami kilkoma historiami z ostatnich dni/tygodni 🙂 Najpierw coś co generalnie przyszło mi do głowy dopiero jak zobaczyłem ogłoszenie używanego GST-W300G-1a2 forumowicza Krzysztof23. Bardzo dobra cena, brak dokumentów czy puszki więc idealny dawca na jakiś projekt. Po chwili zastanowienia się bardzo przypominał mi mojego GST-W100D-1a2 ale w wersji baby 🙂 i tak jakoś po lekkim targowaniu postanowiłem że może się pobawię i rzeczywiście zrobię z niego mniejszą wersję niebieskiego i jednego z moich ulubionych GST 🙂 Zegarek przyszedł, wymagał trochę kosmetyki, czyszczenia pod elementami no i zabieramy się za robotę. Odświeżenie bezela Malowanie liter bezela Malowanie podkładki bezela Szlifowanie i szczotkowanie górnej części koperty Satynowanie oraz polerowanie drobnych elementów górnej części koperty Szlifowanie szkiełka Przełożenie nowego paska To wszystko aby zegarek zmienił się tak: Ciekawe co o tym sądzicie, czy właśnie zepsulem nieodwracalnie jednego GST g-Shocka czy raczej fajny zabieg 🙂 jest w końcu unikat. Jeszcze tylko muszę poczytać teraz i nauczyć się gdzie znaleźć folie na LCD aby zrobić też niebieska i aby pasowały do siebie. W tej chwili jest tak: Dodatkowo natknąłem się także na mocno zniszczonego GST-B300S i długo myślałem czy się podejmować tego wyzwania, czy nie jest za dużo, czy rysy nie są już nieodwracalne, czy elementy bezela i koperty dadzą się wyprowadzić no i czy wogole będzie sprawny bo widać że chyba zaliczył upadek. Długo decyzja czekała aż wreszcie jednego dnia mówię sobie, cóż spróbujemy 🙂 Przyszedł i byłem jeszcze bardziej zszokowany, powiem wprost, masakra. No ale pieniądze wydane, nie mam nic do stracenia. Rozkrecony, umyty, zaczynamy ocenę. Generalnie koperta wymagała tylko delikatnych zabiegów, bezel już więcej. No więc Bezel szlif plus końcowe przetarcie dla klasycznego wyglądu Szkło pod papier 400, 800, 1000, 1500, 2000, 2500 i kilogramy tlenku ceru I cztery akumulatory wkrętarki 🙂 Na koniec koperta pod szczotkowanie i satynowanie Na koniec efekt Zachęcony efektami zaryzykowałem jeszcze raz szczególnie że sprzedałem ostatnio mojego gst-w300 i jakoś było mi go brak 🙂 no więc znalazlem takiego ogryzka Efekty końcowe jutro bo elementy schną 🙂 Będzie kolorowo 😉 Edytowane 15 Czerwca 2024 przez G-szok 9 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84851 #221 Napisano 16 Czerwca 2024 6 godzin temu, G-szok napisał(-a): Hej hej, A podzielę się z wami kilkoma historiami z ostatnich dni/tygodni 🙂 Najpierw coś co generalnie przyszło mi do głowy dopiero jak zobaczyłem ogłoszenie używanego GST-W300G-1a2 forumowicza Krzysztof23. Bardzo dobra cena, brak dokumentów czy puszki więc idealny dawca na jakiś projekt. Po chwili zastanowienia się bardzo przypominał mi mojego GST-W100D-1a2 ale w wersji baby 🙂 i tak jakoś po lekkim targowaniu postanowiłem że może się pobawię i rzeczywiście zrobię z niego mniejszą wersję niebieskiego i jednego z moich ulubionych GST 🙂 Zegarek przyszedł, wymagał trochę kosmetyki, czyszczenia pod elementami no i zabieramy się za robotę. Odświeżenie bezela Malowanie liter bezela Malowanie podkładki bezela Szlifowanie i szczotkowanie górnej części koperty Satynowanie oraz polerowanie drobnych elementów górnej części koperty Szlifowanie szkiełka Przełożenie nowego paska To wszystko aby zegarek zmienił się tak: Ciekawe co o tym sądzicie, czy właśnie zepsulem nieodwracalnie jednego GST g-Shocka czy raczej fajny zabieg 🙂 jest w końcu unikat. Jeszcze tylko muszę poczytać teraz i nauczyć się gdzie znaleźć folie na LCD aby zrobić też niebieska i aby pasowały do siebie. W tej chwili jest tak: Dodatkowo natknąłem się także na mocno zniszczonego GST-B300S i długo myślałem czy się podejmować tego wyzwania, czy nie jest za dużo, czy rysy nie są już nieodwracalne, czy elementy bezela i koperty dadzą się wyprowadzić no i czy wogole będzie sprawny bo widać że chyba zaliczył upadek. Długo decyzja czekała aż wreszcie jednego dnia mówię sobie, cóż spróbujemy 🙂 Przyszedł i byłem jeszcze bardziej zszokowany, powiem wprost, masakra. No ale pieniądze wydane, nie mam nic do stracenia. Rozkrecony, umyty, zaczynamy ocenę. Generalnie koperta wymagała tylko delikatnych zabiegów, bezel już więcej. No więc Bezel szlif plus końcowe przetarcie dla klasycznego wyglądu Szkło pod papier 400, 800, 1000, 1500, 2000, 2500 i kilogramy tlenku ceru I cztery akumulatory wkrętarki 🙂 Na koniec koperta pod szczotkowanie i satynowanie Na koniec efekt Zachęcony efektami zaryzykowałem jeszcze raz szczególnie że sprzedałem ostatnio mojego gst-w300 i jakoś było mi go brak 🙂 no więc znalazlem takiego ogryzka Efekty końcowe jutro bo elementy schną 🙂 Będzie kolorowo 😉 Pochwal się jeszcze zdjęciami w lepszej rozdzielczości ale wygląda to dobrze 😀nawet bardzo. 1 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Krzysztof23 25 #222 Napisano 16 Czerwca 2024 Hohohoo super robota już wiem do kogo będę wysyłał zapytania jak będę potrzebował pomocy ze swoimi G-schockami . 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #223 Napisano 16 Czerwca 2024 (edytowane) 3 hours ago, kornel91 said: Pochwal się jeszcze zdjęciami w lepszej rozdzielczości ale wygląda to dobrze 😀nawet bardzo. W sensie że bardziej z bliska zdjęcia pokazać ? Wrzucam zawsze w oryginalnym rozmiarze czyli kolarze mają po 5000x5000 a zwykle około 2800 pikseli 🙂 niektóre fotki są słabe bo ściągnięte z historii ogłoszenia, zapomniałem zrobić czasem po otrzymaniu dla dobrego efektu przed i po 🙂 stąd wyglądają jak wyglądają, łatwo rozpoznać które są ściągnięte niestety. Później coś bliżej na stojaku zrobię z ostatnim z moich prac choć niestety tam kolor jednak nie wyszedł Edytowane 16 Czerwca 2024 przez G-szok 0 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TomcioMiki 64023 #224 Napisano 16 Czerwca 2024 9 godzin temu, G-szok napisał(-a): Hej hej, A podzielę się z wami kilkoma historiami z ostatnich dni/tygodni 🙂 Najpierw coś co generalnie przyszło mi do głowy dopiero jak zobaczyłem ogłoszenie używanego GST-W300G-1a2 forumowicza Krzysztof23. Bardzo dobra cena, brak dokumentów czy puszki więc idealny dawca na jakiś projekt. Po chwili zastanowienia się bardzo przypominał mi mojego GST-W100D-1a2 ale w wersji baby 🙂 i tak jakoś po lekkim targowaniu postanowiłem że może się pobawię i rzeczywiście zrobię z niego mniejszą wersję niebieskiego i jednego z moich ulubionych GST 🙂 Zegarek przyszedł, wymagał trochę kosmetyki, czyszczenia pod elementami no i zabieramy się za robotę. Odświeżenie bezela Malowanie liter bezela Malowanie podkładki bezela Szlifowanie i szczotkowanie górnej części koperty Satynowanie oraz polerowanie drobnych elementów górnej części koperty Szlifowanie szkiełka Przełożenie nowego paska To wszystko aby zegarek zmienił się tak: Ciekawe co o tym sądzicie, czy właśnie zepsulem nieodwracalnie jednego GST g-Shocka czy raczej fajny zabieg 🙂 jest w końcu unikat. Jeszcze tylko muszę poczytać teraz i nauczyć się gdzie znaleźć folie na LCD aby zrobić też niebieska i aby pasowały do siebie. W tej chwili jest tak: Dodatkowo natknąłem się także na mocno zniszczonego GST-B300S i długo myślałem czy się podejmować tego wyzwania, czy nie jest za dużo, czy rysy nie są już nieodwracalne, czy elementy bezela i koperty dadzą się wyprowadzić no i czy wogole będzie sprawny bo widać że chyba zaliczył upadek. Długo decyzja czekała aż wreszcie jednego dnia mówię sobie, cóż spróbujemy 🙂 Przyszedł i byłem jeszcze bardziej zszokowany, powiem wprost, masakra. No ale pieniądze wydane, nie mam nic do stracenia. Rozkrecony, umyty, zaczynamy ocenę. Generalnie koperta wymagała tylko delikatnych zabiegów, bezel już więcej. No więc Bezel szlif plus końcowe przetarcie dla klasycznego wyglądu Szkło pod papier 400, 800, 1000, 1500, 2000, 2500 i kilogramy tlenku ceru I cztery akumulatory wkrętarki 🙂 Na koniec koperta pod szczotkowanie i satynowanie Na koniec efekt Zachęcony efektami zaryzykowałem jeszcze raz szczególnie że sprzedałem ostatnio mojego gst-w300 i jakoś było mi go brak 🙂 no więc znalazlem takiego ogryzka Efekty końcowe jutro bo elementy schną 🙂 Będzie kolorowo 😉 Woooow 👍👍👍 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
G-szok 4036 #225 Napisano 16 Czerwca 2024 Fotki lepszej rozdzielczości. No więc najpierw gst-w300 zmieniony: Fotki gst-b300s No i na koniec coś co niestety nie wyszło. Okazało się że kolor nie pasuje do paska który zamówiłem jakiś czas temu i będzie trzeba jednak użyć pasek innym razem. Próbowałem też z czarnym, z paskiem gst-210 taki mieniący się i na koniec już bez pomysłu jeszcze wrzuciłem mu bransoletę i chyba z bransa wygląda najlepiej. Tak czy inaczej czekam na dwa inne kolory pasków które mają się pojawić w tym tygodniu więc kolor też się zmieni, zdecyduje potem na jaki. W tym czasie będę szukać koloru pod ten błękitny pasek. No więc tak wyglądał zegarek jak się dostał do mnie: Tak wygląda po "lekkim spa" i zmianie kolorków: 6 Instagram: @dailygshocker Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach