Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

nickt

MR-G G1000dc czy MT-G G1000?

Rekomendowane odpowiedzi

Przepraszam ;)

Nie masz za co przepraszać - w sumie niby mam MT-G i też jestem zadowolony, ALE jak tak się nad tym zastanawiam to nie jestem taki pewien czy aby nie mógłbym być zadowolony bardziej :D MR-G wygląda obłędnie...

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

MR-G ma jeden ogromny plus nad MT-G (obojętnie czy S czy G), jest o niebo wygodniejszy.

Ponadto dla mnie jest idealny przez trzy cechy mechanizmu. Stoper kręci dużą sekundą, która wskazuje 1/20sek co lubię, ma GPS i ma podświetlenie....a to wszystko w kopercie mniejszej niż MT-G S1000. Ponadto uwielbiam taką kolorystykę.

Niestety MR-G ma też minusy..... tytan się palcuje....i się rysuje.....a już w ogóle na pierwszych ogniwach bransolety zaraz przy uszach - konstrukcyjnie to jest tak głupio zrobione że kilka razy wygniesz bransoletę do góry i masz te miejsca porysowane....oczywiście wysyłając zegarek wkładają dokładnie w te miejsca dodatkową folię zabezpieczającą....więc problem znany....poza tym, te casio super hiper tytany....rysują się tak samo jak każdy inny tytan.....

Poza tym wolałbym wskazania drugiej strefy czasowej w formie 12h a nie 24h....szczególnie, że jest to dla mnie istotna cecha...

ale......

Nie zamieniłbym go na nic. Efekt całego G w metalu i w tej kolorystyce jest dla mnie bezcenny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

.....a to wszystko w kopercie mniejszej niż MT-G S1000. ....

IMO to jest główna zaleta, na pewno wygodniejszy na co dzień niż MTG  :)

Jest piękny ale wolałbym go w stali.

Mimo wszystko mam problem z głowy bo za drogi dla mnie  :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super kolorystyka, fajna koronka i przyciski :) Jak dla mnie na nadgarstku wygląda lepiej niż MTG.

"Każdy ma swój wehikuł czasu -wspomnienia cofają w przeszłość, a marzenia przenoszą w przyszłość."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość ROLMEGA

Genialna głębia tarczy, bardzo ładny sikor, co prawda cały czas mam mieszane odczucia, g shock ze wskazówkami, jakoś mi to nie podchodzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedyś totalnie olewałem analogowe g-shocki-teraz mam dwa Giezy i myślę o kolejnym.Gusta się zmieniają.

GW 9110 , DW 5600c 901 , GW 9400 1er , DW 9052 1659 , GS 1050 B , GS 1150 , Casio 31 QR-12 ,GS 1200 B , DW 9000 1659 , Atlantic Worldmaster ,Tissot Antimagnetique , Zenith 28800 ,Orient patelnia, Orient tristar , Orient Ray 2 blue , DW 6900 x 2 , Orient Chrono Ace , Orient quartz ,Orient Triton I .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mrovka

to sie nazywa 'strzal w pysk' :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Takie 2 w 1 (MTG-S1000 i GPW-1000) zegarek wszystkomający i uniwersalny.

..."Wszys­tko jest możli­we. Niemożli­we po pros­tu wy­maga więcej cza­su"... Dan Brown

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dwa w jednym to mtg-g1000, a mrg to już inna bajka i klasa sama dla siebie :)

<p>amw-705d db-35h db-v300 g-2300 g-8900sc[mod] ga-110hc[mod] dw-6930a[mod] gb-x6900[mod] gw-6900b[mod] grx-5600ge gwx-5600c gwx-5600c[mod] gwx-8900b[mod] gw-9230[mod] g-9300[mod] gw-9430 gw-3000b[mod] gw-4000 gwn-1000b[mod] gwn-q1000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie, w oficjalnej dystrybucji w PL nie ma.. Da się kupić we wspomnianej tu cenie 8.500, albo cokolwiek blisko ? U mnie 2.500 Euro - i mniej nie ma opcji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.