Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Cusid

Emporio Armani

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich bardzo serdecznie. W kwestii zegarków jestem totalnym laikiem i nie wiem czy zegarki, które bym chciał kupić są oryginalne czy nie. Oczywiście pod chodzę do tematu na męski rozum, jeśli coś w sklepie kosztuje 1800zł a na allegro 350 to coś musi być nie tak. Interesują mnie dwa zegarki. Pierwszy to EMPORIO ARMANI AR5860. Ten zegarek najtaniej znalazłem za 700zł w promocji -25% na stronie egtime.pl jednak była to wyprzedaż i nie posiadają już takich zegarków. Znalazłem ten zegarek na allegro http://allegro.pl/zegarek-emporio-armani-ar5860-sklep-i6675871575.html i kosztuje on NIBY 500zł. Sprzedawca pisze, że " Wszystkie oferowane przez nas przedmioty są nowe. Produkty wystawione w naszych aukcjach pochodzą z legalnych źródeł Każdy wysyłany jest w firmowym pudełku z kompletem dokumentów dostarczonych przez dystrybutora." jednak wiadomo jak to jest, skoro potrafią podrobić zegarek to i inne rzeczy też.

EDIT: Otrzymałem wiadomość odnośnie zegarka AR5860 od sprzedającej "Witam Tak oczywiście oryginalny. Zegarki które są przez nas sprzedawane zamawiane są u producenta Fossil Group."

Chciałbym uzyskać informację co o tym myślicie.

Zastanawiam się jeszcze nad zakupem zegarka EMPORIO ARMANI AR2448. Znalazłem go na stronie http://www.timea.pl/emporio-armani-ar2448.html za 710zł. Wygląda w miarę pewnie ale nigdzie w opisie nie widzę wpisu, że jest ORYGINALNY. Wysłałem zapytanie i czekam na odpowiedź ale chciałbym zapytać o zdanie o oba zegarki kogoś, kto ma po prostu o tym jakieś pojęcie. Z góry dziękuję za każdą pomoc. Pozdrawiam serdecznie! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć, raczej nikt tutaj nie poradzi Ci zakupu zegarka Armaniego (moim zdaniem i oryginały i podróbki wyglądają podobnie). Jeśli chodzi o pierwszy to bym odpuścił (jest napisane, że nowe, ale nie oryginalne, a sprzedawca ma zegarki, które lubią być podrabiane). Drugiego sklepu nie znam, ale radzę nie kupować Armaniego. W tej cenie można naprawdę fajniejszy i lepszy zegarek kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witaj. Dziękuję bardzo za wiadomość. Przeczytałem jakieś tematy odnośnie Armaniego i widzę, że ludzie właśnie nie polecają tych zegarków. Bardzo podoba mi się wygląd tych 2 zegarków i strasznie się na nie napaliła + nie ukrywam, że lubię tę markę. Właśnie najbardziej intryguje mnie to o czym napisałeś, że nie ma klarownego wpisu, że jest to zegarek ORYGINALNY a jedynie, że nowy - jak na większości aukcji. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chcesz mieć oryginalny zegarek tej firmy, to lepiej odwiedź stacjonarny sieciowy sklep, który tym handluje. w necie jest masa podrób. chociaż moim zdaniem lepiej sobie Casio nabyć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tych pieniądzach ja bym radził kupić normalny zegarek.

Jakieś seiko na przykład.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję za rady ale mimo wszystko i tak zostanę przy EA ze względu na design, który mi się bardzo podoba. Zależy mi tylko na opinii odnośnie tych 2 zegarków  :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dostałem wiadomość od alegrowiczki, która sprzedaje EA AR5860 "Witam Tak oczywiście oryginalny. Zegarki które są przez nas sprzedawane zamawiane są u producenta Fossil Group." Czy brzmi to wiarygodnie? O co mogę jeszcze zapytać aby mieć pewność, że jest to na pewno produkt oryginalny? Z tego co mi wiadomo to Fossil Group jest autentycznym dystrybutorem zegarków Emporio?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli jesteś zdecydowany kupić EA, ze względu na wygląd, to ja to rozumiem i forum jest właśnie po to, aby nie oceniać, tylko pomóc :) Co mogę doradzić, to zapytać o nazwę firmy, która jest gwarantem i nazwę firmy dystrybutora. Widziałem, że EA sprzedaje zegarmistrz Doliński, a ten przedsiębiorca, z racji renomy, dołoży staranności aby nie sprzedawać podróbek. Możesz napisać do Dolińskiego z pytaniem, kto jest dystrybutorem i gwarantem marki EA w Polsce. Jeśli mieszkasz w okolicach Wrocławia, albo masz możliwość przyjazdu, to są tu dwa punkty tego Zegarmistrza. ewentualnie dowiedz się tego w którymś z outletów marki Swiss, są one w większych miastach. 

A co do trwałości tych zegarków, to poszukaj na forum wypowiedzi kolegów, którzy zakupili zegarek tej marki, ewentualnie załóż temat w dziale Przed zakupem. Dobrze jest skorzystać z wiedzy i doświadczenia innych, aby wybór był dobry, tzn. zegarek dawał zadowolenie.... Nie tylko designem, ale przede wszystkim działaniem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za fajną opinie! Na ten zegarek EA5860 mam 14 dni na zwrot po otrzymaniu go i czy jeśli udam się do zegarmistrza to będzie on w stanie stwierdzić autentyczność czy zegarmistrz raczej nie ma odpowiednich kompetencji do tego i należy się udać się w inne miejsce? Dodam, że jestem z Łodzi więc pewnie takie miejsce by się u nas znalazło jednak tak jak wspomniałem, jestem totalnym laikiem. Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma sprawy ;) Istnieje pewne ryzyko, że zegarmistrz odpowie: "Nie wiem, nie znam się, zarobiony jestem", bo po pierwsze, nie zechce wziąć odpowiedzialności za opinię, a po wtóre, nie należy to do jego obowiązków. Możesz teraz sprawdzić, gdzie masz autoryzowany punkt serwisowy zegarków EA i tam podejść z zakupionym zegarkiem w okresie 14 dni od zakupu. Możesz podejść do outletu SWISS i porównać Twój model z ich, jeśli oczywiście mają taki sam, co też uprzednio bym sprawdził (tj. przed zakupem). 

Jeśli zaś kupisz, a po jakimś czasie od zakupu okaże się, że to podróbka, to wygrasz proces (o ile prawidłowo sformułujesz roszczenie i wykonasz czynności wymagane prawem) o odstąpienie od umowy z powodu niezgodności zegarka z zapewnieniami sprzedawcy - o ile zechcesz poświęcić na to czas i pieniądze.... 

A na koniec rada wujka dobra rada ;) tj. nie kieruj się emocjami przy zakupie, tylko na trzeźwym osądzie. Ilekroć "napalałem" się na jakiś zakup, to często okazywało się, że emocje zaburzyły osąd i w efekcie nie byłem zadowolony. Osobiście uważam, że nie ma jednego, jedynego wyjątkowego zegarka, poświęcając nieco czasu, dyskutując na forum, znajdziesz inny zegarek, może nawet o wiele lepszy i w tej samej cenie. Skorzystaj z doświadczenia forumowiczów, tutaj jest naprawdę wielu specjalistów :)

Acha na prawdziwy koniec ostatnia uwaga praktyczna: dobrze obejrzeć zegarek fizycznie, gdzieś w outlecie (jeśli nie chcesz potem bawić się w odsyłanie). Zdjęcia różnią się od rzeczywistości, podobnie jak nasze wyobrażenie o zegarku, na podstawie zdjęć. Na przykład lorusy są większe i bardziej błyszczące w realu niż na zdjęciach. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I tak zrób :) Jakość będzie ciut lepsza i zostanie na piwo.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamówiłem już Emporio Armani AR5860, mam tylko nadzieję, że się nie przejadę. Musze poszukać miejsca w Łodzi gdzie mogę ustalić oryginalność tego zegarka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obawiam się, że nie będzie to takie proste. Poczytaj sobie o Fossil Group Poland. Bardzo tajemnicza firma.

Pozdrawiam

Piotr

Tolerancja musi być nietolerancyjna wobec nietolerancji. Němec z Královce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie napisałem nawet do nich maila. Ciężko mi było wyszukać opinie na temat tej firmy, jedynie jakieś wpisy na blogach itd reklamujące.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co mi wiadomo to Fossil Group jest autentycznym dystrybutorem zegarków Emporio?

Producentem. EA, tak samo jak Michael Kors itp nie robią zegarków sygnowanych ich marką. Wszystko robi Fossil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Więc jest spora szansa, że jest to naprawdę oryginalny zegarek?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli robi to Fossil, to sprawdź najpierw, czy kopertę masz stalową (aczkolwiek w tej cenie powinna być ze stali), czy ze stopu. Nie sugeruj się opisami na stronie sprzedawcy, tylko przeczytaj na deklu. Jeśli masz st. steel albo all stainless steel, to powinna być ze stali. Napis stainless steel back oznacza, że stalowy jest tylko dekiel i koperta za ok. dwa lata może nabyć wżerów od potu. 

Z tego, co wiem, to lorus każdy swój chronograf umieszcza w stalowej kopercie - miałem kilka chrono tej firmy (nadal mam jeden) i każdy był stalowy, mimo, że cena żadnego nie przekroczyła 320 zł (a za większość zapłaciłem poniżej 300 zł).

Lorus stosuje mechanizmy seiko, nie wiem, jakie stosuje Fossil.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli kiedykolwiek dostałbym pomroczności jasnej, czy innej choroby filipińskiej i skusiłbym się na EA, to na pewno bym tego nie zamówił w necie. Jest bardzo duże prawdopodobieństwo kupienia podróby ( choć ona może być lepiej wykonana od oryginału :)).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie dotarł do mnie zegarek. Wszystko wygląda w porządku, bardzo mi się wizualnie podoba. Wieczorem wrzucę screeny do wglądu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napisałem do FOSSIL GROUP odnośnie potwierdzenia oryginalności zegarka i oto odpowiedź jaką otrzymałem:

"Dzień dobry,

dziękujemy za Pana zapytanie i cieszymy się, że chciałby Pan sprawdzić zaufane źródła zakupu Pana zegarka :)
Firma ta nie figuruje w naszym systemie identyfikacji Klientów. Być może sprzedawca ten zaopatrzył się w zegarki od poprzedniego dystrybutora, czyli firmy o nazwie Anyro, lecz warto o to zapytać bezposrednio u sprzedawcy, ponieważ my niestety nie będziemy mieli o tym informacji.
Wskazówką dla dalszych Pana poszukiwań zegarka marzeń może być to, że żaden z naszych akredytowanych Klientów, zaopatrujących się z naszego magazynu, nie wystawia swoich produktów na platformach typu Allegro - właśnie dlatego, by nie budzić wątpliwości co do oryginalności sprzedawanych produktów. Portal Ceneo naszych Klientów opatruje flagą 'FOSSIL GROUP", dzięki temu łatwo zidentyfikować tych sprzedawców, którzy z nami aktualnie współpracują.
W przypadku dalszych pytań pozostaję do dyspozycji.
Pozdrawiam,
Miriam Czakon"

Czy jeśli zdjąłem folie oraz metkę z zegarka to nie mam możliwości odesłania już zegarka w ciągu 14 dni?
Czy mając POTWIERDZENIE ORYGINALNOŚCI zegarka na 2 różnych mailach i powoływanie się na zakup od firmy FOSSIL GROUP można to uznać jako celowe wprowadzanie klienta w błąd ( celowe okłamywanie ), paserstwo i można szukać sprawiedliwości na drodze sądowej w razie nie przyjęcia towaru przez sprzedawce? Wysłałem maila od FOSSIL GROUP do sprzedającej zegarek i czekam na jej ustosunkowanie się w tej sprawie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego podsyłam film tego modelu kupionego na Aliexpress możesz porównać ze swoim 

Jeśli jesteś pewien że to podróbka zadzwoń do sprzedawcy i zażądaj zwrotu. Zegarek zapewne ma certyfikat Armani, w internecie możesz poszukać jak odróżnić oryginał od podróbki. Kiedyś o tym czytałem

hqdefault.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki bardzo za odpowiedź! Nie wiem czy jest to podróbka ale FOSSIL nie ma w bazie owego klienta co jest dla mnie podejrzane. Odnośnie filmiku to od razu jak dotrę do domu po pracy to sprawdzę. W tej chwili sprawdziłem certyfikat pod światłem i szczerze mówiąc to ledwo widać te literki, muszę nim obracać żeby je zobaczyć więc to chyba dobry znak.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim literki są wypukłe tak jak na banknocie, Jak patrzysz pod odpowiednim kątem widać dodatkowe napisy Giorgio Armani miedzy tymi widocznymi napisami. Napis CERTIFICATO DI AUTENTICITA  tez wypukły jak na banknocie ale troszkę mniej.

1.jpg

2.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.