Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Cusid

Emporio Armani

Rekomendowane odpowiedzi

Od razu widać ,że papiery sa inne /nadruk, inna czcionka .inny kształt liter i cyfr/

ale w tym przypadku  oba mogły być zrobione w tej samej fabryce  ^_^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest jak się nie słucha zorientowanych i kupuje gadzet reklamowy zamiast zegarka.

Całe te Armani to badziewie dla nieznajacych tematu, przewaznie mlodych ludzi otumanionych sławą wloskiego producenta majtek G Armaniego....

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak to jest jak się nie słucha zorientowanych i kupuje gadzet reklamowy zamiast zegarka.

Całe te Armani to badziewie dla nieznajacych tematu, przewaznie mlodych ludzi otumanionych sławą wloskiego producenta majtek G Armaniego....

Przeczytałem kilka tematów, gdzie byłeś pewien, że coś jest podróbką a okazywało się inaczej więc Twojego zdania akurat nie biorę pod uwagę bo po Twoich postach wnioskuję, że nie masz pojęcia w większości ale chcesz błysnąć chociaż w zasadzie nie dziwi mnie to, skoro nawet nie potrafisz czytać ze zrozumieniem o co dokładnie chodzi w tym temacie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)

Masz rację, z tego powodu nabyłeś, i dopytujesz o zegarek z logo firmy produkujacej majtki i perfumy.

Radosci z uzytkowania życze.

A chodzi o to :

A więc się naciąłem i kupiłem bubel?

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze kupiłem zegarek, który mi się bardzo podobał jeśli chodzi o wygląd, nie interesuje mnie czy w tej cenie bym dostał jakiś lepszy chociaż wiem, że na pewno by tak było a po drugie ja po prostu bardzo lubię tę markę, mam wiele rzeczy tej firmy natomiast pewnie gdybym znalazł zegarek innej firmy, który miałby taki sam design a byłby tańszy i lepszy to na pewno bym się na niego zdecydował. Tak jak napisałem, ja jestem laikiem, patrze tylko na wygląd zegarka. Nie jest mnie stać - albo inaczej, nie potrafię oszczędzać - aby kupić zegarek ze sklepu za 1800zł więc szukałem okazji. Znalazłem wcześniej ten zegarek ze sklepu za 700zł w promocji ale niestety była wyprzedaż i się spóźniłem. I chyba od tego jest forum aby dopytać skoro otwarcie twierdzę, że się kompletnie nie znam na zegarkach. Jedyną informację jaką chciałem uzyskać to to czy jest to faktycznie zegarek oryginalny a teraz dodatkowo doszło kilka innych aspektów, o które pytam, to wszystko :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem.

Z tego powodu udzielono Ci informacji, że 'oryginalny' zegarek tej marki w większosci przypadków niewiele się rózni od podróbki.

Ty podjąłeś ryzyko, choć koledzy przestrzegali.

Rozumiem tez ze nie potrafisz oszczędzać, nie Ty jeden :), więc moze kup zegarek na raty jesli istnieje taka możliwość.

Innym wyjsciem jest przegladanie forumowego bazarku-i ogloszenie na forum ze jestes zaiteresowany kupnem takiego modelu.

Pozdrawiam, Marek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego kupiłeś gówno i jeszcze masz pretensje. 

Miej nadzieję że pochodzi jakiś czas.

Tu wszyscy odradzą zakup zegarków firm odzieżowych bo każdy wie że to marna jakość jest.

Napisz ile on Ciebie kosztował finalnie i gdzie go nabyłeś?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jakieś pretensje? Ja po prostu chciałbym aby ktoś kto się zna na temacie powiedział mi czy zakupiłem zegarek oryginalny czy nie bo ja nie jestem w stanie tego stwierdzić :) Finalnie zapłaciłem za niego 489zł. Właśnie otrzymałem wiadomość od allegrowiczki odnośnie mojego maila do FOSSIL GROUP.

"Witam tak oczywiscie zamawiając zegarki np armaniego w Polsce W fossil Group musielibyśmy sprzedawać w cenie o około 300zł wyższej a zegarki które sprzedajemy zamawiamy w uk bezposrednio z fabryki. A sprzedawcy którzy sprzedają w Polsce zegarki zamawiane z naszego kraju to firmy takie jak Swiss Apart KRuk"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam jakieś pretensje? Ja po prostu chciałbym aby ktoś kto się zna na temacie powiedział mi czy zakupiłem zegarek oryginalny czy nie bo ja nie jestem w stanie tego stwierdzić :) Finalnie zapłaciłem za niego 489zł. Właśnie otrzymałem wiadomość od allegrowiczki odnośnie mojego maila do FOSSIL GROUP.

"Witam tak oczywiscie zamawiając zegarki np armaniego w Polsce W fossil Group musielibyśmy sprzedawać w cenie o około 300zł wyższej a zegarki które sprzedajemy zamawiamy w uk bezposrednio z fabryki. A sprzedawcy którzy sprzedają w Polsce zegarki zamawiane z naszego kraju to firmy takie jak Swiss Apart KRuk"

kupiłeś przez allegro?

dostałeś paragon?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupiłeś przez allegro?

dostałeś paragon?

Tak, kupiłem przez allegro i otrzymałem paragon. Przekonało mnie do zakupu to, że nie sprzedawała tego jakby osoba prywatna tylko firma i mogłem także uzyskać fakturę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jak kupiłeś na allegro to możesz spokojnie go odesłać i muszą zwrócić kasę łącznie z kosztem wysyłki.

tylko proponuje najpierw poinformować sprzedawcę że chcesz to zrobić jak się zgodzi bez problemu to ok.

A jak problemy robić będzie to napisz im że pójdziesz po zaświadczenie od zegarmistrza że to tandetna podróbka i sprawa wyląduję na policji.

i zgłoś też allegrowcom że zwrotu nie chce przyjąć to pewnie konto im zawieszą.

oddaj to i kup porządny zegarek szwajcarski za tą kwotę wiele znajdziesz fajnych zegarków

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie rozumiem dlaczego chcesz za mnie decydować co mam kupić a co nie skoro wyraźnie napisałem, że zależy mi tylko i wyłącznie na tym zegarku. Nie znalazłem do tej pory żadnego zegarka, który by mi się tak spodobał jak ten - no może oprócz LORUSA wspomnianego wcześniej - ale i tak EA podoba mi się znacznie bardziej. Ty patrzysz na zegarek zupełnie inaczej niż ja, mi zależy jedynie na tym żeby kolorystycznie mi się podobał i był oryginalny, nic więcej a Ty zapewne widzisz w zegarku coś więcej i masz większe wymagania niż ja :) Z tego co napisałeś rozumiem, że uważasz, że nie jest to oryginalny egzemplarz?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no może z porządnością przesadziłem, ale na pewno w porównaniu do obecnego zakupu będą super.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

... ja jestem laikiem, patrze tylko na wygląd zegarka... I chyba od tego jest forum aby dopytać skoro otwarcie twierdzę, że się kompletnie nie znam na zegarkach.

Więc pozwól, że zacytuję 3 pierwsze odpowiedzi jakie otrzymałeś:

Cześć, raczej nikt tutaj nie poradzi Ci zakupu zegarka Armaniego (moim zdaniem i oryginały i podróbki wyglądają podobnie). Jeśli chodzi o pierwszy to bym odpuścił (jest napisane, że nowe, ale nie oryginalne, a sprzedawca ma zegarki, które lubią być podrabiane). Drugiego sklepu nie znam, ale radzę nie kupować Armaniego. W tej cenie można naprawdę fajniejszy i lepszy zegarek kupić.

jeśli chcesz mieć oryginalny zegarek tej firmy, to lepiej odwiedź stacjonarny sieciowy sklep, który tym handluje. w necie jest masa podrób. chociaż moim zdaniem lepiej sobie Casio nabyć.

W tych pieniądzach ja bym radził kupić normalny zegarek.

Jakieś seiko na przykład.

Jeśli to Ci nie dało nic do myślenia, to pretensje możesz mieć tylko do siebie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cusid prawdopodobnie nie uda Ci się ustalić w sposób niebudzący wątpliwości, czy to jest oryginalny produkt. Chyba, że sprzedający tego dowiedzie (Faktury Vat, łańcuch dostaw). Ale pewnie tego nie zrobi.

Stąd drugim rozwiązaniem będzie odstąpienie od umowy, według ustawowych kryteriów. Zrób wcześniej jego fotki dokładne, napisz oświadczenie o odstąpieniu podaj dane do zwrotu kasy, termin zwrotu i odeślij go. Nie podawaj przyczyn. Napisz że odsyłasz w stanie niezmienionym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Cusid prawdopodobnie nie uda Ci się ustalić w sposób niebudzący wątpliwości, czy to jest oryginalny produkt. Chyba, że sprzedający tego dowiedzie (Faktury Vat, łańcuch dostaw). Ale pewnie tego nie zrobi.

Stąd drugim rozwiązaniem będzie odstąpienie od umowy, według ustawowych kryteriów. Zrób wcześniej jego fotki dokładne, napisz oświadczenie o odstąpieniu podaj dane do zwrotu kasy, termin zwrotu i odeślij go. Nie podawaj przyczyn. Napisz że odsyłasz w stanie niezmienionym.

Dziękuję bardzo za odpowiedź, o to mi dokładnie chodziło aby ktoś określił czy jest to podróbka lub czy można to w jakiś sposób określić! :)

Więc pozwól, że zacytuję 3 pierwsze odpowiedzi jakie otrzymałeś:

Jeśli to Ci nie dało nic do myślenia, to pretensje możesz mieć tylko do siebie.

Widzę, że "typowy Mirek" w tym przypadku to nie tylko puste słowa :)

Mirku, czytanie ze zrozumieniem się kłania. NIE INTERESUJE MNIE czy znajdę w tej cenie lepszy zegarek tylko czy ten, który zakupiłem jest podróbką i czy da się to w ogóle ustalić. Żadna z wypowiedzi, które przytoczyłeś nie odpowiada na moje pytanie a jedynie namawia mnie do kupna czegoś innego. Zegarek, który pewnie by Ci się spodobał i kosztowałby 10 tysięcy dla mnie wyglądałby jak bubel i nigdy w życiu bym go nie kupił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy jeśli zdjąłem folie oraz metkę z zegarka to nie mam możliwości odesłania już zegarka w ciągu 14 dni?

Sklep internetowy nie może uzależniać odstąpienia przez konsumenta od umowy zawartej na odległość od zwrotu towaru w oryginalnym opakowaniu, które nie jest przedmiotem sprzedaży, a służy jedynie do zabezpieczenia produktu.

Jest wskazane jednak, aby w miarę możliwości zwracana rzecz była zapakowana w oryginalne pudełko. Należy bowiem pamiętać, że konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy, jeżeli korzystał z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia jej charakteru, cech i funkcjonowania (uwaga – konsument nie ponosi tej odpowiedzialności, jeżeli przedsiębiorca nie poinformował go o możliwości i terminie odstąpienia od umowy oraz istnieniu formularza, za pomocą którego się tego dokonuje).

Zdjęcie folii raczej mieści się w granicach zwykłego zarządu. Zapewne dot. to również metki. Przy czym w przypadku np. ubrań ścięcie metek będzie się wiązało z obowiązkiem zapłaty odszkodowania. mamy tutaj do czynienia z przepisem gumą. Niedookreślonym.

Ponadto należy mieć na uwadze, że w określonych przypadkach naruszenie zapieczętowanego opakowania uniemożliwia odstąpienie od umowy na odległość. Dotyczy to rzeczy związanych ze zdrowiem lub higieną oraz nagrań dźwiękowych/wizualnych albo programów komputerowych.

(podstawa prawna: art. 34 ust. 1 i 4, art. 38 pkt 5 i 9 ustawy o prawach konsumenta)

Gd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sklep internetowy nie może uzależniać odstąpienia przez konsumenta od umowy zawartej na odległość od zwrotu towaru w oryginalnym opakowaniu, które nie jest przedmiotem sprzedaży, a służy jedynie do zabezpieczenia produktu.

Jest wskazane jednak, aby w miarę możliwości zwracana rzecz była zapakowana w oryginalne pudełko. Należy bowiem pamiętać, że konsument ponosi odpowiedzialność za zmniejszenie wartości rzeczy, jeżeli korzystał z niej w sposób wykraczający poza konieczny do stwierdzenia jej charakteru, cech i funkcjonowania (uwaga – konsument nie ponosi tej odpowiedzialności, jeżeli przedsiębiorca nie poinformował go o możliwości i terminie odstąpienia od umowy oraz istnieniu formularza, za pomocą którego się tego dokonuje).

Zdjęcie folii raczej mieści się w granicach zwykłego zarządu. Zapewne dot. to również metki. Przy czym w przypadku np. ubrań ścięcie metek będzie się wiązało z obowiązkiem zapłaty odszkodowania. mamy tutaj do czynienia z przepisem gumą. Niedookreślonym.

Ponadto należy mieć na uwadze, że w określonych przypadkach naruszenie zapieczętowanego opakowania uniemożliwia odstąpienie od umowy na odległość. Dotyczy to rzeczy związanych ze zdrowiem lub higieną oraz nagrań dźwiękowych/wizualnych albo programów komputerowych.

(podstawa prawna: art. 34 ust. 1 i 4, art. 38 pkt 5 i 9 ustawy o prawach konsumenta)

Gd

Bardzo Ci dziękuję za tą odpowiedź. W takim razie mam 14 dni na zwrot. Opłacalne jest zanoszenie tego zegarka w celu sprawdzenia jego oryginalności do jakiegoś zegarmistrza? Duże wiążą się z tym koszta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego, ja Cię nie znam i nie podejmuję się określania Twojego portretu psychologicznego. Więc proponuję vice versa, bez personalnych podchodów :)

Odeślij ten zegarek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo Ci dziękuję za tą odpowiedź. W takim razie mam 14 dni na zwrot. Opłacalne jest zanoszenie tego zegarka w celu sprawdzenia jego oryginalności do jakiegoś zegarmistrza? Duże wiążą się z tym koszta?

Podejrzewam, że to niewiele może pomóc. Zegarmistrz co najwyżej powie co to za mechanizm i z czego jest wykonana koperta. W tego typu zegarku taki sam mechanizm może być stosowany w oryginale i podróbce.

Bystry zegarmistrz udzieli w miarę wymijającej odpowiedzi, a mniej bystry może bateryjkarz powie co ma w głowie. Nie ponosząc z tego tytułu żadnej odpowiedzialności. Chyba, że uderzysz do zegarmistrza, który sprzedaje takie zegarki i takie modele. Ale to też loteria.

Jedynie sprzedający jest w stanie udowodnić Ci oryginalność.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem jeśli odeślesz zegarek i powiadomisz sprzedawcę że twierdzisz że to podróbka sprzedawca może zażądać od Ciebie jakiegoś potwierdzenia np opinii przedstawiciela tej marki itp. Wiec najbezpieczniej będzie jak odstąpisz od umowy kupna bez zbędnych ceregieli. Masz takie prawo  w ciągu 14 dni. Powiadom sprzedawcę ze zwracasz towar (np jest za duży za mały) wypełnij formularz i odeślij towar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dziękuję bardzo za odpowiedź, o to mi dokładnie chodziło aby ktoś określił czy jest to podróbka lub czy można to w jakiś sposób określić! :)

Mirku, czytanie ze zrozumieniem się kłania. NIE INTERESUJE MNIE czy znajdę w tej cenie lepszy zegarek tylko czy ten, który zakupiłem jest podróbką i czy da się to w ogóle ustalić. Żadna z wypowiedzi, które przytoczyłeś nie odpowiada na moje pytanie a jedynie namawia mnie do kupna czegoś innego. Zegarek, który pewnie by Ci się spodobał i kosztowałby 10 tysięcy dla mnie wyglądałby jak bubel i nigdy w życiu bym go nie kupił.

przecież oprócz sugestii, że A to marny wybór, poradziłem Ci, że Armaniego, jak chce się go mieć, należy kupić w SKLEPIE STACJONARNYM jakiejś sieci, która tym handluje. nie miałbyś teraz dylematu, nie zastanawiałbyś się, czy nie utopiłeś szmalu w podróbie.

po prostu Armaniego na kwarcowym werku, z nieskomplikowaną tarczą i kopertą, łatwo wiernie podrobić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.