Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Eva

Glashutte czy warto

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie i Panie

Naszła mnie chęć na zakup niemieckiej myśli technicznej. Proszę o opinie poniższego:

https://www.olx.pl/i2/oferta/niemiecki-zegarek-glashutte-CID87-IDkjtWM.html

Rozmawiałam z Panem od tego zegarka, mówi ze piękny ze w super stanie i ze przegląd miał 2 lata temu.

Na bazarku niestety Glashutte nie pojawiają się .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zegarek z DDR ale wcale nie znaczy to, że przez to jakiś zły. Niemcy pod ruską okupacją to nadal byli Niemcy i robili porządne rzeczy. Resztę kolega napisał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

brakuje sekundnika. cena bez rewelacji, w przegląd wątpię, bo by ktoś zmienił szkło, a to jest ewidentnie stare. odpuściłbym.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo dziękuję, zwłaszcza koledze Hrabiemu, że też ja nie zauważyłam braku sekundnika. Teraz zadałam pytanie sprzedającemu i oddzwonił nawet, mówiąc, że sekundnik mu się pokrzywił przy zakładaniu szkiełka, ale już jest drugi sekundnik założony przez zegarmistrza. Gdy poprosiłam o zdjęcie  powiedział, że jestem dziwolągiem...

I jak tu kupować zegarki jak się jest dziwolągiem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jest ich dużo na allegro, w lepszym stanie i chyba podobnie cenowo.Poszukaj bo za te same albo nie wiele większe pieniądze możesz mieć kompletny zegarek w dobrym stanie. Niedawno widziałem kilka w licytacji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO nie opłaca się płacić większych pieniędzy ze te zegarki, nawet w dobrym stanie. Niestety, ale nazwa, która kojarzy się z nową luksusową drożyzną, podbiła cenę enerdowskich Glashutte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie ta nazwa nie kojarzy się z żadną luksusową drożyzną, tylko moim własnym Glashutte, rocznik 1973 ...
To bardzo dobre i trwałe zegarki. Co do ceny ... niech każdy płaci tyle, ile uważa ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tobie się nie kojarzy, ale wielu allegrowiczom już tak. I to winduje cenę. Czy bdb i trwałe? Zostało ich sporo, wiec pewnie tak. Sam też mam dobre doświadczenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No cóż , skoro za Atlantiki płaci się" dziś od kilkuset do ponad 1000 PLN nie tylko u zegarmistrza z forumową reputacją...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Atlantiki są przepłacane dramatycznie, to prawda :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.