pawelb29 802 #1451 Napisano 24 Lipca 2018 (edytowane) No właśnie , poza kilkoma wyjątkami.Nie porównujemy wszak do m-forca czy Sumo.Doxa Sub to nawet tańsza jest.Bardziej jednak mi chodziło o tzw pierwszy wybór a nie bezpośrednie porównanie do konkretnych modeli. Edytowane 25 Lipca 2018 przez pawelb29 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3139 #1452 Napisano 24 Lipca 2018 Jak doskonale wiesz, ZRC jest praktycznie nieznane, nawet wśród zegarkowych zapaleńców. Trudno oczekiwać, aby nowicjusz pochylił się nad takim egzemplarzem. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1453 Napisano 24 Lipca 2018 ZRC jest znane tak jak większość microbrandów , czyli tak jak słusznie zauważyłeś , prawie wcale. Do tego cena , która skutecznie studzi zapał wielu potencjalnych klientów. W tym budżecie można kupić produkt dużo bardziej znanego producenta. Z drugiej strony widać ze nadal funkcjonują więc znajdują odbiorców. Nowicjusz zapewne nie będzie rozpatrywał zakupu zegarka tego producenta , podejrzewam wręcz ze i bardziej zaznajomiony z rynkiem klient , bardzo mocno zastanowi się nad takim zakupem. To nie jest 500 $ czy nawet 1000 $ jak za większość produktów microbrandów. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #1454 Napisano 24 Lipca 2018 Zrc North Pole to edycja z kickstartera, która na eBay-u osiąga wprost zawrotne ceny, co najmniej x3 wyjściowej ceny, ładny lecz te ceny to chyba lekka przesada 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7670 #1455 Napisano 24 Lipca 2018 popyt winduje cenę, ludzie się poznali... Wytwórca nie psuje rynku doklepaniem kolejnych egzemplarzy, to i trzymają cenę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #1456 Napisano 24 Lipca 2018 Z dwóch, które obserwowałem żaden się oficjalnie nie sprzedał, podejrzewam, że to raczej na niskiej podaży ktoś próbuje zarobić, 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7670 #1457 Napisano 24 Lipca 2018 Ale to jego zbójeckie prawo... Jak się znajdzie goopi, co kupi...? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #1458 Napisano 25 Lipca 2018 @ rado sKawał zegara , świetny jest tak z ciekawości , ile to cacko waży? Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #1459 Napisano 25 Lipca 2018 Niecałe ćwierć kilo, nie jest źle, miałem takie powyżej 300g. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #1460 Napisano 25 Lipca 2018 Jak doskonale wiesz, ZRC jest praktycznie nieznane, nawet wśród zegarkowych zapaleńców. Trudno oczekiwać, aby nowicjusz pochylił się nad takim egzemplarzem. ZRC to kultowy brand wśród miłośników diverów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rado s 33 #1461 Napisano 25 Lipca 2018 Tylko ciekawe, jak się to nosi, bo na zdjęciach wygląda mocno plaskaty. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1462 Napisano 25 Lipca 2018 Zrc North Pole to edycja z kickstartera, która na eBay-u osiąga wprost zawrotne ceny, co najmniej x3 wyjściowej ceny, ładny lecz te ceny to chyba lekka przesadaWyjściowa cena jest już wysoka , to co powiedzieć o cenie x 3 za ten zegarek ? Lekka przesada , chyba trochę mało . 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #1463 Napisano 25 Lipca 2018 ZRC to kultowy brand wśród miłośników diverów Bo ? Wyjściowa cena jest już wysoka , to co powiedzieć o cenie x 3 za ten zegarek ? Lekka przesada , chyba trochę mało . Co ma ten zegarek ze kosztuje 12 tys zł ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pawelb29 802 #1464 Napisano 25 Lipca 2018 Bo ? Co ma ten zegarek ze kosztuje 12 tys zł ?Też się nad tym zastanawiałem.Z drugiej strony patrząc, do tego samego wniosku można dojść, patrząc na wiele innych zegarków. 0 Deus Dona Me Vi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #1465 Napisano 25 Lipca 2018 Też się nad tym zastanawiałem.Z drugiej strony patrząc, do tego samego wniosku można dojść, patrząc na wiele innych zegarków. ja do tego wniosku również doszedłem patrząc na większość Rolex-ów 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
traczu 7849 #1466 Napisano 25 Lipca 2018 Grzeszny dzień Co go zakładam to mnie nachodzi chęć nabycia kolejnego Sinna do kolekcji. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość fidelio #1467 Napisano 25 Lipca 2018 . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jimmy6 2373 #1468 Napisano 25 Lipca 2018 Bo ? Co ma ten zegarek ze kosztuje 12 tys zł ?Internet nie gryzie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #1469 Napisano 25 Lipca 2018 Internet nie gryzie.Ale ja tak :-)))) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Istvan 3139 #1470 Napisano 26 Lipca 2018 Co ma ten zegarek ze kosztuje 12 tys zł ? Pamiętam, gdy kilka lat temu zadałem podobne pytanie odnośnie LLD. Pozwól wobec tego, że napiszę tak, jak mi wtedy odpowiedziałeś: Klimat. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26099 #1471 Napisano 26 Lipca 2018 ZRC to kultowy brand wśród miłośników diverówI to od lat 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #1472 Napisano 26 Lipca 2018 Pamiętam, gdy kilka lat temu zadałem podobne pytanie odnośnie LLD. Pozwól wobec tego, że napiszę tak, jak mi wtedy odpowiedziałeś: Klimat. no ale LLD jest 2.5 razy tanszy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26099 #1473 Napisano 26 Lipca 2018 no ale LLD jest 2.5 razy tanszyA black bay jest połowę droższy i jest hitem sprzedaży. Nie wiem co próbujesz tu rozkminić, jak się zegarek podoba to się sprzedaje i tyle. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lawnowerman 937 #1474 Napisano 26 Lipca 2018 A black bay jest połowę droższy i jest hitem sprzedaży.Ale to "Rolek" jest. Nie wiem co próbujesz tu rozkminić, jak się zegarek podoba to się sprzedaje i tyle. Nic nie próbuje. Po prostu może o czymś nie wiem. Może koperta jest wycinana lasorowymi oczami alienów z bloku kryptonitu i chroni przed Supermenem ?Może bezel jest z irydo-platyny wzmacnianej spiekanymi węglikami wolframu mogacymi pociąć kadłub nowego U-bootaa bransoleta z kevlaru, aramidu pokryta wartwą grafenu odbija kule do kalibru 44 Magnum włącznie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
eye_lip 26099 #1475 Napisano 26 Lipca 2018 Myślę że kluczem jest nawiązanie do bardzo nietypowego zrc z lat 60 i to wszystko. 0 Instagram.com/horlobby.watches Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach