PiotrX 1084 #6451 Napisano 28 Sierpnia 2020 1 minutę temu, basslerek napisał: Nie mam racji, to zaatakuje Ad personam Oj, Kolega nie orientuje się co to jest atak, stwierdziłem że nie ma co dyskutować i tyle, nie będę Ci nabijał jałowych postów. Błysnąłeś własną interpretacją ISO i tak to zostawmy. EOT 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 91018 #6452 Napisano 28 Sierpnia 2020 1 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basslerek 40 #6453 Napisano 28 Sierpnia 2020 Oj, Kolega nie orientuje się co to jest atak, stwierdziłem że nie ma co dyskutować i tyle, nie będę Ci nabijał jałowych postów. Błysnąłeś własną interpretacją ISO i tak to zostawmy. EOTSzczerze, to też bym napisał EOT, bo ta dyskusja jest bez sensu. Przeinaczasz rzeczywistość, a tak nie da się rozmawiać.Skupmy się na faktach, bo jedyna interpretacja norm jaka tu zaszła, to Twoja (i to na dodatek niejawna - masz jakieś wyobrażenie o ISO i w oparciu o nie decydujesz co je spełnia, a co nie). Ja jedynie twierdzę, że producent zegarka podaje, że zegarek spełnia normę ISO 6425. Co oznacza, że zegarek przeszedł odpowiednie testy, wskazane przez w/w normę, tym bardziej, że jest profesjonalnym zegarkiem do nurkowania na mieszankach gazów. Ty twierdzisz, że nie, zatem poproszę o testy, które to wykażą, bo jak na razie to nawet nie wskazałeś w którym punkcie dany zegarek jej nie spełnia (wdg Ciebie).Ja doskonale rozumiem, że z Twojego punktu widzenia to forum nie jest miejscem na komputery nurkowe, z czym z resztą niejako się zgadzam, ale argumenty jakich użyłeś, by kolegę napomnieć, są niestety nietrafione:)Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 20034 #6454 Napisano 28 Sierpnia 2020 Godzinę temu, basslerek napisał: To HelO2 Suunto to Vyper Air ale nie ma to znaczenia. 55 minut temu, PiotrX napisał: Błysnąłeś własną interpretacją ISO Co do ISO, to Mateusz Piechnik w swojej książce "Czas na głębokości" pięknie opisuje zasady przyznawania ISO 6425, która również obejmuje zegarki elektroniczne. Suunto zdecydowanie je spełnia, co jest poświadczone certyfikatem ISO 6425, i EN 13319. EOT, to miał być żart a nie wprowadzenie do dyskusji. 2 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #6455 Napisano 28 Sierpnia 2020 net 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lincoln Six Echo 91018 #6456 Napisano 28 Sierpnia 2020 43 minuty temu, rafi87 napisał: To Ty, Rafi, czy z netu fota? 0 WARTO POMAGAĆ: https://www.siepomaga.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafi87 586 #6457 Napisano 28 Sierpnia 2020 Napisałem, z netu 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
basslerek 40 #6458 Napisano 28 Sierpnia 2020 Monsterek Save The OceanWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6459 Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) 7 godzin temu, basslerek napisał: Szczerze, to też bym napisał EOT, bo ta dyskusja jest bez sensu. Przeinaczasz rzeczywistość, a tak nie da się rozmawiać. Skupmy się na faktach, bo jedyna interpretacja norm jaka tu zaszła, to Twoja (i to na dodatek niejawna - masz jakieś wyobrażenie o ISO i w oparciu o nie decydujesz co je spełnia, a co nie). Ja jedynie twierdzę, że producent zegarka podaje, że zegarek spełnia normę ISO 6425. Co oznacza, że zegarek przeszedł odpowiednie testy, wskazane przez w/w normę, tym bardziej, że jest profesjonalnym zegarkiem do nurkowania na mieszankach gazów. Ty twierdzisz, że nie, zatem poproszę o testy, które to wykażą, bo jak na razie to nawet nie wskazałeś w którym punkcie dany zegarek jej nie spełnia (wdg Ciebie). Ja doskonale rozumiem, że z Twojego punktu widzenia to forum nie jest miejscem na komputery nurkowe, z czym z resztą niejako się zgadzam, ale argumenty jakich użyłeś, by kolegę napomnieć, są niestety nietrafione:) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Panowie macie problemy z czytaniem? Najwyraźniej mylą wam się dwa słowa: zegarek i komputer. Suunto to profesjonalny KOMPUTER do nurkowania (wklejam screen ze strony producenta - pisze o tym wyraźnie). Temat tu na forum jest o ZEGARKACH do nurkowania. To tak jakbyś wszedł na forum dedykowane smartwatchom i zaczął wklejać zdjęcia seamasterów. 8 godzin temu, basslerek napisał: Nie chce się wtrącać specjalnie, ale ten Suunto ma ISO 6425 i jest o wiele bardziej nurkiem niż nasze Seamastery;) Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Poproszę o źródło informacji, że ten zegarek jest certyfikowany normą 6425. Ani na stronie producenta ani w instrukcji nic o tym nie ma. Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 20034 #6460 Napisano 28 Sierpnia 2020 15 minut temu, Noodles napisał: Poproszę o źródło informacji, że ten zegarek jest certyfikowany normą 6425. Poszukaj to znajdziesz. Błagam skończmy ten temat, miało być śmiesznie, żart z wielką busolą na ręce a wyszedł shitstorm. Mam nauczkę żeby podobnych żartów nie robić. 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6461 Napisano 28 Sierpnia 2020 @Jan To przepraszam gdzie mam szukać skoro w oficjalnej instrukcji tego nie ma, na oficjalnej stronie producenta w specyfikacji także? Czyli możliwe, że ten model nie ma ISO6425 tylko jeden z drugim przeczytali w jakiejś recenzji/internecie/gdziekolwiek i teraz piszecie bzdury. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 74768 #6462 Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Ciekawa dyskusja Zobaczymy, kto ma rację z tym ISO... Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez mario1971 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #6463 Napisano 28 Sierpnia 2020 2 minuty temu, mario1971 napisał: Ciekawa dyskusja Zobaczymy, kto miał racje z tym ISO... Mario nie strugaj pawiana tylko patrz i ucz się jak kopać się z koniem Mi nie chciało się, ale zawsze chętnie dowiem się czegoś ciekawego Kibicujemy 🏴☠️ PS Wracaj do psów, bo nie można rozpoznać Cię. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6464 Napisano 28 Sierpnia 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 20034 #6465 Napisano 28 Sierpnia 2020 48 minut temu, Noodles napisał: teraz piszecie bzdury https://www.suunto.com/pl-pl/produkty/Przyrzdy-pomiarowe-do-nurkowania/Suunto-Vyper-Air/Suunto-Vyper-Air/#Specifications2 Specyfikacje->Ogólne->wodoszczelność Nawet nie pisze zebyś odwołał bo to żenada. Koniec tematu w końcu? 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario1971 74768 #6466 Napisano 28 Sierpnia 2020 35 minut temu, PiotrX napisał: Mario nie strugaj pawiana tylko patrz i ucz się jak kopać się z koniem Mi nie chciało się, ale zawsze chętnie dowiem się czegoś ciekawego Kibicujemy 🏴☠️ PS Wracaj do psów, bo nie można rozpoznać Cię. 31 minut temu, Noodles napisał: Łoł, dawno nie było tutaj tak ostrej zadymy na argumenty @Noodles i @PiotrX, proponuję Wam... 0 To jest moje zdanie i ja je całkowicie popieram. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6467 Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) 26 minut temu, Jan napisał: https://www.suunto.com/pl-pl/produkty/Przyrzdy-pomiarowe-do-nurkowania/Suunto-Vyper-Air/Suunto-Vyper-Air/#Specifications2 Specyfikacje->Ogólne->wodoszczelność Nawet nie pisze zebyś odwołał bo to żenada. Koniec tematu w końcu? Dziękuję. Faktycznie jest norma ISO, więc odszczekuję. W dalszym ciągu rozmawiamy o KOMPUTERZE nurkowym, a nie o zegarku. Więc to nie jest odpowiednie miejsca na to zdjęcie. Na forum rowerowym też będziesz wstawiał zdjęcia motoru (ma kierownicę, dwa koła i jest podobny kształtem do roweru) i pisał, "lepiej jeździ niż te wasze hehe Scott'y"? Jeżeli to porównanie nie dotrze to ja nie wiem, faktycznie jak @PiotrX pisał z kuniem nie ma co... Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #6468 Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) 27 minut temu, Jan napisał: https://www.suunto.com/pl-pl/produkty/Przyrzdy-pomiarowe-do-nurkowania/Suunto-Vyper-Air/Suunto-Vyper-Air/#Specifications2 Specyfikacje->Ogólne->wodoszczelność Nawet nie pisze zebyś odwołał bo to żenada. Koniec tematu w końcu? Jak sam widzisz według specyfikacji wodoszczelność jego wynosi 100m wg. ISO i to jest jedyna wzmianka o ISO, bo reszty parametrów ISO nie spełnia. Co to za "nuras" 100 metrowy, w tym dziale zaczynają się przynajmniej od 200 m, (z małymi ale to bardzo małymi wyjątkami jest inaczej) Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez PiotrX 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6469 Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) I to nie zwykłe 200 WR tylko Divers 200 czyli bardziej restrykcyjna norma. (że nam się wgl chce o tym gadać ) Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #6470 Napisano 28 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Noodles napisał: (że nam się wgl chce o tym gadać ) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 20034 #6471 Napisano 28 Sierpnia 2020 12 minut temu, Noodles napisał: Więc to nie jest odpowiednie miejsca na to zdjęcie TO BYŁ ŻART. Po raz kolejny powtarzam, gdybym wiedział co to wywoła nigdy bym tego nie zamieścił. 0 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #6472 Napisano 28 Sierpnia 2020 1 minutę temu, Jan napisał: TO BYŁ ŻART. Po raz kolejny powtarzam, gdybym wiedział co to wywoła nigdy bym tego nie zamieścił. Spoko, też śmiejemy się z tej "plastikowej wydmuszki" 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jan 20034 #6473 Napisano 28 Sierpnia 2020 10 minut temu, PiotrX napisał: śmiejemy Ze 2 razy mi zadek uratował wiec taki śmiech tłumiony 1 📸@horo_logic_life Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #6474 Napisano 28 Sierpnia 2020 Dobra, luzujemy miłego wieczoru wszystkim 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PiotrX 1084 #6475 Napisano 28 Sierpnia 2020 (edytowane) Godzinę temu, Jan napisał: Ze 2 razy mi zadek uratował wiec taki śmiech tłumiony To już nie jest do śmiechu, niech dalej dobrze służy Na koniec wypada pokazać jakiegoś nurasa Edytowane 28 Sierpnia 2020 przez PiotrX 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach