Tommen 12 #7826 Napisano 3 Kwietnia 2021 (edytowane) Pierwszy brąziak Edytowane 3 Kwietnia 2021 przez Tommen 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #7827 Napisano 3 Kwietnia 2021 49 minut temu, Tommen napisał(-a): Pierwszy brąziak gratulacje - niech się nosi. Tylko uważaj na pierwszym może się nie skończyć. Ja zrobiłem 1-szy zakup w grudniu i już mam 4 A wszystkim wesołego gonienia zajączka czy jakoś tam. I żeby WR podane przez producenta dało radę w Śmingus-Dyngus 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommen 12 #7828 Napisano 3 Kwietnia 2021 1 minutę temu, MierzejR napisał(-a): gratulacje - niech się nosi. Tylko uważaj na pierwszym może się nie skończyć. Ja zrobiłem 1-szy zakup w grudniu i już mam 4 A wszystkim wesołego gonienia zajączka czy jakoś tam. I żeby WR podane przez producenta dało radę w Śmingus-Dyngus Zobaczymy. Kolor brązu fajny, jeszcze nie wiem czy patynowanie mi podejdzie Najwyżej będę szukał zegara który nie łapie patyny (chyba ChWard miał w ofercie) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7829 Napisano 3 Kwietnia 2021 11 minut temu, Tommen napisał(-a): .... Najwyżej będę szukał zegara który nie łapie patyny (chyba ChWard miał w ofercie) każdy brąz łapie patynę. tylko każdy inaczej 😉 a kolega @MierzejR ma racje. Na jednym się nie 🤣 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #7830 Napisano 3 Kwietnia 2021 42 minuty temu, Tommen napisał(-a): Najwyżej będę szukał zegara który nie łapie patyny (chyba ChWard miał w ofercie) jak ma być bez patyny to imo po co brąz? W brązach fajne jest to że każdy nabiera swojego charakteru 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommen 12 #7831 Napisano 3 Kwietnia 2021 Teraz, MierzejR napisał(-a): jak ma być bez patyny to imo po co brąz? W brązach fajne jest to że każdy nabiera swojego charakteru Bo spodobał się kolor? Inny od złota i nie polerowany/błyszczący Łagodna patyna ok, ale te celowo ostro patynowane do zielonego nalotu to nie mój klimat. Po prostu każdy ma swój gust. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #7832 Napisano 3 Kwietnia 2021 3 minuty temu, Tommen napisał(-a): Bo spodobał się kolor? Inny od złota i nie polerowany/błyszczący Łagodna patyna ok a jak tak to ok 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7833 Napisano 3 Kwietnia 2021 16 minut temu, Tommen napisał(-a): Bo spodobał się kolor? Inny od złota i nie polerowany/błyszczący Łagodna patyna ok, ale te celowo ostro patynowane do zielonego nalotu to nie mój klimat. Po prostu każdy ma swój gust. sam kolor a materiał brąz to dwie różne sprawy. zielony nalot to lata czekania lub chemiczne wspomagacze. więc nie ma się czego bać. przy normalnym użytkowaniu brązu raczej z zielenią przez kilka lat się nie spotkasz a jeśli nawet to sok z cytryny i masz nowy zegarek. stal tak nie potrafi 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommen 12 #7834 Napisano 3 Kwietnia 2021 Teraz, abir napisał(-a): sam kolor a materiał brąz to dwie różne sprawy. zielony nalot to lata czekania lub chemiczne wspomagacze. więc nie ma się czego bać. przy normalnym użytkowaniu brązu raczej z zielenią przez kilka lat się nie spotkasz a jeśli nawet to sok z cytryny i masz nowy zegarek. stal tak nie potrafi Właśnie dlatego kupiłem, lekka patyna powinna być ok, w razie czego nie jest problemem przywrócić kolor. Kolor brązu + czerń tarczy i bezela mi bardzo pasuje, a ze względu na nadgarstek patrzę raczej na mniejsze rozmiary. A z Zelosem nie można się zastanawiać - znika momentalnie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7835 Napisano 3 Kwietnia 2021 1 minutę temu, Tommen napisał(-a): Właśnie dlatego kupiłem, lekka patyna powinna być ok, w razie czego nie jest problemem przywrócić kolor. Kolor brązu + czerń tarczy i bezela mi bardzo pasuje, a ze względu na nadgarstek patrzę raczej na mniejsze rozmiary. A z Zelosem nie można się zastanawiać - znika momentalnie. można się zastanawiać. stosunkowo szybko trafia na rynek wtórny. słorfiszy było już trochę na bazarku przy 16,5cm nadgarstek rozmiar zegarka 42mm jest mocno bezpieczny. więcej odwagi 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tommen 12 #7836 Napisano 4 Kwietnia 2021 8 godzin temu, abir napisał(-a): można się zastanawiać. stosunkowo szybko trafia na rynek wtórny. słorfiszy było już trochę na bazarku przy 16,5cm nadgarstek rozmiar zegarka 42mm jest mocno bezpieczny. więcej odwagi Odwagi nie trzeba, klasyki SKX i Citizen NY0040 mają bezpieczne miejsce u mnie na jeszcze długo 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7837 Napisano 4 Kwietnia 2021 U mnie naturalne zieloności łapie tylko Hammerhead I. I też jest tego niewiele, przyglądać się trzeba, ale rośnie. Więc czekam i obserwują z satysfakcją. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #7838 Napisano 4 Kwietnia 2021 Panowie, miał któryś z Was w (na) ręce tego dziurawego Phoibos-a? Wpadł mi w oko, ale ta dziura trochę szczypie w oczy, a boję się, że zdjęcia gołej baby tam nie wsadzę w razie czego 🙄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7839 Napisano 4 Kwietnia 2021 W tym wątku chyba nie zaistniał. Z tego samego powodu go nie mam.Ale to nie pierwsza marka co psuje całkiem fajny zegarek dziurami.Szkoda Wysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7840 Napisano 5 Kwietnia 2021 Bry! 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rafalmosty 155518 #7841 Napisano 5 Kwietnia 2021 Zdrowie wszystkich miłośników brązu, miedzi itp. na nadgarstku😎🍺 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7842 Napisano 5 Kwietnia 2021 jutro do roboty, ale co tam .... zdrowie a na ręku tak 7 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7843 Napisano 7 Kwietnia 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Brtsz3t 325 #7844 Napisano 7 Kwietnia 2021 W dniu 5.04.2021 o 20:09, abir napisał(-a): jutro do roboty, ale co tam .... zdrowie a na ręku tak ...a DHL w tle już leci z następnym hehe 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7845 Napisano 7 Kwietnia 2021 ...a DHL w tle już leci z następnym hehe He he. To sąsiad robi w DHL i furę parkuje pod balkonem. Ale masz prorocze słowa.... trafiłeś w sedno tarczy.A tym czasem zmiana oryginalnego paska na normalny, uffWysłane z mojego SNE-LX1 przy użyciu Tapatalka 7 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8472 #7846 Napisano 8 Kwietnia 2021 Jeszcze trochę mojego spamu. Wiecie jak jest na początku z nowym friendem. A gość jest mocno fotogeniczny. Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 6 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #7847 Napisano 8 Kwietnia 2021 Świeżutki brązowy bezel, prosto z tokarki: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #7848 Napisano 8 Kwietnia 2021 Odin, opowiedz nam tę historię! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #7849 Napisano 8 Kwietnia 2021 Bezel "bulaj" chodził mi po głowie od dawna a tarcza powstała przy okazji jako próbka połączenia wypukłego lumowania i transparentnej emalii. Raczej to zmyję i zostawię tarczę w gołym mosiądzu. Indeksy są wyfrezowane na wylot w starej tarczy, z gładką farbą wygląda jak kanapka. Wskazówki przypadkowe, były pod ręką. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #7850 Napisano 9 Kwietnia 2021 Wesoły bronziak UNDONE X POPEYE 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach