abir 8294 #8976 Napisano 10 Kwietnia 2022 Przepraszam, źle przeczytałem.Ta osłona koronki musi być jakoś złączona z koronką. Bo samej osłony nie można odciągnąć. Odkręcając koronkę tak jakby odpycha się osłonę. Wtedy można odciągnąć koronkę w pozycje do ustawień daty/godziny.W drugą stronę, osłoną można wcisnąć koronkę. Potem trzeba dokręcać koronkę i osłona automatycznie dociąga ściśle do koperty. Dlatego sądzę że oba elementy są ze sobą złączone.Gdy koronka jest odkręcona to osłona ma lekki luz. Ale wszystko trzyma się kupy. Osłona nie kręci się jak wiatraczek. Jest też osadzona po bokach w tak jakby prowadnicach. Mam nadzieję że dobrze to opisałem Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #8977 Napisano 11 Kwietnia 2022 Tak, o to chodziło. Znaczy, że opanowali temat. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8978 Napisano 11 Kwietnia 2022 Przykleił się. Nie dziwota, świetny zegar... 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #8979 Napisano 11 Kwietnia 2022 11 godzin temu, Thomas666 napisał(-a): Przykleił się. Nie dziwota, świetny zegar... tak jak mój 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #8980 Napisano 12 Kwietnia 2022 Ta lampka w prawym górnym rogu ostatniego zdjęcia wygląda jakby kiełkował tam kolejny zegarek 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8981 Napisano 12 Kwietnia 2022 Miałem takie samo wrażenie. Musiałem powiększyć, żeby to rozkminić.🙃 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kornel91 84567 #8982 Napisano 12 Kwietnia 2022 9 Pozdrawiam Marcin/kornel91 Adriatica, Ball, Casio, Certina, Christopher Ward, Citizen, Crafter Blue, Deep Blue, Glycine, Hamilton, Longines, Oris, Sinn, Zelos Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8983 Napisano 12 Kwietnia 2022 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8984 Napisano 12 Kwietnia 2022 na święta od mojej "wady prawnej" 🙃 nigdy nie robiłem zdjęć kartonów i pudełek. jednak jakość wykonania i dbałość o estetykę całości w tym przypadku warta jest pokazania. może się podobać. a sam zegarek jest rewelacyjny, świetne proporcje (dla mnie), mocny, efektowny. Oba paski (jest jeszcze guma) bardzo dobrej jakości. 14 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #8985 Napisano 12 Kwietnia 2022 No, panie... Szczere zazdro! Nieźle Ci się trafiło! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8986 Napisano 12 Kwietnia 2022 dzięki, rzeczywiście jest banan na ryju. 😁 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2037 #8987 Napisano 12 Kwietnia 2022 Godzinę temu, abir napisał(-a): na święta od mojej "wady prawnej" 🙃 nigdy nie robiłem zdjęć kartonów i pudełek. jednak jakość wykonania i dbałość o estetykę całości w tym przypadku warta jest pokazania. może się podobać. a sam zegarek jest rewelacyjny, świetne proporcje (dla mnie), mocny, efektowny. Oba paski (jest jeszcze guma) bardzo dobrej jakości. No nieźle obrodziła Ci wiosna w zegarki. Świetny zakup - gratuluję i zazdroszczę 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3325 #8988 Napisano 12 Kwietnia 2022 Naprawdę Wam się to podoba? Sorki ale w życiu bym tego nie założył na rękę. Wybacz @abir ale masz wiele zegarków i każdy jest lepszy od tego 😉 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8989 Napisano 12 Kwietnia 2022 46 minut temu, BAT123 napisał(-a): No nieźle obrodziła Ci wiosna w zegarki. Świetny zakup - gratuluję i zazdroszczę 😀 sękju 35 minut temu, rk7000 napisał(-a): Naprawdę Wam się to podoba? Sorki ale w życiu bym tego nie założył na rękę. Wybacz @abir ale masz wiele zegarków i każdy jest lepszy od tego 😉 daj spokój. moja racja nie jest bardziej mojsza niż twojsza nie narzucam się, i pełen luz. szanuję zdanie odrębne 😊 w temacie zegarków to jeszcze wolny kraj i można mieć swoje zdanie. Choć jeden taki znany przejechał się na zegarku 😁 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #8990 Napisano 12 Kwietnia 2022 2 godziny temu, abir napisał(-a): na święta od mojej "wady prawnej" 🙃 nigdy nie robiłem zdjęć kartonów i pudełek. jednak jakość wykonania i dbałość o estetykę całości w tym przypadku warta jest pokazania. może się podobać. a sam zegarek jest rewelacyjny, świetne proporcje (dla mnie), mocny, efektowny. Oba paski (jest jeszcze guma) bardzo dobrej jakości. Fajny jest, nosiłbym 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8991 Napisano 12 Kwietnia 2022 15 minut temu, artooro napisał(-a): Fajny jest, nosiłbym mogę tylko polecić produkt. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3325 #8992 Napisano 12 Kwietnia 2022 45 minut temu, abir napisał(-a): sękju daj spokój. moja racja nie jest bardziej mojsza niż twojsza nie narzucam się, i pełen luz. szanuję zdanie odrębne 😊 w temacie zegarków to jeszcze wolny kraj i można mieć swoje zdanie. Choć jeden taki znany przejechał się na zegarku 😁 Ja nie mam nic przeciwko temu że go nosisz i Ci się podoba - o gustach nie dyskutuję raczej. Dziwię się tylko, że podoba się wszystkim i nie ma słowa krytyki (oprócz mojego) Widocznie tylko mi nie przypadł do gustu 🙁 Możliwe, że ja się nie znam po prostu 🤔 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #8993 Napisano 12 Kwietnia 2022 (edytowane) 22 minuty temu, rk7000 napisał(-a): Ja nie mam nic przeciwko temu że go nosisz i Ci się podoba - o gustach nie dyskutuję raczej. Dziwię się tylko, że podoba się wszystkim i nie ma słowa krytyki (oprócz mojego) Widocznie tylko mi nie przypadł do gustu 🙁 Możliwe, że ja się nie znam po prostu 🤔 Ci wszyscy, to całe trzy osoby... Doliczając Twój głos, mamy 75% zadowolenia Mi nie pasują niebieskie tarcze, kryształy na indeksach, skeletony, i kupa innych rzeczy, ale nie wchodzę po kolei do każdego tematu (z niektórych mógłbym nie wychodzić, ino punktować każdy sikor po kolei) z tekstem, że kijem bym nie tknął, bo... Jakoś nie... Ktoś wybrał sobie coś, co mu się podobało i na ki uj mam mu psuć radość? Lepiej czasami pomilczeć. Jeśli już MUSIALBYM się wypowiedzieć, to "nie gustuję w niebieskich cyferblatach, etc...". @abirsikor fajowy👍 (tylko ten niebieski 😉) jaki on ma l2l? Nadgarstek masz ~18, dobrze pamiętam? Edytowane 12 Kwietnia 2022 przez dzyndzl 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8994 Napisano 12 Kwietnia 2022 Żona uwielbia niebieski. Była sponsorem. Wybrałbym czarny, jest bardzo głęboki i intensywny.Mój przegub to 17,5cm.L2L to 55mm, ale patrząc na teleskopy to 51mm. Pasek układa się od 51mmWysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzyndzl 135 #8995 Napisano 12 Kwietnia 2022 7 minut temu, abir napisał(-a): Żona uwielbia niebieski. Była sponsorem. Wybrałbym czarny, jest bardzo głęboki i intensywny. Mój przegub to 17,5cm. L2L to 55mm, ale patrząc na teleskopy to 51mm. Pasek układa się od 51mm Wysłane z mojego M2007J17G przy użyciu Tapatalka Taka małża to skarb. Chociaż też nie mogę narzekać, udaje, że nie widzi nowych zakupów 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 65778 #8996 Napisano 13 Kwietnia 2022 Mnie się podoba. Dopiszcie mój głos na „TAK”. Fajna koperta, dużo detali, widać staranne wykonanie. Pasek też starannie wykonany i zdobiony. Opakowanie może nie jest tu najważniejsze, ale też pokazuje poziom zaangażowania producenta. No i ja lubię niebieskie tarcze. A że dużo się dzieje na pasku, na tarczy i na bezelu - taka uroda zegarków w brązie.U mnie dzisiaj też brąziak, tyle że trochę prostszy i lżejszy. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8997 Napisano 14 Kwietnia 2022 avax zaczyna nieśmiało współpracę z powietrzem 🙂 do sztywniejszego uniformu pasuje idealnie 😉 9 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #8998 Napisano 15 Kwietnia 2022 Zdjęcie z grupy FB, MB w zielonym wydaniu wygląda równie świetnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8294 #8999 Napisano 15 Kwietnia 2022 25 minut temu, artooro napisał(-a): Zdjęcie z grupy FB, MB w zielonym wydaniu wygląda równie świetnie też są ładne. ale te z ręcznym naciągiem mają gradient na zewnątrz i przez to chyba kolory są głębsze i żywsze. tak mi się wydaje że zegarki z automatem i te z ręcznym naciągiem mają trochę inne tarcze i tak każdy jest fajny. teraz stal mi chodzi po głowie, 😵 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #9000 Napisano 15 Kwietnia 2022 Połączenie stali z brązem i szkło na deklu 🤑 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach