ravraj 136 #5926 Napisano 20 Grudnia 2019 Jeżeli dwóch chętnych na 43 mm skłoniło by Ciebie do ponownego podejścia do tej kruszynki to byłbym jednym z tych dwóch. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5927 Napisano 20 Grudnia 2019 Nawet pod mankiet wchodzi Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8417 #5928 Napisano 20 Grudnia 2019 piękny. i pasek chyba też bardzo ciekawy 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3338 #5929 Napisano 21 Grudnia 2019 Cześć.Kilka słów bo muszę Może to pomoże niezdecydowanym. Pierwszy i jak na tą chwilę jedyny mój zegarek z koperta z brązu jest Ancon Challenger. Czaiłem się na niego z pół roku, zastanawiałem się czy kupić używany (nowych nie ma) czy raczej pójść po bliźniaczo podobnego Maraneza Bangla.Dziś jestem w szoku - w pracy ostatnio kilka osób zapytało co się stało że nosze ten sam zegarek i złapałem się na tym że ... faktycznie noszę jeden zegarek od http://zegarkiclub.pl/forum/topic/146749-br%C4%85z-i-mied%C5%BA/page-283?p=2647638&do=findComment&comment=2647638 Kilka razy do garnituru założyłem coś delikatniejszego ale to na "chwilę" Ten nie poznał jeszcze rotomatu ani pudełka Moje dotychczasowe "pupile" leżą odłogiem i mało tego - zastanawiam się czy nie sprzedać kilku a nigdy o tym nie myślałem. Coś ma ten brąz w sobie co mnie zauroczyło - może dlatego że lubię stare zegarki a te koperty jakoś nadają tym zegarkom charakteru? Sam nie wiem ale coś w sobie mają. Kolejny do noszenia też będzie z brązu i już nie będę się tyle zastanawiał co za pierwszym razem Teraz już tylko pozostaje wybrać który z kilku które mi się podobają Wszystkim miłośnikom brązu i nie tylko Wesołych Świąt 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MISTYK 514 #5930 Napisano 21 Grudnia 2019 R.K-Mistyk 28 ,5 mm barwiona lumom 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #5931 Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Garniturowiec od San Martin Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8417 #5932 Napisano 21 Grudnia 2019 @rk7000 myślę, że to już będzie tylko postępować. Daj znać co wybrałeśWesołych Świąt Sławek, kupiłeś tego san Martin? I jak ten grawer, jest fajnie? U mnie borek 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #5933 Napisano 21 Grudnia 2019 (edytowane) Nie , nie kupiłem. Wrzuciłem jako ciekawostkę bo wyglada bardzo sympatycznie imo. Borek palce lizać ! P. S. Swojego czasu robili wersje z Eta , i takiego szukałem. Bez powodzenia niestety. Teraz klepią na Sw200. Edytowane 21 Grudnia 2019 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5934 Napisano 24 Grudnia 2019 (edytowane) Wesołych Świąt Brąziaki Sent from my iPhone using Tapatalk Edytowane 24 Grudnia 2019 przez piotrek39 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #5935 Napisano 25 Grudnia 2019 . 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 519 #5936 Napisano 26 Grudnia 2019 Staram się przeczytać cały ten wątek, ale jestem dopiero na 55 stronie Takie pytanko na szybko, nie macie problemu ze sprzączkami z brązu? U mnie po kilku godzinach czarne ślady na nadgarstku Macie tak samo? Może jest na to jakiś patent, np. polakierować sprzączkę? Mikołaj mi przyniósł pod choinkę taki czasomierz, ale to nie jest pierwszy brąziak u mnie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rk7000 3338 #5937 Napisano 26 Grudnia 2019 @rk7000 myślę, że to już będzie tylko postępować. Daj znać co wybrałeśWesołych Świąt Sławek, kupiłeś tego san Martin? I jak ten grawer, jest fajnie?U mnie borekChoroba raczej się nie rozwinie w nieplanowany sposób - ja jednak wolę zbierać do gablotki i to się nie zmieni ale nie noszę tego co zbieram więc czasami na łapkę też coś kupuję Wybór - hmmm, no właśnie tu jest problem bo w tych zegarkach podoba mi się surowy design ale taki już mam w Ancon-ie więc coś wypada zmienić.Myślę nad Airman- en z brązową tarczą 0 Licytacje dla Krzysia https://zegarkiclub.pl/forum/topic/137599-licytacja-dla-krzysia/?do=findComment&comment=3403902 Pozdrawiam Roman Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8417 #5938 Napisano 26 Grudnia 2019 ...nie macie problemu ze sprzączkami z brązu? U mnie po kilku godzinach czarne ślady na nadgarstku świetny prezent. gratuluję.a nie masz problemu ze śladami po samym zegarku? on bardziej styka się ze skórą niż sprzączka. wg mnie on powinien zostawiać większe ślady niż sprzączkao jakich sprzączkach piszesz, oryginalnych od producenta czy jakiś zamiennikach?jest jeszcze temat ph skóry i właściwości Twojego potu. jedni użytkownicy tego samego produktu mogą mieć ślady na ręku inni mogą ich nie mieć. To kwestia indywidualnana mojej skórze były ślady tylko po zegarkach TC-9. generalnie moje brązy nie zostawiają żadnych śladów na mojej skórze 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #5939 Napisano 26 Grudnia 2019 (edytowane) Gratki Zelosa ! Prostota robi swoje. Co do klamerki....może jest wykonana z innego stopu ? Lakierowanie jako takie raczej odpada.... lakier będzie złaził. Edytowane 26 Grudnia 2019 przez Slaw 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5940 Napisano 27 Grudnia 2019 Graty panowie Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5941 Napisano 27 Grudnia 2019 (edytowane) Fajnie, ale rodzinka nie mieści się w komplecie... Grzęda za krótka IMO jeszcze z sześciu odmian Thumdera brakuje. Edytowane 27 Grudnia 2019 przez Thomas666 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 519 #5942 Napisano 27 Grudnia 2019 (edytowane) świetny prezent. gratuluję.a nie masz problemu ze śladami po samym zegarku? on bardziej styka się ze skórą niż sprzączka. wg mnie on powinien zostawiać większe ślady niż sprzączkao jakich sprzączkach piszesz, oryginalnych od producenta czy jakiś zamiennikach?jest jeszcze temat ph skóry i właściwości Twojego potu. jedni użytkownicy tego samego produktu mogą mieć ślady na ręku inni mogą ich nie mieć. To kwestia indywidualnana mojej skórze były ślady tylko po zegarkach TC-9. generalnie moje brązy nie zostawiają żadnych śladów na mojej skórzeDzięki abir!Sprzączkę mam oryginalną. Zelosik ma szklaną pupcię ze stalową ramką wiec nie ma styku skóry z brązem.Będę musiał kupić zamiennik. Ostatnio kupiłem do innego zegara na Etsy i nie brudzi. Może ma więcej domieszki amelinium piotrek39, fajny i oryginalny pomysł, ale chyba czasomierze będą się kurzyć? Edytowane 27 Grudnia 2019 przez piotralski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #5943 Napisano 27 Grudnia 2019 Tomek Prawda , jeszcze z 5 musiał bym zrobić. Te to zestaw tygodniowy. Reszta w sejfie jednak ilość robi cenę a są priceless Nie będą miały kiedy się zakurzyć nr 7 na ręce Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8417 #5944 Napisano 27 Grudnia 2019 @piotrek39 ale zestaw Ci się skomponował. te z sejfu też nadają się na stojak, wstydu nie będzie 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 519 #5945 Napisano 27 Grudnia 2019 Opierd...., w sensie przeczytałem cały wątek.... Muszę chyba odpocząć od zegarków Pomijając to i tamto brąz rulezzz I aby nie było na pusto 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ralfik 31 #5946 Napisano 27 Grudnia 2019 Panowie, miał ktoś z Was styczność z Pontvs Nessi? Jakie są Wasze opinie / odczucia?Do tej pory miałem divery do 42mm średnicy i mam pewne obawy, czy Nessi nie zwichnie mi „wątłego” (17cm) nadgarstka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #5947 Napisano 27 Grudnia 2019 No, Panie szacun, tak przez prawie 300 stron się przekopać 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8417 #5948 Napisano 27 Grudnia 2019 Panowie, miał ktoś z Was styczność z Pontvs Nessi? Jakie są Wasze opinie / odczucia?Do tej pory miałem divery do 42mm średnicy i mam pewne obawy, czy Nessi nie zwichnie mi „wątłego” (17cm) nadgarstka Wysłane z iPhone za pomocą TapatalkJeden z kolegów miał nessi. Pokazywał go tu w wątku. Musisz tylko znaleźć te posty. Jakiś czas temu był też na bazarku. Czy jest nadal nie wiem.Ten zegarek zawsze podobał mi się. Tylko ten dość odważny rozmiar. Ja mam 17,5cm nadgarstek. Miałem ancon chalanger, i mam tanka M26. To też są duże zegarki a noszą się świetnie. Myślę, że jak się podoba to brać i nie przejmować się rozmiarem Opierd...., w sensie przeczytałem cały wątek.... Muszę chyba odpocząć od zegarków Pomijając to i tamto brąz rulezzz I aby nie było na pusto Graty Borka. Świetne zegarki 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotralski 519 #5949 Napisano 27 Grudnia 2019 (edytowane) No, Panie szacun, tak przez prawie 300 stron się przekopać Co zrobisz... ciekawość I parę fajnych zegarków zobaczyłem...Graty Borka. Świetne zegarkiBorelioza bardzo mi się podoba i pewnie zostanie ze mną na dłużej...... bo delikates jest W sensie pasuje do wszystkiego.Myślę, że jak się podoba to brać i nie przejmować się rozmiaremabir, nic dodać nic ująć.... Edytowane 27 Grudnia 2019 przez piotralski 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość vpyr #5950 Napisano 28 Grudnia 2019 (edytowane) Opierd...., w sensie przeczytałem cały wątek.... Muszę chyba odpocząć od zegarków Pomijając to i tamto brąz rulezzz I aby nie było na pusto Mam bliźniaka w Klubie i to jednojajowego, z niebieskimi oczami !!! To na pewno Ty .Witaj Boromirze Borewiczu !Wreszcie się odnaleźliśmy- wyglądasz zupełnie jak ja, bro ! Edytowane 28 Grudnia 2019 przez vpyr 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach