Litus 1730 #6826 Napisano 22 Czerwca 2020 Dojdzie. Wysyłają Fedexem z HK. Firma kurierska poprosi Cię o dowód zakupu i na tej podstawie naliczą głównie vat, clo to jakieś małe miki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8901 #6827 Napisano 23 Czerwca 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Kwiatek napisał: Dojdzie cło? To z Chin leci prawda? Tak jak pisze Litus. Cło to koszt lizaka. Będzie VAT. Przy 240 $ powiedzmy że i VAT jest małą kwotą. Na ebay sklep z USA sprzedaję te zegarki po 1700pln 7 godzin temu, willek777 napisał: A zegarek z boazerią widzieli? A w dodatku z brązu! Koperta ciekawa i ładna Edytowane 23 Czerwca 2020 przez DawPi Nie cytujemy zdjęć. 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Kwiatek #6828 Napisano 23 Czerwca 2020 8 godzin temu, Litus napisał: Dojdzie. Wysyłają Fedexem z HK. Firma kurierska poprosi Cię o dowód zakupu i na tej podstawie naliczą głównie vat, clo to jakieś małe miki. Zawsze mi się to myli z tym VATem. Dzięki. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 1730 #6829 Napisano 23 Czerwca 2020 4 godziny temu, Kwiatek napisał: Zawsze mi się to myli z tym VATem. Dzięki. Spoczko. Wiedzę tajemną przekazał mi Abir 😉 i przetestowałem w praktyce pod koniec kwietnia. W moim przypadku to było c.a. +24% do ceny bazowej. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6830 Napisano 23 Czerwca 2020 Na niebiesko 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6831 Napisano 24 Czerwca 2020 Sent from my iPhone using Tapatalk 8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Odin 554 #6832 Napisano 24 Czerwca 2020 😳 ho, ho! To już wyższa szkoła jazdy. Jak trochę spatynuje to lepiej będzie widać wykończenie powierzchni. Do pełni szczęścia brakuje tylko koronki octo. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6833 Napisano 24 Czerwca 2020 Podoba mi się jak ten projekt ewoluuje, mix szczotkowanych i polerowanych powierzchni jest mega 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4059 #6834 Napisano 24 Czerwca 2020 Niezły byczek, widać jakość a i wielkość taka do zniesienia. Ale.....jakby koronka była z tego samego metalu co koperta, byłoby lux...:) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piotrek39 3574 #6835 Napisano 24 Czerwca 2020 Dzięki Koperta ma potencjał. Można zmniejszyć obniżyć. Koronka celowo mniejsza niż zwykle. Ale bez problemu można zmienić. Póki co tak zostanie , może 4-5 kopert takich zrobię i przerwa. Po przerwie wrócę do tego modelu. Obecne wymiary to 45 mm bez koronki , L2L jak dobrze pamietam 54-55mm. Sent from my iPhone using Tapatalk 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4059 #6836 Napisano 24 Czerwca 2020 Rozmiarowo całkiem przystępnie. Coś wielkości Avengera.. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6837 Napisano 25 Czerwca 2020 (edytowane) Moje tarcze z mosiądzu Moje tarcze z mosiądzu (część 2 ) Moje tarcze z mosiądzu ( 3 część ) . Moje grawerowane tarcze część 4 Edytowane 25 Czerwca 2020 przez Grawermen 7 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 1730 #6838 Napisano 27 Czerwca 2020 Rawai z nowym paskiem od kolegi nick555: 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grawermen 532 #6839 Napisano 28 Czerwca 2020 Dzisiaj samuraj na mosiądzu - oksydowany w piecu 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #6840 Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Hej, a takie male, skromne pytanie Wiecej zainteresowanych tutaj zaglada niz na "poszukuje" wiec czemu by nie powielic pytania... cos ciekawego acz niedrogiego w brazie na codzien.... 42-45mm srednicy, 22-24mm pasek, obrotowy bezel ale i bez obrotowego przezyje... cos w klimatach paneraiopodobnych.... SAN MARTIN, BOREALIS, cos ciekawego w budzecie nie ociazajacym portfela zwlaszcza w wakacje Edytowane 28 Czerwca 2020 przez kfraniu zbyt wczesny enter ;) 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
konax 387 #6841 Napisano 28 Czerwca 2020 Hej, a takie male, skromne pytanie Wiecej zainteresowanych tutaj zaglada niz na "poszukuje" wiec czemu by nie powielic pytania... cos ciekawego acz niedrogiego w brazie na codzien.... 42-45mm srednicy, 22-24mm pasek, obrotowy bezel ale i bez obrotowego przezyje... cos w klimatach paneraiopodobnych.... SAN MARTIN, BOREALIS, cos ciekawego w budzecie nie ociazajacym portfela zwlaszcza w wakacje np. Maranez Layan, było parę postów wyżej, akurat jest dobra promocja 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8901 #6842 Napisano 28 Czerwca 2020 czekam na białego layana. ale jest jeszcze talay helson też ma promocję na swoje zegarki 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7630 #6843 Napisano 28 Czerwca 2020 W dniu 27.06.2020 o 19:35, Litus napisał: Rawai z nowym paskiem od kolegi nick555: IMO pasek jest zbyt cienki przy uszach. Wykonany perfekcyjnie, ale nie do tego zegarka, dodatkowo jeszcze widać sporą szparę pomiędzy paskiem a kopertą. Rawai lubi grubsze pasiory. I żeby nie na pusto u mnie od tygodnia na roboczo: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Litus 1730 #6844 Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) To prawda: przydałoby się 0,5mm grubości więcej przy uchu (tyle maksimum ma ta szczelinka przy kopercie), ale to nie kłuje aż tak w oko na co dzień - co innego na nieruchomym zdjęciu i w powiększeniu, gdzie widać wszystko 😉 Edytowane 28 Czerwca 2020 przez Litus 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #6845 Napisano 28 Czerwca 2020 42 minuty temu, abir napisał: czekam na białego layana. ale jest jeszcze talay helson też ma promocję na swoje zegarki Jak biały , to nie może zabraknąć. Materiał nieprawilny , ale gdyby wyklepali wersje w bronzie .... 2 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
willek777 79 #6846 Napisano 28 Czerwca 2020 Panowie mam pytanie trochę offtopic.Wygrałem zegarek hommage na stronie majfriendów i zastanawiam się jak ma się sprawa z vatem i cłem w takim przypadku. Wysyłka oczywiście chrl. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Slaw 480 #6847 Napisano 28 Czerwca 2020 Teraz, willek777 napisał: Panowie mam pytanie trochę offtopic.Wygrałem zegarek hommage na stronie majfriendów i zastanawiam się jak ma się sprawa z vatem i cłem w takim przypadku. Wysyłka oczywiście chrl. Zdjęcia dawaj a nie pytaj o banały ! Dżentelmeni o funduszach nie rozmawiają 😂 A tak przy okazji .... 0 "....uczymy sie cale zycie , a i tak umieramy jako glupcy ..." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8901 #6848 Napisano 28 Czerwca 2020 Panowie mam pytanie trochę offtopic.Wygrałem zegarek hommage na stronie majfriendów i zastanawiam się jak ma się sprawa z vatem i cłem w takim przypadku. Wysyłka oczywiście chrl.Myślę, że nie wiem.Bo jak urząd celny poprosi ciebie o screen przelewu/paypal to go nie maszA nikt nie puści przez celny zegarka bez faktury z numerem.Ciekawy przypadek i jestem ciekaw czy Twoje wyjaśnienia wystarczą dla celników 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #6849 Napisano 28 Czerwca 2020 4 godziny temu, konax napisał: np. Maranez Layan, było parę postów wyżej, akurat jest dobra promocja Wiem, wiem, wiem... tylko mnie zawsze było pod prad z cierpliwością i mam cicha nadzieje na to ze w kraju coś jest, coś czeka na zmianę właściciela i zamiast sprowadzać, czekać, wziąć coś niemal zza rogu 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Perpetuum Mobile 68039 #6850 Napisano 28 Czerwca 2020 Godzinę temu, abir napisał: Myślę, że nie wiem. Bo jak urząd celny poprosi ciebie o screen przelewu/paypal to go nie masz A nikt nie puści przez celny zegarka bez faktury z numerem. Ciekawy przypadek i jestem ciekaw czy Twoje wyjaśnienia wystarczą dla celników Podstawą dla cła i VAT'u jest tzw. wartość rynkowa. Jeżeli jest to darmowy prezent, to naliczą opłaty od wartości rynkowej. Warto sobie przygotować screen z jakiegoś sklepu, gdzie jest najtaniej, tak żeby oszczędzić szukania urzędnikom. Jak już oni poszukają, to nie wezmą pod uwagę najniższej ceny 😁 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach