Thomas666 7628 #7651 Napisano 27 Lutego 2021 Bry! Takie z dziś. Fajnie widać jak ceramika pochłania światło. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7652 Napisano 27 Lutego 2021 Zoretto ma teleskopy 2,2mm. Nie każdy mój pasek przyjmie taki trzpień. Duże, solidne i wiercone uszy. Sam zegarek od wczoraj już się lekko zarumienił. Szybko łapie. 4 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kfraniu 88 #7653 Napisano 27 Lutego 2021 Wspomniane Zoretto bardzo przypomina Nethuns No5, przynajmniej bezel i tarcza, wiadomo ze brak tutaj Nethunsowej osłony koronki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #7654 Napisano 27 Lutego 2021 abir jak zwykle świetne nabytki - nie kojarzę żadnego z twoich zegarków którego nie chciałbym mieć. ceramika jak najbardziej na tak - ja mam ciemno zieloną i jest świetna. Ale mam pytanie - ściągał ktoś cos ze stanów - od osoby prywatnej - żeby opłat uniknąć i w ogóle szybko, tanio i bezpiecznie? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #7655 Napisano 27 Lutego 2021 Wydaje mnie się, że Zoretto jest wcześniejszym modelem niż nr 5, a podobne są do siebie, ponieważ oba inspirowane są stylistyką włoskiego suba... 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7656 Napisano 27 Lutego 2021 Zoretto ma bardziej przyjazne wymiary dla mnie. Jest super dobry 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7657 Napisano 27 Lutego 2021 1 godzinę temu, MierzejR napisał(-a): Ale mam pytanie - ściągał ktoś cos ze stanów - od osoby prywatnej - żeby opłat uniknąć i w ogóle szybko, tanio i bezpiecznie? jeśli kupujesz od prywatnej osoby ale z oficjalnym transportem to opłaty są pewne zgodnie z przepisami. albo masz kogoś kto podróżuje tam i nazat. to wtedy może ci zabrać do walizki zegarek i przywieźć. i to będzie tanio. czy szybko nie wiem, to zależy kiedy leci. szybko to ups najczęściej ze stanów lub fedex ale musisz coś oddać naszemu urzędowi podatkowemu a to druga moja nowalijka 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #7658 Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) Zoretto Indy z zieloną tarczą kusi od lat ale przegapiłem promkę i czekam dalej ale z niebieską tarczą również wygląda świetnie Edytowane 27 Lutego 2021 przez artooro 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7659 Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) 5 minut temu, artooro napisał(-a): Zoretto Indy z zieloną tarczą kusi od lat ale przegapiłem promkę i czekam dalej ale z niebieską tarczą również wygląda świetnie teraz mieli darmową wysyłkę. a u nich to jest 50 dolarów. choć czasem mieli chyba też jakieś obniżki ceny zegarka, ale wtedy dochodził transport. tak mi się wydaje. teraz niebieski był ostatni i go wziąłem. Edytowane 27 Lutego 2021 przez abir 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #7660 Napisano 27 Lutego 2021 Były raz za 350$ ale akurat zielonego już nie było Poczekam, nie można mieć naraz wszystkich wymarzonych zegarków 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7661 Napisano 27 Lutego 2021 (edytowane) 51 minut temu, artooro napisał(-a): Były raz za 350$ ale akurat zielonego już nie było Poczekam, nie można mieć naraz wszystkich wymarzonych zegarków to trochę taniej wychodzi. ale nie jest tak źle z darmową przesyłką. fajny jest indy Edytowane 27 Lutego 2021 przez abir 0 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2036 #7662 Napisano 27 Lutego 2021 Godzinę temu, artooro napisał(-a): Zoretto Indy z zieloną tarczą kusi od lat ale przegapiłem promkę i czekam dalej ale z niebieską tarczą również wygląda świetnie Mówisz i masz- kod rabatowy na 20% w zoretto - "FEIS", przed chwilą sprawdzałem działa 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #7663 Napisano 27 Lutego 2021 21 minut temu, BAT123 napisał(-a): Mówisz i masz- kod rabatowy na 20% w zoretto - "FEIS", przed chwilą sprawdzałem działa Fakt, działa Dzięki, czekam na dostawę 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
abir 8204 #7664 Napisano 27 Lutego 2021 no to będą 2 sztuki. brawo 1 Zdrowy rozsądek to nic innego jak zbiór uprzedzeń nagromadzonych w umyśle przed osiemnastym rokiem życia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
satanic 15730 #7665 Napisano 27 Lutego 2021 Może ktoś szuka H2O Tiburon https://uhrforum.de/threads/h2o-tiburon-bronze.465665/ 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kimchal 71 #7666 Napisano 28 Lutego 2021 Mój własny zegarek. Składak. Mechanizm NH35A, tarcza z Lucius Attelier, koperta z Chin także wskazówki. Pasek Nato 22mm. Nzawałem go Bronzemaster :-) 11 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artooro 1231 #7667 Napisano 28 Lutego 2021 Trochę za wysoka osłona, poza tym całkiem fajnie wyszedł 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thomas666 7628 #7668 Napisano 1 Marca 2021 Czepiasz się, jest idealnie, protektor osłania przed uszkodzeniem wystające markery bezela. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2036 #7669 Napisano 1 Marca 2021 Fajnie wyszło mi się podoba, osobiście inne wskazówki bym włożył. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Hard Rockin' Amigo 1785 #7670 Napisano 1 Marca 2021 Mam identyczne spostrzeżenie - wskazówki dałbym inne. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kimchal 71 #7671 Napisano 1 Marca 2021 Godzinę temu, Hard Rockin' Amigo napisał(-a): Mam identyczne spostrzeżenie - wskazówki dałbym inne. Dziękuję za uwagi. A jakie wskazówki byście widzieli w tym zegarku ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2036 #7672 Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Mi to się strasznie nie podoba, wręcz mam alergię na wskazówkę godzinową typu "mercedes". Dałbym coś prostego np. namokiMODS Fifty Fathoms. A czym więcej patrzę na to co zrobiłeś to coraz bardziej mi się podoba, aż nabrałem ochoty, żeby samemu coś stworzyć 😉 Edytowane 1 Marca 2021 przez BAT123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kimchal 71 #7673 Napisano 1 Marca 2021 55 minut temu, BAT123 napisał(-a): Mi to się strasznie nie podoba, wręcz mam alergię - wskazówka godzinową typu "mercedes". Dałbym coś prostego np. namokiMODS Fifty Fathoms. A czym więcej patrzę na to co zrobiłeś to coraz bardziej mi się podoba, aż nabrałem ochoty, żeby samemu coś stworzyć 😉 Ładny kształt fakt. Z tym że uważam, że do tej tarczy i koperty pasują wskazówki w kolorze "rose gold". Natomiast kształt to już kwestia gustu. Jak mi się znudzą to pewnie je zmienię nie jest to szczególnie trudne, trzeba tylko być cierpliwym z sekundową. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAT123 2036 #7674 Napisano 1 Marca 2021 (edytowane) Kolor bezwzględnie musi być złoty, to co napisałem wyżej to chodziło jedynie o kształt wskazówek. Edytowane 1 Marca 2021 przez BAT123 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MierzejR 81 #7675 Napisano 2 Marca 2021 ja jestem na tak - wskazówki mnie nie bolą, a podoba mi się połączenie tej tarczy z kopertą. zresztą mocno myślałem nad kupieniem takiego chińskiego tuńczyka. z ta tarczą bym się nie zastanawiał 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach