john.doe 359 #1401 Napisano 14 Grudnia 2021 (edytowane) Moje dwa szukają nowego domu Edytowane 14 Grudnia 2021 przez john.doe 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memo88 4190 #1402 Napisano 14 Grudnia 2021 W dniu 21.11.2021 o 11:09, siomon napisał(-a): Bierz zielonego Zdradzisz jaki to model? 😊 Ten zielony kolor hipnotyzuje 😍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 10022 #1403 Napisano 14 Grudnia 2021 37 minut temu, memo88 napisał(-a): Zdradzisz jaki to model? 😊 Ten zielony kolor hipnotyzuje 😍 SBDY039, model na rynek japoński. Jeśli chcesz takiego to zobacz co napisałem tutaj 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
memo88 4190 #1404 Napisano 14 Grudnia 2021 23 minuty temu, siomon napisał(-a): SBDY039, model na rynek japoński. Jeśli chcesz takiego to zobacz co napisałem tutaj Jest piękny ale niestety na mój nadgarstek ten rozmiar jest za duży... Dziękuję Ci za odpowiedź 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 5917 #1405 Napisano 30 Grudnia 2021 Rocznik 77 obowiązkowo z SRP777.Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15779 #1406 Napisano 3 Stycznia 2022 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KobyS0 8392 #1407 Napisano 5 Stycznia 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KLXN 516 #1408 Napisano 9 Stycznia 2022 (edytowane) W końcu znalazłem pasek dla żółwia który mi pasuje wizualnie. Wcześniej kombinowałem z czarnymi, albo niebieskimi, ale to nie było to. Dopiero przy szarym pasek nie dominuje tarczy. Edytowane 9 Stycznia 2022 przez KLXN 4 instagr.am/klxn Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nix 7609 #1409 Napisano 11 Stycznia 2022 Dziś dotarł! Pre-owned ale w bardzo dobrym stanie Dołączył do Króla jako poddany Wysłane z mojego SM-N975F przy użyciu Tapatalka 4 nawrót choroby.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 5917 #1410 Napisano 18 Stycznia 2022 Nikomu nie znudził się PADI??? Mój SRP777 szuka braciszka. Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
RagnarPL 10730 #1411 Napisano 1 Lutego 2022 PVDWysłane z mojego SM-G970F przy użyciu Tapatalka 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dzajro1 5917 #1412 Napisano 5 Lutego 2022 Kontynuacja spamu. Szukałem, znalazłem, jestem zadowolony.Co tam, że chapter ring trochę w lewo przesunięty Wysłane z mojego MAR-LX1A przy użyciu Tapatalka 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rob3rt 1351 #1413 Napisano 12 Lutego 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19351 #1414 Napisano 26 Lutego 2022 4 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1415 Napisano 1 Marca 2022 Bez czarnego się nie liczy 3 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19351 #1416 Napisano 21 Marca 2022 5 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3262 #1417 Napisano 6 Kwietnia 2022 (edytowane) Wpadly nowe Seikacze i musze przyznac, ze nowy Tortoise pomimo biadolenia w internecie na nietypowe oznaczenia bezela jest nawet calkiem OK. Napomkne, ze bezel kreci sie z plynnie ale z przyjemnym oporem (bez klikow) w obie strony. Zegarek jest tez jak na swoja wodoszczelnosc calkiem szczuply. I jeszcze zdjecie spb153: Edytowane 6 Kwietnia 2022 przez jlw 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19351 #1418 Napisano 6 Kwietnia 2022 9 minut temu, jlw napisał(-a): Wpadly nowe Seikacze i musze przyznac, ze nowy Tortoise pomimo biadolenia w internecie na nietypowe oznaczenia bezela jest nawet calkiem OK. Napomkne, ze bezel kreci sie z plynnie ale z przyjemnym oporem (bez klikow) w obie strony. Zegarek jest tez jak na swoja wodoszczelnosc calkiem szczuply. I jeszcze zdjecie spb153: Kupiłes? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3262 #1419 Napisano 6 Kwietnia 2022 Na to wyglada 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Macmac 4386 #1420 Napisano 6 Kwietnia 2022 50 minut temu, jlw napisał(-a): Wpadly nowe Seikacze i musze przyznac, ze nowy Tortoise pomimo biadolenia w internecie na nietypowe oznaczenia bezela jest nawet calkiem OK. Napomkne, ze bezel kreci sie z plynnie ale z przyjemnym oporem (bez klikow) w obie strony. Zegarek jest tez jak na swoja wodoszczelnosc calkiem szczuply. .. bo to taki bardziej żółw pustynny, oglądałem na youtube recenzję SRPB15 i wydawał się bardzo ciekawym zegarkiem ... gratuluję 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19351 #1421 Napisano 6 Kwietnia 2022 2 godziny temu, jlw napisał(-a): Wpadly nowe Seikacze i musze przyznac, ze nowy Tortoise pomimo biadolenia w internecie na nietypowe oznaczenia bezela jest nawet calkiem OK. Napomkne, ze bezel kreci sie z plynnie ale z przyjemnym oporem (bez klikow) w obie strony. Zegarek jest tez jak na swoja wodoszczelnosc calkiem szczuply. I jeszcze zdjecie spb153: Willardzik bardzo fajny, graty 1 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3262 #1422 Napisano 6 Kwietnia 2022 Dzieki Panowie🙂 Willard, niestety (jak poprzedni czarny) jest niestety strasznie zle wyregulowany, tez spieszy okolo 45s na dobe. Bedzie otwieranie i regulowanie. Tortoise zrobil ok +1s/d i nawet indeksy chapter ringu w miare dobrze sie centruja z indeksami tarczy wiec trudno sie do czegos w nim przyczepic. Podoba sie tez szczotkowanie indeksow tarczy. Nieczesto sie z takim zabiegiem spotykalem i robi to spojniejsze wrazenie w porownaniu z polerowanymi indeksami/szczotkowanymi wskazowkami. Podoba sie tez bardziej stonowany i jakby to nazwac mniej organiczny wyglad wskazowek i indeksow w tym zegarku w porownaniu do starszych diverow-zolwikow. Tarcza wydaje sie miec bardzo lagodny nieco polyskujacy szlif sloneczkowy. Super zegarek w cenie ~300Eur 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19351 #1423 Napisano 6 Kwietnia 2022 3 minuty temu, jlw napisał(-a): Dzieki Panowie🙂 Willard, niestety (jak poprzedni czarny) jest niestety strasznie zle wyregulowany, tez spieszy okolo 45s na dobe. Bedzie otwieranie i regulowanie. Ja bym się nie spieszył z tym otwieraniem, szkoda szczelności. Weź go solidnje nakręć i ponoś z 8h dziennie przez parę tygodni. Te mechanizmy lubią być dokręcone (wtedy są najdokładniejsze) i mają to do siebie, że z czasem się docierają. Niemniej +45 to sporo poza widełkami dokładności dla tego werku. Więc albo poczekaj albo może go odeślij i zamów inną sztukę? 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3262 #1424 Napisano 6 Kwietnia 2022 3 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a): Ja bym się nie spieszył z tym otwieraniem, szkoda szczelności. Weź go solidnje nakręć i ponoś z 8h dziennie przez parę tygodni. Te mechanizmy lubią być dokręcone (wtedy są najdokładniejsze) i mają to do siebie, że z czasem się docierają. Niemniej +45 to sporo poza widełkami dokładności dla tego werku. Więc albo poczekaj albo może go odeślij i zamów inną sztukę? Oczywiscie z otwieraniem nowego zegarka nie bede sie spieszyl, ale 45s raczej nie nadrobi. Boje sie odsylac by nie dostac czegos z jakimis innymi niedociagnieciami, tak jak to czesto u obecnych modeki seiko bywa.. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 19351 #1425 Napisano 6 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, jlw napisał(-a): Oczywiscie z otwieraniem nowego zegarka nie bede sie spieszyl, ale 45s raczej nie nadrobi. Boje sie odsylac by nie dostac czegos z jakimis innymi niedociagnieciami, tak jak to czesto u obecnych modeki seiko bywa.. Nadrobi, nie nadrobi. Miałem kiedyś tak z 6r15 w jednym Seiko. Jak bydlakowi zafundowałem miesiąc noszenia i machania łapą to zleciał do +11. Czyli miodzio jak na mechanika. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach