Slimturtle 6860 #1426 Napisano 16 Kwietnia 2022 Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronsky 0 #1427 Napisano 20 Kwietnia 2022 Witam, może trochę nie w temacie, ale mam pytanie. Od pewnego czasu poszukuje w sklepach w PL klasycznego "żółwia" (czarna tarcza, na gumie lub bransolecie): SRPF13K1, SRPE93K1. Wszędzie brak dostępności. Orientujecie się może z czego to wynika? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Paulus57 127841 #1428 Napisano 20 Kwietnia 2022 5 minut temu, bronsky napisał(-a): Witam, może trochę nie w temacie, ale mam pytanie. Od pewnego czasu poszukuje w sklepach w PL klasycznego "żółwia" (czarna tarcza, na gumie lub bransolecie): SRPF13K1, SRPE93K1. Wszędzie brak dostępności. Orientujecie się może z czego to wynika? Może wynika z braku towaru? Tu masz chyba w dobrej cenie, sklep pewny: https://www.creationwatches.com/products/seiko-prospex-299/seiko-prospex-turtle-automatic-divers-srpf13-srpf13k1-srpf13k-200m-mens-watch-21776.html A tu dostępny w Polsce: https://www.czaszegarkow.pl/seiko-prospex-czarny-guma-o45-mm-p-435360.html 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18630 #1429 Napisano 20 Kwietnia 2022 3 godziny temu, bronsky napisał(-a): Witam, może trochę nie w temacie, ale mam pytanie. Od pewnego czasu poszukuje w sklepach w PL klasycznego "żółwia" (czarna tarcza, na gumie lub bransolecie): SRPF13K1, SRPE93K1. Wszędzie brak dostępności. Orientujecie się może z czego to wynika? Sklep sprawdzony, można brać. https://www.timestore.pl/Seiko-Automatic-22310 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #1430 Napisano 20 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Sklep sprawdzony, można brać. https://www.timestore.pl/Seiko-Automatic-22310 Chyba kolega Bronsky już kupił 🙂 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18630 #1431 Napisano 20 Kwietnia 2022 1 godzinę temu, Marak napisał(-a): Chyba kolega Bronsky już kupił 🙂 Ciągle mogę go dodać do koszyka żeby nie było offtopu: 5 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #1432 Napisano 20 Kwietnia 2022 3 godziny temu, Funky_Koval napisał(-a): Ciągle mogę go dodać do koszyka żeby nie było offtopu: Jak kliknąłem wtedy w ten link, to wydawało mi się, że już zeszły z magazynu, ale widzę, że jest nadal. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
bronsky 0 #1433 Napisano 21 Kwietnia 2022 Dzięki za odpowiedź. Faktycznie w sklepie timestore.pl zegarek jest dostępny. Wstrzymuję się jeszcze z zakupem, ponieważ chciałbym jednak zegarek na bransolecie i dokupić sobie jakiś dobrej jakości pasek gumowy/kauczukowy. Ten kauczukowy pasek od Seiko nie bardzo mi się podoba. Zastanawiam się, z czego wynika, że tak popularny i pewnie "chodliwy" model jest tak mało dostępny w większości sklepów. Dziękuję za zainteresowanie tematem i podesłane informacje. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18630 #1434 Napisano 21 Kwietnia 2022 2 godziny temu, bronsky napisał(-a): Dzięki za odpowiedź. Faktycznie w sklepie timestore.pl zegarek jest dostępny. Wstrzymuję się jeszcze z zakupem, ponieważ chciałbym jednak zegarek na bransolecie i dokupić sobie jakiś dobrej jakości pasek gumowy/kauczukowy. Ten kauczukowy pasek od Seiko nie bardzo mi się podoba. Zastanawiam się, z czego wynika, że tak popularny i pewnie "chodliwy" model jest tak mało dostępny w większości sklepów. Dziękuję za zainteresowanie tematem i podesłane informacje. Pomyśl, czy nie lepiej kupić na gumie a bransa aftermarketowa. Te fabryczne bransy od żółwia są ok ale szału nie ma. Natomiast Strapcode czy Uncle Seiko robią bardzo fajne zamienniki. Natomiast żółwia na oryginalnej bransie to można dostac jeszcze tu: Seiko Prospex SRPC23 SRPC23K1 SRPC23K Automatic 200M Men's Watch (creationwatches.com) tylko do ceny dolicz 23% VAT. 2 godziny temu, bronsky napisał(-a): Dzięki za odpowiedź. Faktycznie w sklepie timestore.pl zegarek jest dostępny. Wstrzymuję się jeszcze z zakupem, ponieważ chciałbym jednak zegarek na bransolecie i dokupić sobie jakiś dobrej jakości pasek gumowy/kauczukowy. Ten kauczukowy pasek od Seiko nie bardzo mi się podoba. Zastanawiam się, z czego wynika, że tak popularny i pewnie "chodliwy" model jest tak mało dostępny w większości sklepów. Dziękuję za zainteresowanie tematem i podesłane informacje. Pomyśl, czy nie lepiej kupić na gumie a bransa aftermarketowa. Te fabryczne bransy od żółwia są ok ale szału nie ma. Natomiast Strapcode czy Uncle Seiko robią bardzo fajne zamienniki. Natomiast żółwia na oryginalnej bransie to można dostac jeszcze tu: Seiko Prospex SRPC23 SRPC23K1 SRPC23K Automatic 200M Men's Watch (creationwatches.com) tylko do ceny dolicz 23% VAT. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jlw 3190 #1435 Napisano 26 Kwietnia 2022 Zauwazylem, ze wskazowki w zielonnym Willardzie sa w polowie szczotkowane i w polowie polerowane. Bardzo przyjemny zegarek. Gdyby tylko nie spieszyl 30s na dobe.. 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18630 #1436 Napisano 27 Kwietnia 2022 12 godzin temu, jlw napisał(-a): Zauwazylem, ze wskazowki w zielonnym Willardzie sa w polowie szczotkowane i w polowie polerowane. Bardzo przyjemny zegarek. Gdyby tylko nie spieszyl 30s na dobe.. +30 to poza specyfikacją werku w tym zegarku. Odsyłaj na gwarancję/zwrot. Ewentualnie: -nosisz go wystarczająco "aktywnie"? Japońce lubią być dokręcone, wtedy są najdokładniejsze -jak jest nowy to może się jeszcze dotrze 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Floyd Pink 40 #1437 Napisano 5 Maja 2022 (edytowane) Hej, dajcie znać czy te "nowe" i "stare" żółwie faktycznie różnią się rozmiarem koperty?? W sensie poprzednie te bez cyklopa i szafiru maja niby szer. koperty 44mm a te nowe 45mm. Jak ktoś to porównywał, lub ma obydwa u siebie to dajcie znać, dzięki. Edytowane 5 Maja 2022 przez Floyd Pink . 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #1438 Napisano 10 Maja 2022 4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #1439 Napisano 10 Maja 2022 12 minut temu, revolta4 napisał(-a): Już wiem Kto go zabrał a sam się zastanawiałem Graty! 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #1440 Napisano 10 Maja 2022 4 minuty temu, tomaliusz napisał(-a): Już wiem Kto go zabrał a sam się zastanawiałem Graty! Masz towar na wymianę ty wiesz 😉😉😉 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tommly 11518 #1441 Napisano 10 Maja 2022 (edytowane) 37 minut temu, revolta4 napisał(-a): Fajny żółwik. ja się zastanawiam nad wersją "Tupot małych stóp" 19 minut temu, revolta4 napisał(-a): Masz towar na wymianę ty wiesz 😉😉😉 Tomaliusz Co? Suumoo Edytowane 10 Maja 2022 przez tommly 1 ..."Wszystko jest możliwe. Niemożliwe po prostu wymaga więcej czasu"... Dan Brown Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23134 #1442 Napisano 10 Maja 2022 27 minut temu, tommly napisał(-a): ... Tomaliusz Co? Suumoo 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #1443 Napisano 10 Maja 2022 21 minut temu, tomaliusz napisał(-a): Dobre 😁😁😁😁 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #1444 Napisano 27 Maja 2022 Panowie każdy model żółwia ma identycznej wielkości wskazówki, czy różnią się wielkością? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Funky_Koval 18630 #1445 Napisano 27 Maja 2022 2 godziny temu, revolta4 napisał(-a): Panowie każdy model żółwia ma identycznej wielkości wskazówki, czy różnią się wielkością? wielkością niekoniecznie ale wykończeniem owszem. 0 quartz bandit Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #1446 Napisano 27 Maja 2022 4 minuty temu, Funky_Koval napisał(-a): wielkością niekoniecznie ale wykończeniem owszem. Tnz ? Chodzi o to że kilka lat temu miałem żółwia nie pamiętam modelu dokładnie mozialbym poszukać. Niebieski bezel lakierownay niebieska matowa tarcza i szybko go sprzedałem jakoś nie widziała mi się proporcja koperta duża tarcza mala wskazy jeszcze mniejsze Teraz mam znów żółwia i przyjął się wyśmienicie wszystko mi pasuje ,proporcja itd . 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1447 Napisano 27 Maja 2022 Rozmiarowo jest to samo, Wykończenie tarczy (np. faktura), wskazówek (szczotkowane, polerowane, inny kolor lumy) indeksów (wyraźniejsza obwódka, polerowana, szczotkowana), szkło (szafir, lupka), bezel (inne boki, inna wkładka) 2 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14503 #1448 Napisano 27 Maja 2022 7 minut temu, Sol napisał(-a): Rozmiarowo jest to samo, Wykończenie tarczy (np. faktura), wskazówek (szczotkowane, polerowane, inny kolor lumy) indeksów (wyraźniejsza obwódka, polerowana, szczotkowana), szkło (szafir, lupka), bezel (inne boki, inna wkładka) Ok .dzieki 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marak 8111 #1449 Napisano 27 Maja 2022 9 godzin temu, revolta4 napisał(-a): Tnz ? Chodzi o to że kilka lat temu miałem żółwia nie pamiętam modelu dokładnie mozialbym poszukać. Niebieski bezel lakierownay niebieska matowa tarcza i szybko go sprzedałem jakoś nie widziała mi się proporcja koperta duża tarcza mala wskazy jeszcze mniejsze Teraz mam znów żółwia i przyjął się wyśmienicie wszystko mi pasuje ,proporcja itd . Końcówka sekundnika - ogon rekina 🙂, to wyróżnia ten model. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
siomon 9833 #1450 Napisano 7 Czerwca 2022 6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach