arturzbsk 4020 #776 Napisano 17 Czerwca 2020 Dobrze wiedzieć na przyszłość. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mush1 0 #777 Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) 2 godziny temu, Noodles napisał: Płukałeś go po pływaniu? Sól potrafi szybciej degradować paski. Aczkolwiek po roku to trochę dziwne, to są raczej pancerne paski. Tak, zawsze płukałem. A pęknięcia pojawiły się teraz... Właśnie rzadko kiedy ktoś się skarżył na jakość paska (i zegarka w ogóle). Przygodę kładę na karb tego, że sprzedawca sprzedał mi leżaka wystawowego. Choć twierdził, że "brand new"... 300 za pasek (do Seiko) to nie tak mało - stosunek ceny paska do ceny zegarka z paskiem Seiko ma lepszy niż Omega 😄 Nato przemyślę, a jakieś inne opcje gumowe wchodzą w grę? Przyznam się, że temat takich pasków to dla mnie terra incognita A, dzięki Noodles za zainteresowanie tematem Na Ebayu widziałem i po 22$ - tylko czerwone... Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Mush1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #778 Napisano 17 Czerwca 2020 Mogę odstąpić za drobne taki zwyklak od Seiko zanim znajdziesz coś konkretnego. Nówka, została mi chyba po SKX-ie 🤔 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #779 Napisano 17 Czerwca 2020 Tak kiedyś nosiłem żółwia, bardzo wygodna guma, tylko nie pamiętam producenta : Można też tak, fotka z netu: 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #780 Napisano 17 Czerwca 2020 3 minuty temu, arturzbsk napisał: Tak kiedyś nosiłem żółwia, bardzo wygodna guma, tylko nie pamiętam producenta : Obris, Borealis, Polecam tego drugiego 😀 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #781 Napisano 17 Czerwca 2020 O właśnie, to był pasek Obrisa. Sam bym kupił używany pomarańcz 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #782 Napisano 17 Czerwca 2020 Artur, jak spróbowałem Borealisa to już potem o Obrisie nie myślałem 😄 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #783 Napisano 17 Czerwca 2020 O widzisz, dobrze wiedzieć. Borealisa nigdy nie miałem, ale trzeba spróbować 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mush1 0 #784 Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) Panowie, Obris i Borealis - jak w porównaniu do oryginału sprawiają się klamerki? Wydają się być dosyć ostre? arturzbsk - fajne zdjęcia, ta skórka nie wiem jak by zniosła kąpiele... Edytowane 17 Czerwca 2020 przez Mush1 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #785 Napisano 17 Czerwca 2020 Nie, w obrisie było cacy, żadnych nieprzyjemnych dolegliwości od strony klamry. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #786 Napisano 17 Czerwca 2020 Godzinę temu, Mush1 napisał: Tak, zawsze płukałem. A pęknięcia pojawiły się teraz... Właśnie rzadko kiedy ktoś się skarżył na jakość paska (i zegarka w ogóle). Przygodę kładę na karb tego, że sprzedawca sprzedał mi leżaka wystawowego. Choć twierdził, że "brand new"... 300 za pasek (do Seiko) to nie tak mało - stosunek ceny paska do ceny zegarka z paskiem Seiko ma lepszy niż Omega 😄 Nato przemyślę, a jakieś inne opcje gumowe wchodzą w grę? Przyznam się, że temat takich pasków to dla mnie terra incognita A, dzięki Noodles za zainteresowanie tematem Na Ebayu widziałem i po 22$ - tylko czerwone... Jak szukasz gumy to upewnij się, że wejdą w nią grube teleskopy seiko. Koledzy rzucili parę nazw, ja jeszczę mogę polecić paski z Watchgecko. Mają tonę opcji do wyboru. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #787 Napisano 17 Czerwca 2020 W Borealisie klamerka jest jeszcze fajniejsza, bardziej solidna i skręcana. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #788 Napisano 17 Czerwca 2020 Pamiętam, że do Obrisa grube wlazły, ciasno, ale wlazły. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23161 #789 Napisano 17 Czerwca 2020 1 minutę temu, arturzbsk napisał: Pamiętam, że do Obrisa grube wlazły, ciasno, ale wlazły. To samo w Borealis, warto trochę natłuścić teleskop przed wciskaniem 🤭 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #790 Napisano 17 Czerwca 2020 Kto smaruje ten jedzie 😎 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mush1 0 #791 Napisano 17 Czerwca 2020 Kierunki wyznaczone - będę szukał wg waszych wskazówek Dziękuję serdecznie! 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #792 Napisano 17 Czerwca 2020 2 godziny temu, arturzbsk napisał: Kto smaruje ten jedzie 😎 Jak się popieści - to się zmieści 😉 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #793 Napisano 17 Czerwca 2020 Też dobry sposób 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #794 Napisano 17 Czerwca 2020 (edytowane) 8 godzin temu, maritimeeng napisał: Jak się popieści - to się zmieści 😉 Pieściłem pieściłem i się ułamało. Dwa razy. Nie zmieściło się. Ale już nowe gacie są i jest git Edytowane 18 Czerwca 2020 przez Noodles 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #795 Napisano 17 Czerwca 2020 1 minutę temu, Noodles napisał: Pieściłem pieściłem i się ułamało. Dwa razy. Nie zmieściło się. Ale już nowe gacie są i jest git No i wporzo 👍 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #796 Napisano 18 Czerwca 2020 Żółw w wersji pancernej 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arturzbsk 4020 #797 Napisano 18 Czerwca 2020 Teraz pewnie powyżej 200 g 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość Noodles #798 Napisano 18 Czerwca 2020 A ni wim, oryginalny kajdan znowu taki lekki nie jest 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość maritimeeng #799 Napisano 19 Czerwca 2020 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MieszkoMieszko 2781 #800 Napisano 20 Czerwca 2020 Która wersja lepsza? 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach