Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

BElluuu

Pojlot 17 jewels

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

ostatnio na targu staroci kupiłem z kobietą taki oto zegarek (zdjęcie poglądowe z internetu)

post-97877-0-97664100-1496130843_thumb.jpg

Wiem, że produkowano go od 1960-1970r. Jest jakaś możliwość by sprawdzić dokładną datę produkcji?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

ostatnio na targu staroci kupiłem z kobietą taki oto zegarek (zdjęcie poglądowe z internetu)

attachicon.gifpoljot.JPG

Wiem, że produkowano go od 1960-1970r. Jest jakaś możliwość by sprawdzić dokładną datę produkcji?

W przypadku zegarków radzieckich nie ma takiej możliwości. Nawet jeśli jest nabity jakiś numer to nie ma on żadnego znaczenia. Jedynie zegarki z lat powiedzmy 40-50-tych miewały nabity na mechanizmie kwartał i rok produkcji, ale też nie wszystkie oczywiście. Tego Poljota nie da się dokładnie datować jeśli nie ma zgodnych z nim dokumentów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sądząc po czcionce są to (raczej) lata 70.

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na zdjęciu z katalogu jest jeszcze starsza czcionka (lata 60.). Z moich obserwacji wynika (nie wiem czy słusznie), że taka nieco większa czcionka była stosowana od początku lat 70 do początku lat 80. (mniej więcej).

LOGO12 (Kopiowanie).png  KMZiZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nic tylko nosic.Bardzo ladny sikor.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Witam,

ostatnio na targu staroci kupiłem z kobietą taki oto zegarek

Co tam zegarek. Daj zdjęcie poglądowe tej kobiety z którą kupiłeś zegarek (albo zegarek z kobietą) ;)

Zegarki nie mają duszy... one ją kradną

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.