Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość

Temat inny niż wszystkie

Rekomendowane odpowiedzi

:shock: ;)

"Największą przyjemnością w posiadaniu psa jest to, że możesz się przed nim wygłupić, a on nie tylko, że się nie będzie śmiał, ale też zrobi z siebie głupka"

Samuel Butler

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

http://wiadomosci.onet.pl/1140805,12,item.html

Niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego? Przecież każdy palacz jest świadomy, że jego wstydliwy nałóg skraca mu życie. Producenci tabaki nie starają się nawet tej szkodliwości ukrywać. Przemysł jak każdy inny. Obie strony się godzą i jest git.

Te nakazy i zakazy kojarzące mi się z sowieckim sposobem rządzenia napawają mnie odrazą do UE. Widać też, że UE ma swoich obywateli za bezmyślne zwierzęta, które trzeba chronić przed ich własną głupotą.

Jeden z komentarzy do tego artykułu mi się podoba:

Palacze powinni sami placi za swoje leczenie

Skoro udowodnione jest że palenie jest przyczyną wielu chorzeń to palecz powinien sam płacić w wlasnej kieszeni zaswoje leczenie, lub ubezpieczyć się za większą stawkę, bo ryzyko zachorowania jest większe. Podobnie jak to się dzieje z ubezpieczeniem samochodów. Za dodatkowe ubezpieczenie od kradzieży na Ukrainie, Mołdawii i Rosji stwka ubezpieczenia AutoCasco jest o 30% większa. Chyba że koncerny tytoniowe opłacą dodatkowe ubezpieczenie jeśli palacz zobowiąże się wypalać dziennie 2 paczki. Nie szkoda mi palaczy bo to sa po prostu idioci, ale nie zgadzam się na to aby leczyli się za nasze wspólnie pieniądze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Mariusz! Uważam informacje typu "Szok! Zabili za paczkę zapałek!" za ogromnie szkodliwe. Sugerują one, że bardziej oburzające i "straszne" jest morderstwo na tle rabunkowym gdy wchodzi w grę przedmiot o niskiej wartości. Prowadzi to do relatywizacji czynu jakim jest morderstwo! Obojętnie czy zabito "za jaguara" czy "za malucha" morderstwo to morderstwo! Zawsze tak samo naganne!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ja nie relatywizuje czynu jakim jest morderstwo. Życie ludzkie jest bezcenne dlatego uważam, że za morderstwo powinna być kara dożywotniego więzienia. Wyjątek stanowi tylko sytuacja w które to my jesteśmy atakowani i potrafimy się obronić. Jeżeli to napastnik poniesie śmierć, sąd powinien orzec uniewinnienie. Każdy człowiek ma prawo do obrony. Tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Tu się zgadzamy! :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

http://mojefinanse.interia.pl/news?inf=653521

Nikt nie mówi, że studia powinny być płatne od jutra, ale za kilka lat studenci na wszystkich uczelniach, państwowych i prywatnych, powinni płacić za naukę - zaproponowała kilku dni temu wiceminister edukacji Anna Radziwiłł,

Jedyny taki kraj na świecie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Ach ta Jessica Alba. Aż trudno się skoncentrować ;). Znalazłem wiadomość następującej treści:

post-0-0-72996500-1330474664.jpg

;) Szkoda gościa, ale przynajmniej umarł szczęśliwy. Też chciałbym tak umrzeć. Będę przez 100 godzin bez przerwy tworzył stronę o IWC i pierdyknę w kalendarz z zegarkiem na łapie. Houk. :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W kronikarskiej rubryce "Tego dnia" dzisiejszego wyd. dziennika "Metro":

1949 rok - tego dnia szpaki usiadły na wskazówce londyńskiego Big Bena i zegar "zgubił" cztery i pół minuty. :shock:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Nie tylko kibicowanie. Jakby wirus przejechał się po serwerze na którym umieszczona jest strona KMZiZ i po naszych postach zostało tylko wspomnienie :?:. To dopiero byłaby masakra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W phpbb można zrobić backup, ale chyba tylko ustawień forum, a nie zawartości :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do czego służą superkomputery? Cytat:

Superkomputery kojarzone są przede wszystkim z bronią nuklearną i innymi badaniami prowadzonymi na użytek wojska, toteż od lat posiadanie takich maszyn jest wyznacznikiem potęgi danego kraju. Jednak oprócz zastosowań militarnych maszyny te stymulują rozwój nauki, co przekłada się dziś silniej niż kiedykolwiek wcześniej na siłę gospodarki. Liczba zastosowań jest nieograniczona, czego przykładem może być wynajęcie takiej maszyny przez firmę Procter&Gamble, która wykorzystała superkomputer do zbadania przepływu powietrza nad... chipsami "Pringles". Pozwoliło to wyeliminować problem zdmuchiwania chipsów z taśmy produkcyjnej. :D

źródło: http://hacking.pl/5451

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.