Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość grzesiek76

Zakup zegarka - proszę o pomoc

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzesiek76

Witam wszystkich!

Na początku wreszcie trafiłem na to forum gdzie powinnienem :P zwłaszcza w sprawach zaegarków.

Skorzystałem wczoraj z opcji "szukajki" poczytało sie to i owo ( jakąż ja mam małą wiedzę o zegarkach !!) ale mimo wszystko nie rozwiało moich wątpliwości jeśli chodzi o zakup nowego zegarka dla mnie..

Więc do rzeczy: chce sobie zakupić zegarek dobrej jakości, który będzie ze mną pływał, to na pewno. Będzie w miarę elegancki, żebym sie nie wstydził go ubrać do eleganckich ciuchów. No i najlepiej żeby był analowy w sensie żeby miał te wskazówki :P no i ta biała tarcza do której jestem strasznie przyzwyczajony.

Na obecną chwilę mam CASIO który ma ponoć chodzić 10 lat na jednej baterii, hmmm ciekawe. Ale jak to tani zegarek szkiełko ma plastikowe, pasek wadomo jaki no i po roku wygląda jakby przeszedł po nim batalion żołnieży bo lubie wsadzić łapy tam gdzie nie powinno z zegarkiem :lol:

Zastanawiam sie nad dwoma firmami w obecnej chwili chyba że koledzy mi podpowiedzą coś innego: Tissot, seria T-Touch no i Seiko. Tissot wiadomo szwajcar ale te bajery to nie wiem czy dobrze działają ( choć kompas w górach jest naprawdę na wagę złota ) a Seiko słynnie z dokładności odmierzanego czasu.

Mam dylemat jaki sobie zegarek kupić który będzie mi służył przez następne kilka dobrych lat. Panowie, pomożecie ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

a co sądzicie o TISSOT T-TOUCH ??? jest warty zakupu ?? boje sie że ten touch screen przestanie działać po kilku latach a wodoszczelność jest straszna - 30m??!! Przecież on nie przetrzyma żadnego pływania ze mną :shock:

Dziwne że TISSOT taka firma i wypuszcza takie cosik zwłaszcza że konkurencja w tej branży jest konkretna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

T T sobie daruj.

epos_logo.jpg.8c112fd1fff37da5649af0cec7869bc5.jpg  Jak go nie lubić!

.................................................................
"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Dlaczego nie polecasz TT ?? Mógłbyś troszeczkę naświetlić sprawę ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A może Samurai :?:

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uważam, ze za cenę tego kwarca kupisz ciekawy mechaniczny zegarek. T T to kaki bajer bez bajera. Są piękne wytrzymałe Seiko za takie lub lepsze pieniądze. Do tego jeszcze wodoszczelne. Powyżej 1000 zł kupisz już fajne Szwajcary.

"Mieć rację to niewiele, nawet stary zepsuty zegar dwa razy na dobę ma rację. - Jean Cocteau

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Generalnie mam do wydania około 1700 do max 1900 zł więc szukam czegoś naprawdę ciekawego. Odpuściłem sobie w sumie TISSOT a skoncentrowałem sie na SEIKO i CITIZEN. Szkoda tylko że SEIKO nie ma zegarków sterowanych radiem tzn w sensie jak to mają CASIO Wave Receptor albo ja czegoś nie wiem. CITIZEN ma parę zegarków z tym bajerkiem ale cena jest bajerancka również :P

Ja wiem że to bajer ale fajnie sie jest nie przejmować ustawianiem czasu co jakiś czas :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz zegarek sterowany radiem to kup junghausa. Za taka kasę znajdziesz bez problemu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Znalazłem jeszcze zegarki DUGENA które mają np mechanizmy 'radio controlled" od Junghans'a i jestem w szoku bo cenowo to Junghans bije na głowę tą marke.

Nawet na stronie sklepu przeczytałem że ta marka nie jest dobrze znana w UK chociażby. Nie wiem czego sie spodziewać po tejże marce dlatego że nawet CASIO z metalową kopertą, mineralnym szkiełkiem i Wave Receptor ma cenę identyczną do zegarka ze stajni DUGENA

tu macie link jesli chodzi o taki zegarek:

http://www.dugena.co.uk/dugenacity4129253.htm

a tu znalazłem zegarek bliski mojemu ideałowi ależ cena jest kilerska :roll: toteż szukam czegoś tańszego ale bardzo podobnego wyglądem do niego.

http://www.zegarki.com.pl/054432400-junghans-p-5898.html

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

szukałem już wszędzie tegoż zegarka i wszędzie wysprzedany :cry:

co do tej DUGENA, jak myslisz Panie TIK-TAK, jest czym sobie zawracać interes czy po prostu szukac czegoś u SEIKO czy CITIZEN?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lepiej Seiko.

Poszukaj dobrze w necie tego Junghausa. Jesli chodzi o jakość to naprawdę wyśmienite zegarki. Powinieneś znaleźć go za 1500-2000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

przegrzebałem całą siec ( z Google jestem za pan brat :P ) i jak znajduje to są wysprzedane tzn są ale z czarną tarcza a ja takiego nie chce. Siedze już drugi dzień i grzebie w sieci

Sęk w tym że to piękny zegarek i ten LCD gdzie jest duża czytelna data a ja tego używam parę razy dziennie.

Kwestia ceny jest istotna bo ten zegarek kosztuje ponad 2400 :) niestety choć może bym wydusił jeszcze grosza.

SEIKO nie ma w swojej ofercie zegarków "radio controlled", pewnie wychodzą z założenia że ich mechanizmy są bardzo dokładne :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość libero

A to : ?

s05091a.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

noo Panie TIK-TAK wisze Ci porządne piwo :P:) cena jest OK na pewno tańszy ten model zegarka niż w UK :lol:

P.S.

Nie umiem niemieckiego ale to chyba nie jest przeszkodą jeśli chodzi o pieniądze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież dałem ci link powyżej.

Co prawda na bransolecie, ale jaka cena, a pasek możesz dokupić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Panowie a kupowaliście kiedyś na niemieckim E-bay?? No i, może sie czepiam, jest możliwość że gośc sprzedaje podróbki ?? Niby wysłałem maila do niego po angielsku może odpowie i rozwieje mi wątpliwości co do możliwości zakupu i transportu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Klikaj "sofort kaufen" i po sprawie zanim ktoś cię uprzedzi.

Ten seiko designersko odlot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Seiko ma takowe w ofercie

Tylko ostrożnie z kupowaniem ich na ebayu - one są robione tylko na jeden nadajnik czasu. Te z prywatnego importu z Japonii i USA (z UK chyba też) będą u nas działały jak zwykłe kwarce; w Polsce odbiera się tylko DCF77 (jak w tym na zdjęciu).

J.

Jacek Tomczak - Janowski

-=WSzA=-

Warsztat Szyderstwa Artystycznego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

Znalazłem sklep niemiecki z tymże zegarkiem WRESZCIE! Cena to 400 euro także to przełknięcia a e-bay sobie raczej odpuszcze chyba że gostek odpisze po angielsku i sie dogadamy. Żonie sie oczywiście nie przyznam ile to kosztowało :P

Jak mi to cudo przyjdzie to porobie zdjęcia i wkleje tu na forum :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość grzesiek76

No to se juz kupiłem zegarek Junghaus :D poczytałem że na Yategho, gdzie znalazłem za 400euro lepiej nie kupować bo to, jak ktoś nazwał z tego forum, mafia zegarkowa.....

Za to na angielskim e-bayu znalazłem jeszcze lepsza ofertę, sami zobaczcie:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?Vie...name=rvireg:1:1

Zastanawia mnie jedno: czy jest możliwa aż taka różnica cenowa jesli chodzi o e-bay a normalne sklepy ?? przecież to prawie 2 tyle sie zapłaci w sklepie. No i dochodzi kwestia czy to oryginał i czy przede wszystkim nowy zegarek. Niby są opinie o sprzedającym no ale .....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.