Breitling 13048 6386 #5826 Napisano 29 Marca 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4958 #5827 Napisano 29 Marca 2021 Ostatnio na forum pojawia się sporo pytań i zdjęć konkretnych modeli G i informacji o wielkości nadgarstka. W sumie to bardzo pomocne przy szukaniu modeli dla siebie. Swojego czasu szukałem takich informacji, może przydałby się taki wątek na forum? Jakby ktoś kiedyś szukał jak wygląda GW/DW 6900 na łapie 18,5 cm. 2 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
murcins 36370 #5828 Napisano 29 Marca 2021 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5829 Napisano 29 Marca 2021 Wątek może nie, ale były już takie prośby, żeby podpisywać model i grubość nadgarstka, typu płaskie 18,5cm itp. Zgadzam się, że byłoby to przydatne. Druga sprawa, że sporo osób, w tym ja często, przyznaję, z lenistwa (aparat leży w torbie), robi zdjęcia z dość bliska zazwyczaj telefonem, i praktycznie zawsze jest to szeroki kąt, co też sprawia mylne wrażenie co do wielkości zegarka i nadgarstka i tego jak na nim leży. Dlatego najlepiej powinno się wstawiać dwa zdjęcia, jedno z bliska, drugie oddalone, jeśli telefonem robione, a jeśli aparatem to ogniskowa 50mm (na FF). Wtedy będzie to najbardziej rzeczywisty obraz i zegarka i jak leży na danym nadgarstku. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4958 #5830 Napisano 29 Marca 2021 1 minutę temu, p.r.p. napisał(-a): Wątek może nie, ale były już takie prośby, żeby podpisywać model i grubość nadgarstka, typu płaskie 18,5cm itp. Zgadzam się, że byłoby to przydatne. Druga sprawa, że sporo osób, w tym ja często, przyznaję, z lenistwa (lub braku innych możliwości), robi zdjęcia z dość bliska zazwyczaj telefonem, i praktycznie zawsze jest to szeroki kąt, co też sprawia mylne wrażenie co do wielkości zegarka i nadgarstka i tego jak na nim leży. Dlatego najlepiej powinno się wstawiać dwa zdjęcia, jedno z bliska, drugie oddalone, jeśli telefonem robione, a jeśli aparatem to ogniskowa 50mm (na FF). Wtedy będzie to najbardziej rzeczywisty obraz i zegarka i jak leży na danym nadgarstku. Bardzo dobre rady. To prawda, kluczowe było by tutaj odpowiednie zrobienie zdjęcia aby jak najmniej przekłamywło rzeczywiste rozmiary. Inaczej wątek mógłby przynieść więcej szkody i rozczarowań po zakupie. 0 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jogi 11250 #5831 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Są tu jeszcze jakieś GST, czy już tylko mastery i kostki się ostały? Edytowane 23 Października 2023 przez Jogi 1 Żyć to znaczy ryzykować. W przeciwnym razie, jesteś wyłącznie bierną bryłą przypadkowo zebranych molekuł, niesioną prądem Wszechświata. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5832 Napisano 29 Marca 2021 Bardzo dobre rady. To prawda, kluczowe było by tutaj odpowiednie zrobienie zdjęcia aby jak najmniej przekłamywło rzeczywiste rozmiary. Inaczej wątek mógłby przynieść więcej szkody i rozczarowań po zakupie. Przykład:Zegarek syna, znany, "bombowy" model.Na moich 19 cm z bliska (ujęcie telefonem, standardowy pseudoszeroki kąt, jakieś 26-28mm w przeliczeniu na aparatową matrycę full frame). wygląda na taki akurat, nie za mały. I ten sam zegar, ta sama łapa (spuchnięte 19cm, a nie płaskie jak zwykle 18,5cm - zdjąłem na moment ortezę..). Ujęcie również telefonem (ciężko mi jedną ręką operować aparatem teraz..), ale z "syfrowym" zoomem i z oddali. Żeby wyglądało to właśnie na standardowy kąt obiektywu (50~85mm FF).Jest różnica? Jest. Widać, że zegar jest malutki, i tak właśnie wygląda na moim nadgarstku, który też jest tu w rzeczywistych rozmiarach, a nie tak jak na pierwszym zdjęciu, gdzie wygląda na dużo chudszy, a zegar na dużo większy. I nie chodzi mi o to, że jedno jest tylko bliżej a drugie dalej od aparatu.Bo po przycięciu kadru do takiego samego, zbliżonego rozmiaru z pierwszym zdjęciem, dalej widać różnicę; 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Vonziej 3697 #5833 Napisano 29 Marca 2021 Do tego zawsze pojawia się element preferencji. Ja np uważam, że na moim 17 cm Roman leży super fajnie. Nie jest to najwygodniejszy zegarek jaki mam ale to jest ROMAN. No tak, ale zawsze znajdzie się ktoś kto będzie twierdził, że jest za duży dla mnie. Ale taki użytkowy temat z suchymi faktami jak najbardziej mi się podoba. Tak jak Patryk mówi - ważne jest zdjęcie. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #5834 Napisano 29 Marca 2021 1 godzinę temu, jestem_w_shocku napisał(-a): Ostatnio na forum pojawia się sporo pytań i zdjęć konkretnych modeli G i informacji o wielkości nadgarstka. W sumie to bardzo pomocne przy szukaniu modeli dla siebie. Swojego czasu szukałem takich informacji, może przydałby się taki wątek na forum? Jakby ktoś kiedyś szukał jak wygląda GW/DW 6900 na łapie 18,5 cm. nie powinni wyłazić poza obrys nadgarstka i tyle teorii - a życie jak to życie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5835 Napisano 29 Marca 2021 Dramat te powyższe dwa zdjęcia.. Ale cóż, zapewne "modne" w pewnych kręgach.Wg tej skali koperta 48mm na 18cm jest ok. Sorry, ale nie wyobrażam sobie takiej kobyły na moich 18,5cm.. Jeszcze G-shock to jakoś wygląda przy takich parametrach, bo jest mocno obudowany (patrz np. Roman), ale już klasycznego analoga 48 mm, z cienką lunetą nie założyłbym.. 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4958 #5836 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) Teoria teorią a w rzeczywistości różnie bywa. Mam klasyczny zegarek 42 mm i uważam, że jest w sam raz, max pewnie jakieś 44 mm jeszcze bym założył. Ale to kwestia indywidualnych upodobań. " Jeden lubi róże, a drugi piwo duże". Nie chciałbym wskazywać jaki zegarek powinno się nosić na określony nadgarstek, tym bardziej tworzyć ram "od-do". Jestem tylko ciekaw jak wyglądają inne modele na określonym rozmiarze łapy. Edytowane 29 Marca 2021 przez jestem_w_shocku 1 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5837 Napisano 29 Marca 2021 Dlatego przydatne będzie wstawiane dwóch zdjęć, z bliska, dla ukazania walorów tarczy zegarka itp. i z ciut dalszej odległości, żeby pokazać faktyczne jego wymiary. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21386 #5838 Napisano 29 Marca 2021 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pazikk 1507 #5839 Napisano 29 Marca 2021 Taki Pan dzisiaj na rękuWysłane z mojego GM1913 przy użyciu Tapatalka 5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5840 Napisano 29 Marca 2021 I to by było na tyle jeśli chodzi o podpisywanie i dodawanie najlepiej dwóch różnych zdjęć, podawanie rozmiarów nadgarstka... 🤣 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21386 #5841 Napisano 29 Marca 2021 Ale że co ? W tym temacie ? To się mija z celem bo za każdym razem powielać to z tym samym zegarkiem (na tym samym nadgarstku) nie ma sensu , sens tego widzę w jakimś temacie stricte stworzonym pod tym kątem. 3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Waldzior 3294 #5842 Napisano 29 Marca 2021 Dokładnie, za kilkanaście postów nikt już nie doczyta o tym pomyśle. 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ShoRtie 1613 #5843 Napisano 29 Marca 2021 1 GW-9400 1ER,GW-9430,GW-9200 1ER, GD-400-4ER Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5844 Napisano 29 Marca 2021 (edytowane) 57 minut temu, Waldzior napisał(-a): Dokładnie, za kilkanaście postów nikt już nie doczyta o tym pomyśle. Godzinę temu, GTB napisał(-a): Ale że co ? W tym temacie ? To się mija z celem bo za każdym razem powielać to z tym samym zegarkiem (na tym samym nadgarstku) nie ma sensu , sens tego widzę w jakimś temacie stricte stworzonym pod tym kątem. No jak tam chcecie z Waldziorem etc., Ja np. nie pamiętam już jaki jest Twój nadgarstek Tomku, a patrząc na to zdjęcie mundka mogę tylko strzelać, że nie wiem, 16,5cm? A czy będę wertował strony specjalnie założonego pod tym kątem kolejnego wątku, nomen omen też nadgarstkowego, czy zerknę tu, to mi ryba. W nowym wątku jednak też trzeba by rozdzielić to przecież na konkretne modele, żeby ułatwić szybkie odnalezienie takiej informacji. Inaczej taki wątek też nie ma sensu. Bo czym się będzie różnił? Dla mnie nie było by problemem wstawienie foty i pod spodem dopisanie nadgarstek 18,5cm Edytowane 29 Marca 2021 przez Gość 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #5845 Napisano 29 Marca 2021 2 minuty temu, p.r.p. napisał(-a): No jak tam chcecie z Waldziorem etc., Ja np. nie pamiętam już jaki jest Twój nadgarstek Tomku, a patrząc na to zdjęcie mundka mogę tylko strzelać, że nie wiem, 16,5cm? A czy będę wertował strony specjalnie założonego pod tym kątem kolejnego wątku, nomen omen też nadgarstkowego, czy zerknę tu, to mi ryba. W nowym wątku jednak też trzeba by rozdzielić to przecież na konkretne modele, żeby ułatwić szybkie odnalezienie takiej informacji. Inaczej taki wątek też nie ma sensu. Bo czym się bezie różnił? W opisie niech każdy poda rozmiar nadgarstka i po problemie hehh a jak tam twoja ręka ? - już bez drutów chyba jak widziałem czy mi się zdawało 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5846 Napisano 29 Marca 2021 Teraz, unadarek napisał(-a): W opisie niech każdy poda rozmiar nadgarstka i po problemie hehh a jak tam twoja ręka ? - już bez drutów chyba jak widziałem czy mi się zdawało Zdjąłem na chwilę ortezę - i tak muszę opatrunki zmieniać. Druty sterczą z łapy dalej. 8 tydzień zacząłem. Jeszcze półtora i wolność.. 🤣 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #5847 Napisano 29 Marca 2021 Teraz, p.r.p. napisał(-a): Zdjąłem na chwilę ortezę - i tak muszę opatrunki zmieniać. Druty sterczą z łapy dalej. 8 tydzień zacząłem. Jeszcze półtora i wolność.. 🤣 a tak mi się zdawało ze coś za krótko jeszcze tak o dwie bułeczki 😜🤬 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jestem_w_shocku 4958 #5848 Napisano 29 Marca 2021 Założyłem nowy wątek, żeby temat nie umknął. Jak się nie przyjmie to pójdzie do kosza 2 Jutro to dziś - tyle że jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
GTB 21386 #5849 Napisano 29 Marca 2021 9 minut temu, p.r.p. napisał(-a): Dla mnie nie było by problemem wstawienie foty i pod spodem dopisanie Wiem że to nie problem ale czemu nie może być ku temu osobny wątek (z resztą już założony przez @jestem_w_shocku ) , pozatym oprócz rozmiaru nadgarstka porządany byłby również ref bo nie każdy zna wszystkie G na pamięć. No i szacun za poświęcenie obolałej ręki 👍 2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość #5850 Napisano 29 Marca 2021 .. pozatym oprócz rozmiaru nadgarstka porządany byłby również ref bo nie każdy zna wszystkie G na pamięć... Zgadzam się z tym, już wcześniej i dawniej też to pisałem, że "były już takie prośby, (i) żeby podpisywać model i grubość nadgarstka, typu płaskie 18,5cm itp. Zgadzam się.." 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach