Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

sthool

Adin, dwa, tri!

Rekomendowane odpowiedzi

Wzajemnie.

Jako że to moja ostatnia runda, dziękuję wszystkim uczestnikom, za dobrą zabawę, jurorom zaś, i prowadzącemu turniej za poświęcenie swojego czasu byśmy wszyscy mieli rozrywkę i mogli odlecieć od szarości dnia codziennego. Dzięki panowie.

To śpiewałem ja enkil.

Łubu dubu, łubu dubu...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po długim zastanowieniu dwa zegarki wygrały eliminacje :D Każdy inny i każdy piękny na swój sposób. Klasyczny, garniturowy Kirowskije o bardzo skromnej ale zarazem nieśmiertelnie eleganckiej stylistyce i nieco futurystyczna i odważna wzorniczo Rakieta. Oto one:

post-49869-0-63532500-1516303008_thumb.jpg post-49869-0-17334500-1516303016_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W pierwszej chwili gdy przeczytałem temat finałowej rundy konkursu obleciał mnie strach myśląc, że kurczę nie będę miał z czym wystartować a konkurencja bardzo mocna ba- większość stanowią koronowane głowy

Przespałem noc z uwagi na godzinę i rano zabrałem się za szukanie i wytypowanie pierwszych zawodników do boju.

Typy się zmieniały kilka razy a gdy już miałem postanowione co wybrać myśle sobie co dalej ?

Zrobię zdjęcie zegarków i co ? Koniec - tylko na tyle Cię stać pomyślałem.

Wymyśl coś lepiej bo konkurenci wystrzelą takie działa, że Ci się hemoroidy zrobią

Tak powstała koncepcja adekwatna do tematu zegarka bez cyfr na indeksach godzinowych.

Gdzieś te cyfry musiały się podziać pomyślałem sobie i tak narodził się pomysł na prezentacje zegarków pod tytułem :

Uciekające Cyfry a wraz z nimi 2 przeciwieństwa zegarkowe- Szturman i Łucz Kwarcowy z małymi słodkimi Łuczami na całej tarczy.

Dziękuję za wspaniałą zabawę i przygodę jaką mogłem do tej pory przeżyć życząc jednoczenie wszystkim powodzenia w grze .

b8510436e7c8f46a3e9f2c9cd3ca17be.jpg

54e6fca881a03e5666554532c99b0d68.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na początku, gdy poznałem kategorię, pomyślałem o rakietach dla niewidomych, lecz one mają jednak cyfry :D . To są kolejne o których pomyślałem, było bardzo dużo czasu i różne inne mi przychodziły do głowy, lecz pierwsza myśl niechaj pozostanie i poddana zostanie ocenie :)

post-68064-0-17571600-1516305399_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnia moja prezentacja – szkoda, polubiłem turniej od „tej” strony  :D 

Długo nie wiedziałem jakie zegarki chcę pokazać ale ostatecznie wybór padł na:

Wympieł - niby nic nadzwyczajnego, nawet nie zdziwię się jak będzie dubel ale ten zegarek – dla mnie to jeden z najładniejszych zegarków radzieckich. Prostota i piękno w najczystszej postaci. Ten dodatkowo ma wczesne logo na mechanizmie co czyni go nieco rzadszym. 

10597877_IMG_20180116_124851.jpg

Kliknij - powiększ :)

Sekonda 31j – kiedyś, ktoś o tym zegarku napisał, że jest to błąd katalogowy. Otóż nie jest. Zegarek tak rzadki że nawet w necie ciężko znaleźć zdjęcia a już zdjęć z opisanym mechanizmem 31 kamieni nie ma nawet w najsłynniejszych kolekcjach. A ten tak właśnie jest opisany  :) 

Indeksy godzinowe w charakterystycznym dla Sekondy kształcie stożków, na tarczy szlif poprzeczny. Zegarek mega rzadki i w pięknym stanie.

img-5499.jpg

Życzę dobrej zabawy w finale  :) 

Roman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pięknie Panowie

Dziękuje za wspaniałą zabawę

Miło było z Wami rywalizować teraz i od początku

Widać tutaj dużo pracy i dobrego pomysłu.

Zegarki bajka

Cieszę się, że podjąłem wyzwanie i spróbowałem powalczyć

Dobrze się bawiłem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oczy mi wypadły od tych cudów.

Złotą futurystyczna rakieta, biały Łucz z Łuczami :o

I crème de la crème trafiając w serce mojego gustu wympieł. Z tym właśnie logo. Total!

Gratuluję wszystkim!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje Panowie!

Piękny finał, wybór nie będzie prosty. Z jednej strony Szturman, który jest moim marzeniem, z drugiej piękna Rakieta od kchrapka, Slava od Romana, kończąc na Kopernikach.

Szkoda, że tak szybko się skończyło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Super zabawa

Dokładnie Roman - cały przekrój zegarków a dzięki temu można sobie zaplanować nowe zakupy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na taką złoconą rakietę jak u Krzyśka to dawno poluję, i w dodatku zastanawiałem się nad pokazaniem chromowanych :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zawsze będzie chodzić myśl po głowie mogłem pokazać coś innego :)

Ja się świetnie bawiłem w tak doborowym towarzystwie od samego początku za co dziękuje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W imieniu Jurorów i swoim witam wszystkich uczestników i obserwatorów!

Miło mi ogłosić, że właśnie została uruchomiona Finałowa Ankieta, lecz z przyczyn technicznych byliśmy zmuszeni otworzyć ją w nowym temacie:

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/157823-ankieta-fina%C5%82owa-adin-dwa-tri/

Zapraszamy do głosowania!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szanowni Państwo, Zawodnicy i obserwatorzy :)

W celu ukrócenia oczekiwania zrobię celowy falstart i ogłoszę wyniki :)

Najpierw przyjrzyjmy się wynikom Turnieju Pocieszenia - tu mamy niezwykle wyrównaną walkę i miejsce pierwsze musieliśmy przyznać Ex-equo:

post-25327-0-12228700-1516477424.png

Gratuluję zwycięzcom i zdobywcy drugiego miejsca, bo walczyliście dzielnie do samego końca :) Poza tym pokazane przez Was zegarki to klasa sama w sobie!

A teraz wyniki wielkiego Finału! Poniżej screen z ankiety tuż po jej zamknięciu, które nastąpiło o 20:30:

post-25327-0-58251400-1516477563_thumb.png

Ogłaszam oficjalnie, że I miejsce zajął rk7000! Rzecz to niebywała, bo Roman jeszcze rok temu stał "po drugiej stronie" i to on ogłaszał wyniki tak, jak ja robię to teraz :) Gratulacje Roman!

Miejsce drugie zajmuje Rybak1979GSL :) Gratulujemy!

Miejsce trzecie, przewagą dwóch głosów, wywalczył kchrapek. Wielkie gratulacje!

Gratulujemy również temu, który znalazł się tuż za podium - Enkil - walczyłeś dzielnie!

Oczywiście nasz Turniej nie byłby turniejem, gdybyśmy nie zapewnili nagród. Pierwsze trzy miejsca Turnieju Głównego oraz pierwsze miejsce Turnieju Pocieszenia (a raczej dwa pierwsze miejsca) zostaną nagrodzone, zaś reszta uczestników obu Finałów dostanie nagrody pocieszenia. Na PW dogadamy szczegóły wysyłki :)

Ja ze swojej strony pragnę podziękować wszystkim uczestnikom i kibicom, ponieważ organizacja tego Turnieju była dla mnie dużym wyzwaniem i odbywała się w przerwach między absorbującą pracą (uczelnia i początki sesji egzaminacyjnej ;) ). Jeśli taka będzie wola Forumowiczów, to za rok podejmę się organizacji kolejnej edycji i już będę miał większe doświadczenie, które właśnie nabyłem.

Jeszcze raz gratuluję i pozdrawiam wszystkich!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratulacje dla Wszystkich! Finał finałów był tak dobry, że jeszcze przez trzy dni wchodziłem w temat popatrzeć na Wasze zegarki. Naprawdę, klasa sama w sobie.

Duże podziękowania dla Marka i całego Jury, za to, że Wam się chciało. Kawał dobrej roboty

Jeszcze na koniec. Czy nie jest tak, że zgodnie z regulaminem, turniej pocieszenia wygrywa gregch? Przy równiej liczbie punktów, chyba liczył się czas wstawienia zdjęcia?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U...

Na początku mojego wywodu chciałem obnażyć swoją radość z możliwości wspaniałej zabawy wśród tak doborowego towarzystwa.

Dziękuje, że mogłem z Wami współzawodniczyć chodź konkurencje były dla mnie stresujące a wyniki dawały adrenalinę to cieszę się, że wziąłem udział w konkursie.

Gratuluje wszystkim, którzy wzięli udział od samego początku - samo zgłoszenie do konkursu było odważną decyzją a pomysł na zdjęcie absorbował czas i umysł

Dziękuje Jurorom za pomysł w każdej konkurencji oraz chęci w organizacji całego turnieju

Gratuluje Romanowi wygranej oraz Łukaszowi i Grzesiowi w drugim turnieju.

Panowie- do zobaczenia za rok w następnym konkursie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:)  :)  :)

Cóz napisać - jestem wzruszony.

Nie spodziewałem sie, że mogę walczyć o zwycięstwo w tej kategorii.

Dziękuję wszystkim szesnastu uczestnikom turnieju - wiem że właśnie dla wszystkich razem i dla każdego z osobna taki turniej sie organizuje - Panowie czuje sę zaszczycony że mogłem z Wami dobrze sie bawić :)

Dziękuję wszystkim którzy oddali głosy w ankiecie - oczywiście tym którzy głosowali na mnie dziękuję jeszcze bardziej :)

Marek - dziękuje za organizację turnieju - udało Ci sie to co mi się nigdy nie udało - wszystkie kategorie były tak dobrane, że każdy kto ma chociaż kilka zegarków mogł wziąć udział i wygrać. Nie każdy na to zwraca uwagę  ale to bardzo dobry dobór moim zdaniem.

Dziękuję Jurorom -  wiem jak dużo pracy mieliście.

Edycja

Teraz to juz wypije sobie jakiś alkohol - jak ktos chce się przyłączyć to zapraszam :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.