Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość iceman

Hamilton Jazzmaster viewmatic vs Certina ds Podium automatic

Rekomendowane odpowiedzi

Gość iceman

Witam,poczatkowo miałem kupić do mojego atlantica worldmastera jakiegoś sportowego kwarca ale doszedłem do jednego słusznego wniosku że kwarc to nie zegarek i nie bede wydawał 1,5k na kopertę i pasek...

Po godzinach spędzonych czy to na forum czy też w sieci do ścisłego finału wchodzą dwa wyżej wymienione modele:

t5zdxyaomdgnmqyzwz0k.jpg

imm2cyf34ynjzjnmydq3.jpg

czy

nnjylzjm2gdyzmyuzzwz.jpg

zdiqmzdzfmxktwyznjkg.jpg

Który?

Jezeli mozecie uzasadnić swoją decyzję co do wyboru będe bardzo wdzięczny i chetnie przyjmę wszystkie rady.

Ps.Certinę przymierzałem i pomimo tego ze w relu wydaje sie dość mała ładnie wyglądała na nadgarstku,Hamiltona z oczywistych względów przymierzyć nie mogłem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość JUSUP

Ja postawiłbym bez wahania na hamiltona. Ładniejszy i lepiej wykonany.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ladny jest ten hamiltion :P IMHO, rowniez bardziej ekskluzywny w pierwotnym tego slowa znaczeniu - wystarczy policzyc ile jest Hamiltonow w Polsce, a ile Certinek.

Uwazalbym tyko na fakture tarczy Hamiltona - jest bardziej elegancka i nie wiem, czy ladnie wygladalby inny pasek, bardziej sportowy w kroju i kolorze.

Jest jeszcze kwestia srednic kopert, ale ich nie znam - dla mnie to by bylo wazne ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Ireneusz Paluszek

Hamilton to świetny wybór.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wizualnie Hamilton. Rzadziej spotykany, o oryginalniejszym wyglądzie.

Radek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iceman

Jak widze większośc osób za hamiltonem,cenowo oba zegarki prezentują podobny poziom,hamilton jest do kupienia za 368,42$ dodatkowo wysyłka fedexem w obrębie usa gratis (wysłałbym do znajomego wracającego pod koniec lipca ze stanów do polski także koszty cła itp. mnie ominą),ten sklep jest pewny? http://www.bluedial.com/H32515535.htm

Poza tym nie wiem jak ten hamilton bedzie się prezentował do stroju niekoniecznie elganckiego,np.jeansy i koszulka polo,certina ma chrakter bardziej sportowy i o to nie musiłbym się martwić.

Dysponuje ktoś z was realnym zdjęciem tego hamiltona jak prezentuje się na nadgarstku (mam kilka ale z biała tarcza i brązowym paskiem,dodatkowo nie najlepszej jakości a to nie to samo..)

Tak btw hamilton wejdzie w końcu na polski rynek w tym roku czy nie,miał być w połowie 2007?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamiltona moża kupić i przymierzyć w Czechach. Jest tam bardzo popularny. Jeżeli jesteś z południowej Polski, zapłanuj sobie wizytę w Pradze - i masz dwa w jednym. Tylko nie spędź całego dnia na oglądaniu zegarków :wink:

nie spiesz się ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmilton jwst łaniejszy i ma fajne uszy ;)

Tomasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hamilton

JACEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tych dwóch wybrałbym Hamiltona - ładniejszy, ciekawszy, mniej spotykany ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zdecydowanie Hamilton, mi się jeszcze bardziej podoba ten z rezerwą chodu, a pomysł wyjazdu do Pragi rewelacja :P

dwie duże przyjemności w jednym ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja już zamówiłem Hamiltona ;)

Niestety będzie dopiero na Boże Narodzenie :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Ja już zamówiłem Hamiltona :P

Niestety będzie dopiero na Boże Narodzenie ;)

Zamówienie było spisane w Liście do Św. Mikołaja? :P

Przepraszam :oops:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a poważnie, trudny wybór.

Sam stoję przed podobnym wyborem.

Fakt, że Hamilton jest "niecodzienny", ale z ewent. naprawą Certiny nie ma problemu. Poza tym osobiście DESIGN jest bardziej uniwersalny

i ja chyba jednak kupię DS Podium automata :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie Hamilton. Powodów podano już wcześniej wiele

Namawiałbym Cię jednak na test nadgarstkowy.

Miałem już takie przypadki że moje "marzenie" po założeniu na rękę traciło cały swój "katalogowo-netowy" czar.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wg mnie Hamilton wygląda duuuuużo lepiej.

wik-cez

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Fakt, że Hamilton jest bardziej "niecodzienny", ale z ewent. naprawą Certiny nie ma problemu.

Hamilton ma w srodku ETĘ, więc z naprawą nie ma problemu. Jak stłuczesz szybkę to można sprowadzić, dobrać lub dociąć - nie powinno być problemu. Jedyne co może sprawić kłopot, a raczej po prostu potrwać, to ściągnięcie koronki. Teraz szczerze — jak często niszczysz szkiełko i koronkę?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość mr_kacy

Z naprawą Hamiltona też nie powinno być problemu - w końcu to też Swatch.

Hamilton!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
...z ewent. naprawą Certiny nie ma problemu.

Szczególnie, że ma taki sam mechanizm jak Hamilton ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tez się doczepię - oczywiście Hamilton ;)

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość iceman

No to daliście mi do myślenia...przyznam szczerze że odnośnie hamiltona odstrasza mnie troche dość długi czas realizacji zamówienia,brak możliwości zrobienia testu nadgarstkowego (wyjazd do naszych wschodnich sąsiadów jest jak najbardziej miłą propozycja aczkolwiek ze względu na brak czasu przynajmniej na przestrzeni najblizszych kilku tygodni dość nierealną).

Hamilton pomimo swojej egzotyki u nas w kraju stanowi tą samą półkę cenową co certina i myślę ze jakość wykonania będzie podobna w obydwu markach...najlepiej gdyby wypowiedział się użytkownik tego modelu bo nie ukrywam że to będzie główne kryterium wyboru.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie już po sprawie - kupiłem trzy dni temu taką właśnie Certinę, jak na razie jest OK - wszystko w rękach Czasu

Pozdawiam WS

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość JUSUP
U mnie już po sprawie - kupiłem trzy dni temu taką właśnie Certinę

No to mozesz ja jeszcze zwrocić... i kupić Hamiltona ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdecydowanie polecam Hamiltona. Jestem szczęśliwym posiadaczem modelu z białą tarczą na której (moje osobite zdanie) lepiej wygląda giloszowanie. Zakupiony w USA www.glooks.com - porządny sklep, zero problemów. Zegarek codziennie cieszy moje oczy już nieprzerwanie od lutego tego roku i jeszcze mi się nie znudził a co więcej coraz bardziej jestem zadowolony z zakupu. Dodatkowo mogę dodać że jest na dobrym chodzie 1-2s/24h. Oczywiści zegarek sam w sobie dobrze prezentuje się do stroju: jeansy i koszulka jak i garnitur. Wszystko to tylko kwestia zmiany paska a wiem bo praktykuję. Jeśli chodzi o długi okres realizacji zamówienia to naprawdę warto poczekać. Jeśli chodzi zaś o test nadgarstkowy to wydaje mi się że takie 40mm leży dobrze na każdym nadgarstku. Ja zaryzykowałem (wcześniej nosiłem tissota 39mm) i się naprawdę opłaciło. A jesli chodzi o wady to może jest jedna (chociaż mi to w niczym nie przeszkadza) - data przeskakuje nie o 24.00 ale o 23.54.

Może to się jakoś reguluje jak komuś to przeszkadza w życiu codziennym.

pozdrawiam Darek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.