unadarek 3339 #1001 Napisano 22 Maja 2021 9 godzin temu, Louis Cypher napisał(-a): Jest duży ale bez przesady te z prawej fajny - odmiana od reszty a znaczenie centymetra w ta czy w tą hehhe i tak one wszystkie duze 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Louis Cypher 15743 #1002 Napisano 22 Maja 2021 3 minuty temu, unadarek napisał(-a): te z prawej fajny - odmiana od reszty a znaczenie centymetra w ta czy w tą hehhe i tak one wszystkie duze Ten z prawej należy do dużego kolegi i u niego wygląda normalnie. A kabel to porażka… 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1003 Napisano 22 Maja 2021 1 minutę temu, Louis Cypher napisał(-a): Ten z prawej należy do dużego kolegi i u niego wygląda normalnie. A kabel to porażka… uroki smartwatch-y - idzie się przyzwyczaić tak jak do ładowania smartfonów za to wygląd i funkcjonalność lepsze i nie tak oklepane jak w reszcie - zresztą jak się ma kilkanaście zegarków - to taki tez by pasował dla odmiany 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amig0 36 #1004 Napisano 22 Maja 2021 W dniu 16.02.2021 o 14:58, siweq napisał(-a): taki GW9400 ze synchronizacją czasu przez GPS i wsparciem pomiarów GPS dla czujników ABC byłoby wystarczające dla mnie. Może wystarczyło też pójść drogą pierwszego Romana, i zaoferować w miarę przystępny cenowo zegarek na kauczukowym pasku i mineralnym szkłem, a szafiry i carbony zostawić dla limitek po 4kpln. A tak powstał od razu zegar który daleko odskoczył od kultowego pierwowzoru, i cenowo i technologicznie, ale chyba pomimo pewnych unikalnych cech jakie mają g-shocki, a które jak widać nie dla każdego przeważają nad innymi funkcjonalnościami, przegrał z rynkiem, na którym w tej kwocie naprawdę można już poprzebierać w zegarkach outdoorowych. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbrozlo 0 #1005 Napisano 18 Sierpnia 2021 Mam pytanie do właścicieli GPR 1000. Kupiłem zegarek z drugiej ręki i generalnie jestem zadowolony, ale zastanawia mnie działanie GPS. Mianowicie mam problem z łapaniem sygnału GPS na samym początku. Raz, że trwa to u mnie ~1.5-2min, to jeszcze musze stac jak słup soli z zegarkiem ku górze, bo inaczej nie mam szans na start GPS. W innych zegarkach można włączyć GPS i po prostu ruszyć przed siebie, a tu niestety muszę czekać cierpliwie, nieruchomo, aż zegarek zechce się skomunikować z GPS. Czy też tak macie, czy to może jakiś defekt ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1006 Napisano 18 Sierpnia 2021 4 godziny temu, zbrozlo napisał(-a): Mam pytanie do właścicieli GPR 1000. Kupiłem zegarek z drugiej ręki i generalnie jestem zadowolony, ale zastanawia mnie działanie GPS. Mianowicie mam problem z łapaniem sygnału GPS na samym początku. Raz, że trwa to u mnie ~1.5-2min, to jeszcze musze stac jak słup soli z zegarkiem ku górze, bo inaczej nie mam szans na start GPS. W innych zegarkach można włączyć GPS i po prostu ruszyć przed siebie, a tu niestety muszę czekać cierpliwie, nieruchomo, aż zegarek zechce się skomunikować z GPS. Czy też tak macie, czy to może jakiś defekt ? on raczej łapie sygnał - to działa jak nawigacja jak masz słabe miejsce lub chmury to mogą być problemy 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zbrozlo 0 #1007 Napisano 18 Sierpnia 2021 Dokładnie o to mi chodzi, łapie sygnał. Z tym, że żeby go złapał to muszę stać w jednym miejscu. Jak zaczynam się ruszać to choćby niebo było bezchmurne -- nie złapie. 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
unadarek 3339 #1008 Napisano 18 Sierpnia 2021 20 minut temu, zbrozlo napisał(-a): Dokładnie o to mi chodzi, łapie sygnał. Z tym, że żeby go złapał to muszę stać w jednym miejscu. Jak zaczynam się ruszać to choćby niebo było bezchmurne -- nie złapie. w zegarku z gps - to nie wiem (faktycznie niech ktoś co ma popatrzy- ale możesz spojrzeć w instrukcje i tam powinno być napisane czy w bezruch czy nie ma znaczenia ) - ale w radiowym to trzeba też sztywno trzymać zegarek z pare minut 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sol 7154 #1009 Napisano 19 Sierpnia 2021 By ustalić pozycję zegarek musi się połączyć z kilkoma satelitami, bo nie wystarczy jeden satelita jak w kalibracji czasu. Jak będziesz na otwartym i płaskim terenie to teoretycznie powinieneś szybko się połączyć, ale w górach, czy w mieście jest trudniej bo góry czy budynki w tym przeszkadzają. Wyjdź na otwartą przestrzeń i sprawdź czy złapie sygnał w ruchu. 1 Myślę, że bez Słońca nie byłoby zegarów... www.mojekrajobrazy.pl Galeria zegarkowa: zegarekonline.pl/galeria/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #1010 Napisano 18 Września 2021 Czy są gdzieś dostępne Romki gprb1000 nówki? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mc9 1034 #1011 Napisano 18 Września 2021 chyba już 2 lata nie jest produkowany, także zerowe szanse na znalezienie nówki w sklepie 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mikas 8415 #1012 Napisano 18 Września 2021 Uuu to lipa bo zacząłem się skłaniać ku zakupowi. Szkoda 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tom1111 76 #1013 Napisano 19 Września 2021 Myślicie ze wyjedzie jeszcze jakis nowy model Rangmena? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomaliusz 23151 #1014 Napisano 19 Września 2021 Mam nadzieję że już nie ... 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
XoneX 299 #1015 Napisano 19 Września 2021 Z ciekawości - dlaczego? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
exciter555 1 #1016 Napisano 4 Listopada 2021 W dniu 18.08.2021 o 11:08, zbrozlo napisał(-a): Mam pytanie do właścicieli GPR 1000. Kupiłem zegarek z drugiej ręki i generalnie jestem zadowolony, ale zastanawia mnie działanie GPS. Mianowicie mam problem z łapaniem sygnału GPS na samym początku. Raz, że trwa to u mnie ~1.5-2min, to jeszcze musze stac jak słup soli z zegarkiem ku górze, bo inaczej nie mam szans na start GPS. W innych zegarkach można włączyć GPS i po prostu ruszyć przed siebie, a tu niestety muszę czekać cierpliwie, nieruchomo, aż zegarek zechce się skomunikować z GPS. Czy też tak macie, czy to może jakiś defekt ? Wszystko się zgadza. Ja miałem nówkę ze sklepu i było identycznie. Ps. Wiem, że odpowiadam na stary post, ale cóż, może komuś się jeszcze przyda takie info. 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Andrzej248 702 #1017 Napisano 26 Lutego 2022 Witam, jeżeli to komuś pomoże to udało mi się naładować akumulator w GPR-B1000 do pełna, czyli czwarta kreska wskoczyła na wyświetlaczu za pomocą słońca nie używając ładowarki. Trwało to około dwóch tygodni. Zegarek wystawiany był na słońce do momentu nagrzania i był zdejmowany, a w pochmurny dzień był wystawiany na cały dzień. 1 Longines Hydroconquest, Longines Legend Diver, Omega Planet Ocean, Breitling Avenger II Seawolf, Breitling Navitimer, VOSTOK EUROPE LUNOKHOD 2, Casio G-SHOCK G-520D, Casio G-SHOCK GS-1100, Casio G-SHOCK GW-9010 MUDMAN, Casio G-SHOCK GR-8900, Casio G-SHOCK G-9300 MUDMAN, Casio G-SHOCK DW-6900, Casio G-SHOCK GW-9400 RANGEMAN, Casio G-SHOCK GWG-1000 MUDMASTER, Casio G-SHOCK GPR-B1000 RANGEMAN, Rado Capitan Cook, Longines Heritage Military 1938 Limited Edition, PANERAI PAM00914, Casio G-SHOCK GWF-A1000, Casio G-SHOCK GMW-B5000D, Casio G-SHOCK MTG-B1000, DOXA-SUB 300T, TAG Heuer Day Date, Breitling Superocean Heritage II, Casio G-SHOCK MTG-B3000, Casio G-SHOCK GBD-H1000, Casio G-SHOCK GXW-56BB KING, TAG Heuer AUTAVIA, Doxa SUB 1500T, Breitling Avenger Seawolf Yellow Dial, Tudor Black Bay Chrono, Tag Heuer Aquaracer 300 Profesjonal Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shizofremia 483 #1018 Napisano 23 Lutego 2023 (edytowane) Drodzy forumowicze, wie ktos moze czy jest gdzies do kupienia ladowarka do Rangemana? Nowa albo uzywana, bez znaczenia byle sprawna. Nie ma tu juz nikogo? Temat Rangeman umarl? A czy probowal ktos ladowac gpr b1000 inna indukcyjna ladowarka? Edytowane 26 Lutego 2023 przez shizofremia 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14510 #1019 Napisano 26 Marca 2023 Pany kolega zepsuł pasek do gpr-b1000 Są jakieś zamienniki do niego czy tylko karbony za pincet ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shizofremia 483 #1020 Napisano 26 Marca 2023 3 godziny temu, revolta4 napisał(-a): Pany kolega zepsuł pasek do gpr-b1000 Są jakieś zamienniki do niego czy tylko karbony za pincet ? Chyba tylko carbon za pincet, są jeszcze adaptery do których można inne paski założyć, ale nie wiem czy to taka sama cena nie wyjdzie 🤔 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14510 #1021 Napisano 26 Marca 2023 3 minuty temu, shizofremia napisał(-a): Chyba tylko carbon za pincet, są jeszcze adaptery do których można inne paski założyć, ale nie wiem czy to taka sama cena nie wyjdzie 🤔 Będzie zawiedziony . A może ktoś ma pasek .uzywke ? Zmieniał sobie kolor paska , starego chce się pozbyć? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14510 #1022 Napisano 12 Kwietnia 2023 W dniu 26.03.2023 o 17:21, revolta4 napisał(-a): Pany kolega zepsuł pasek do gpr-b1000 Są jakieś zamienniki do niego czy tylko karbony za pincet ? Nikt nie poratuje .uzywka ? Zamienikiem ? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shizofremia 483 #1023 Napisano 12 Kwietnia 2023 2 godziny temu, revolta4 napisał(-a): Nikt nie poratuje .uzywka ? Zamienikiem ? Zamiennik do gpr b1000? To tak jakby mieć BMW 7 i kupic stalowe fele za 200zl 😂😂 1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
revolta4 14510 #1024 Napisano 12 Kwietnia 2023 1 godzinę temu, shizofremia napisał(-a): Zamiennik do gpr b1000? To tak jakby mieć BMW 7 i kupic stalowe fele za 200zl 😂😂 Zamiennik który by był z gumy ,kauczuku czy z czego tam robią do G za 800zl byłby 100razy lepszy od tego gò.....a co zwą karbonem w tych drogich G .pęka. Łuszcz się, przełamuje, dziadostwo 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
shizofremia 483 #1025 Napisano 13 Kwietnia 2023 9 godzin temu, revolta4 napisał(-a): Zamiennik który by był z gumy ,kauczuku czy z czego tam robią do G za 800zl byłby 100razy lepszy od tego gò.....a co zwą karbonem w tych drogich G .pęka. Łuszcz się, przełamuje, dziadostwo Napewno mówimy o tych samych paskach do gpr b1000? 0 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach