Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Witam forumowiczów.

Czy może ktoś pomóc w identyfikacji tego maleństwa? Czy zegarek nie jest jakimś składakiem, i z którego roku może pochodzić?

post-82676-0-59826600-1433960484_thumb.jpg

post-82676-0-96738300-1433960484_thumb.jpg

post-82676-0-30540700-1433960485_thumb.jpg

post-82676-0-68235500-1433960485_thumb.jpg

Edytowane przez Ginko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mołnia, Mołnija, produkcja rosyjska, czyli pochodzi z lat 90 :)

Raczej oryginał, chociaż zastanawia mnie sekundnik :) (Edit: sekundnik jest w porządku)

Edytowane przez TabaQ

"**wno chłopu nie zegarek..."

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie radziecki ani rosyjski zegarek. Zadań pytanie w dziale vintage.

Lepiej umrzeć na zawał w pełnym słońcu, niż z powodu braku tlenu wciemnej d*pie, w którą się ochoczo wchodziło...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej, czy może mi ktoś przybliżyć jak ta amfibia winna wyglądać kompletna w należytym stanie ? (i nie posiada ktos z was przypadkiem części?) 

post-81282-0-24235900-1434407467_thumb.jpg

post-81282-0-16937900-1434407510_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki znalazłem w spisie lepszą kopie mojego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

W moje łapki trafiła damska Czajka 17 kamieni, na boku werka wybita niby próba Au10. Nie otwierałem bo bałem się że zarysuje. Na chodzie, cyka miło. Pytanie mam następujące, jaki to konkretnie damski model Czajki? A dwa wydaje mi się że pasek nie jest orginalny. Chciałbym zegarek przywrócić do stanu pierwotnego, może ktoś pomóc?

Pozdrawiam.

post-82676-0-45216900-1434484872_thumb.jpg

post-82676-0-54801200-1434484878_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bywa i to wcale nie tak rzadko ;)

Akurat poljoty nie są tematem moich zainteresowań, ale zazwyczaj widuję inne budziki, inna tarcza, ring, które niestety już tak piękne nie są(imho oczywiście) :)

Kiedyś miałem jednego, niestety trupka...

Edytowane przez Daniel*Komandir

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie słuchaj @kchrapka, dla niego to i wympieły 2200 latają po aukcjach w tą i z powrotem :)

Przypadkowo zebrała mi się mini reprezentacja sygnałów i poljotów, nawet jednego czarnucha w tym typie jutro odbiorę od majstra, ale podskoku nie ma! Ten z linka faktycznie wyjątkowo gustowny, pierwszy raz takiego widzę

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To nie tak chłopaki. Nie twierdzę ze jest częsty ale kojarzę przynajmniej dwie aukcje na przestrzeni ostatnich miesięcy. A kojarzę dlatego że też mi się podoba bo wyjątkowo gustowny i nowocześnie wygląda. Choć sam go nie posiadam to uważam że jest do zdobycia, kwestia chęci ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kurcze, porozglądam się  :)  Szkoda że ten miesiąc jest dla mnie rekordowy, bo już 500zł na zegarki xD No ale była wyprz w kolekcji, to się należy :D Niedługo niezłym cudem , przypadkowo wyhaczonym się pochwalę ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba na ten geniusz dizaju już raczej nie ma co liczyć bez uprawiania szamanizmu  :lol:  Mam rację?

Nie mogę się dokopać do tego cuda, więc taka malutka fotka z szukania poprzez przeciągniecie zdjęcia z kompa do wyszukiwarki google :) Mam nadzieję,, że za zdjęcie nikt się nie obrazi :)

Który to z was niedawno się nim chwalił? Jest to zegarek który nie daje mi żyć, jeden z nielicznych , niewielkich staruszków, które to naprawdę chciałbym mieć.

Osoba co go kupiła, to wygrywa życie i konkurs na jeden z najfajniejszych zegarków roku  :lol:

https://lh3.googleusercontent.com/gKCBzfa4p49r4mJYpDUydKb2NJPR80ohQQvfaubEiENNfi1EqdV0SVWaSIqoorb4yjMcSis=s114

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale chyba na ten geniusz dizaju już raczej nie ma co liczyć bez uprawiania szamanizmu  :lol:  Mam rację?

Nie mogę się dokopać do tego cuda, więc taka malutka fotka z szukania poprzez przeciągniecie zdjęcia z kompa do wyszukiwarki google :) Mam nadzieję,, że za zdjęcie nikt się nie obrazi :)

Który to z was niedawno się nim chwalił? Jest to zegarek który nie daje mi żyć, jeden z nielicznych , niewielkich staruszków, które to naprawdę chciałbym mieć.

Osoba co go kupiła, to wygrywa życie i konkurs na jeden z najfajniejszych zegarków roku  :lol:

https://lh3.googleusercontent.com/gKCBzfa4p49r4mJYpDUydKb2NJPR80ohQQvfaubEiENNfi1EqdV0SVWaSIqoorb4yjMcSis=s114

Rzadki Stolicznyje. Ostatnio chyba Hans się nim chwalił ale oczywiście Kris też go ma.

Jakiś rok temu był na alle i nikt go nie chciał, w każdym razie nie od razu i chwilę wisiał. Ja idiota też go nie chciałem :angry:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wim że stolicznyje :) Szukałem w grafice google i nie widziałem nawet takiego. Oj, bolą takie błędy :/

Tu masz egzemplarz Krisa:

https://plus.google.com/photos/107247623220063053982/albums/5791830611575835361/5946576239217279442?banner=pwa&pid=5946576239217279442&oid=107247623220063053982

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki. Naprawdę fajny. Łyknąłbym jak młody pelikan   :wub:   Szkoda że te złocenie tak brzydko się zachowywało, ale to nic, takiego kwiatka to nawet warto oddać do dobrego pozłocenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Muszę powiedzieć , że "przescrolowałem" całą galerię Krisa... Będzie mi człowiek płacił za nową myszkę, bo rolka chyba zaraz się zużyje   :D  :o  :lol:  To jest niesamowite, gratulacje! A i tak to nie jest wszystko, no i nie jeden zegarek też już sprzedał...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chwalą się mam takiego, kupiłem kiedyś jeszcze na stadionie , przy okazji zapytam , padł w nim "włos" . jest szansa żeby to naprawić?

post-80972-0-64011600-1434579670_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no proszę jaki śliczny!

jak ma padnięty włos, to nie jest jakiś mega problem... trzeba mu zrobić ondulację i będzie git :)

koszyk tourbilliona do hublota ...niebity! kupię

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,moza mi ktos pomoc z tym zegareczkiem,ktos cos wiecej o nim wie?made in Russia wiec nie taki stary jak niby w opisie,ale cos wiecej...

http://www.ebay.de/itm/Damenuhr-mit-bemalten-Stein-Rosen-Chaika-Russland-Sprungdeckel-mech-Aufzug-/141691645443?pt=LH_DefaultDomain_77&hash=item20fd7aee03

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi