Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Gość bartek_b

CO TO ZA ZEGAREK? TU PYTAMY O SWOJE ZNALEZISKA

Rekomendowane odpowiedzi

Gdyby nie był w radzieckim złocie typ bym tu nie pisał. Ale dzięki za pomoc

Daj chociaż jakieś sensowne zdjęcia a nie jedno wielkości znaczka pocztowego.

Jeśli ma coś wspólnego z zegarkami radzieckimi to jest to zapewne Nairi. Wpisz w wyszukiwarkę i zobacz czy to takie logo jak np poniżej

post-49869-0-01000200-1495519795.jpg

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nairi nie miało swoich mechanizmów tylko korzystało z radzieckich. W środku jak najbardziej mogła być Czajka przy czym to nie czajka z wymienioną tarczą tylko oryginalny rzadki zegarek. Choć nadal gdybam bo nie pokazałeś lepszych zdjęć.

Aha i nie pytaj zegarmistrzów o zegarki bo co najwyżej będą się znali na mechanizmach a nie na konkretnych modelach.

Edytowane przez kchrapek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endi - ten zegarek nie jest zegarkiem automatycznym, czyli nie nakręca się ruchem ręki. To zegarek mechaniczny, musisz nakręcić sprężynę. Jeśli nie znasz stanu tego Wostoka, a to pamiątka po dziadku, oddałbym najpierw do zegarmistrza, żeby zrobił przegląd.

@laik - zrób proszę więcej zdjęć. Jeśli złoto ma próby radzieckie, a w środku jest mechanizm Czajki, to zapewne jest to zegarek z bloku wschodniego. To by się nawet zgadzało, bo Czajka (a konkretnie fabryka w Ugliczu, do której należała ta marka) robiła mechanizmy do zegarków pierścionkowych. Natomiast sama koperta to już mega unikat, w życiu czegoś takiego nie widziałem. Puść kilka fotek, choćby dla zaspokojenia naszej ciekawości ;)

Najlepszym paliwem jest makaron

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kiedy na to wszystko patrzę to mnie krew zalewa. Ten handlarz stary przekładki robi i składaki za gruby hajs opyla, ten znowu docieka co to jest bo mu pieniędzy mało, policja zamiast chronić zamorduje cię na posterunku paralizatorem w majestacie prawa, a jadąca na urlop, piękna, samotna kobieta wróci z wypoczynku w plastykowym czarnym worku. A w tv wszyscy zrobią z niej wariatkę spragnioną niewiadomo jakich wrażeń. Gdzie się podziała zwykła ludzka uczciwość? Gdzie zasady? Gdzie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjęcia do k... nędzy z logiem lombardu i co to bo gość sprzedaje ale nie wie co to i chce się dowiedzieć za ile wystawić a Paweł namierza i wrzuca link .... litości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I z czym kłopot? Pytam z ciekawości bo mnie zainteresował. Nie pytam o wycenę. Jutro wrzucę zdjęcia przód i mechanizm. Ciekawi mnie ten zegarek bardzo i tyle.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ja tylko przypomnę po raz kolejny o akcji naszego forum propagujące sprzedaż i zakup oryginalnych zegarków i walka z podróbkami 

Z tego co wiem akcja ma na celu rozesłanie do jak największej ilości między innymi lombardów informacji gdzie mogą zasięgnąć rady i porady czy to co sprzedają jest oryginalne - podobno z linkiem do naszego forum jako te pomocne 

Kolega nie pytał o wycenę tylko oryginalność i kompletność 

http://zegarkiclub.pl/forum/topic/144679-walka-z-podr%C3%B3bkami-wielka-pro%C5%9Bba-o-pomoc/?do=findComment&comment=1945319

Edytowane przez Paweł Bury.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@endi - ten zegarek nie jest zegarkiem automatycznym, czyli nie nakręca się ruchem ręki. To zegarek mechaniczny, musisz nakręcić sprężynę. Jeśli nie znasz stanu tego Wostoka, a to pamiątka po dziadku, oddałbym najpierw do zegarmistrza, żeby zrobił przegląd.

Ogólnie zegarek jest sprawny po pełnym nakręceniu w okresie jakiś 18 godzin spóźnia jakieś 2 min więc chyba nie jest źle, ale masz rację przegląd po tylu latach na pewno mu nie zaszkodzi :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej,

Odwieczne pytanie o materiał koperty.

Świeżo pochromowany, czy jednak stal?

post-51218-1495700495,6066_thumb.jpgpost-51218-1495700504,1941_thumb.jpgpost-51218-1495700510,9861_thumb.jpgpost-51218-1495700516,725_thumb.jpgpost-51218-1495700520,9831_thumb.jpg

Wysłane z mojego Lenovo K53a48 przy użyciu Tapatalka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

E, grosze kosztował, a i tak mi się podoba.

Dzieki (:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://imgur.com/a/T36Rp

Jest ktoś w stanie powiedzieć coś więcej na temat tej rakiety? Ile może być wart ze sprawnym, wyremontowanym mechanizmem? Jest jakaś szansa na wymianę tarczy i renowację koperty? Ktoś jest w stanie pomóc?

Edytowane przez Gagaz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

http://imgur.com/a/T36Rp

Jest ktoś w stanie powiedzieć coś więcej na temat tej rakiety? Ile może być wart ze sprawnym, wyremontowanym mechanizmem? Jest jakaś szansa na wymianę tarczy i renowację koperty? Ktoś jest w stanie pomóc?

Pokaż mechanizm.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Yakovlev

Czyli nie jesteście w stanie mi pomóc z ustaleniem marki zegarka??

Po takiej jakości fotki - nie.

Nie wstyd Ci wrzucać takie gów****e fotki?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż mechanizm.

Zegarek wróci w poniedziałek od zegarmistrza to dołączę zdjęcie mechanizmu :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po takiej jakości fotki - nie.

Nie wstyd Ci wrzucać takie gów****e fotki?

(((:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam.

Trafiłem na Rosyjski zegarek ale jestem zielony w tym temacie.

Może ktoś mi parę słów powie coś o nim ?

post-47156-0-79929000-1495817521_thumb.jpg

post-47156-0-46650300-1495817522_thumb.jpg

post-47156-0-20019500-1495817523_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi